Försäkrat.se » Nyheter » 10 vanligaste anledningarna hund behöver veterinärvård

10 vanligaste anledningarna hund behöver veterinärvård

En hund, eller kanske även din hund, är tyvärr inte alltid förskonade emot vård. Enligt Agria finns det 10 vanliga orsaker till veterinärvård och vi kommer nedan att presentera dessa. Det handlar om en blandning av sjukdomar och olyckor din hund kan lyckas orsaka eller drabbas av.

10 vanligaste anledningarna till veterinärvård:

  1. Kräkningar & diarré
  2. Rörelseproblematik (ex. hälta och patella)
  3. Hudtumörer
  4. Hudskador (ex. skärsår, bitsår)
  5. Öroninflammation
  6. Hudåkommor (ex. klåda, utslag)
  7. Tandskador och sjukdomar
  8. Livmoderinflammation
  9. Kloskador
  10. Juvertumör

Ni behöver ett bra skydd

Mot samtliga av dessa sjukdomar eller olyckshändelser kan det vara mycket klokt ha en bra försäkring. Vi har på försäkrat samlat in information och underlättat ditt beslut att hitta bästa hundförsäkringen 2022.På så sätt kan du utan någon större anledning ta ett klokt beslut och vara säker på att din nya försäkring ger ett komplett skydd mot eventuella händelser din hund kan vara med om. Kom ihåg att kolla om mediciner ingår mot de olika sjukdomar som enligt undersökningen är vanliga.

Statistiken

Undersökningen och statistiken bakom de 10 vanligaste anledningarna över kommer från Agria. Närmare bestämt Agria Breed Profiles. Underlaget är framtaget av de kunder de haft under perioden 2011-2016.

Vi kommer i framtiden att lägga stor fokus på att alltid presentera statistik och backa upp våra undersidor och kategorier med så mycket konkret information som möjligt. Detta är starten. Om du tycker om det, tveka inte att skicka ett stöttande meddelande!