Livförsäkring

En livförsäkring ger ersättning till dina nära och lära om det värsta skulle hända. Det är en trygghet för de efterlevande om du skulle gå bort i förtid. Ersättningen är förbestämd och det är ett engångsbelopp som betalas ut till de personer som du har bestämt ska få pengarna. Försäkringen finns till för att din make/maka och dina barn ska kunna fortsätta leva i huset som ni fortfarande betalar av, exempelvis. Ett ekonomiskt skydd för att kunna klara av vardagen och de räkningar som ska betalas.

Du kan hos oss:

  • Hitta alla livförsäkringar
  • Jämför och teckna idag

Jämför livförsäkring

  • Självrisk: 0 kr
  • Ersättningstak: 1 000 000 kr
  • Gäller utomlands
Mer info
Maximal ersättning:1 000 000 kr
Självrisk:0 kr
Rabatter:Fler familjemedlemmar, ICA-bonus
Styrkor
  • Ingen självrisk vid skada
  • Gäller utomlands
  • Behålls livet ut
Om försäkringsbolaget

ICA Försäkring är ett försäkringsbolag med schyssta villkor och prisvärda försäkringar. Huvudsakligen erbjuder de fordons- och sakförsäkringar till privatpersoner. Du som kund får också ICA-bonus som går nyttja i deras matbutiker.

Besök webbplats →

Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
bäst livförsäkring illustration

Bäst livförsäkring

Om du är ute efter att hitta den absolut bästa livförsäkringen rekommenderar vi dig att använda vår topplista nedan. Den innehåller de flesta alternativen på den svenska marknaden och vi uppdaterar den även dagligen. För att hitta det bästa alternativet bör du ha flera saker i åtanke. Det första är såklart ersättningen, det belopp som tillfaller närstående vid bortgång. Det andra alternativet är såklart premien du behöver betala årligen. Kombinationen av dessa kommer lägga grund för en mycket bra och säker livförsäkring.

Mer om livförsäkring

En livförsäkring har ofta en undre och en övre åldersgräns, vanligtvis från 18 till 70 år. När man är intresserad av en livförsäkring och vill teckna en sådan får man fylla i en omfattande hälsodeklaration där man svarar på frågor om sin hälsa och försäkringsbolaget gör där efter en riskbedömning för att du ska få veta om du får teckna en livförsäkring eller ej. Man kan bli nekad beroende på olika sjukdomar man har eller har haft tidigare i livet. Det kan även vara så att man får teckna en försäkring men att de lägger till en klausul där det inte betalas ut någon ersättning om dödsfallet har med en underliggande sjukdom att göra som ökar risken för dödsfall.

Att jämföra och hitta en billig livförsäkring

Livförsäkringar ser oftast exakt likadana ut hos de olika försäkringsbolagen, skillnaden som du kan se är oftast priset mot det försäkringsbelopp du väljer. Vanligtvis blir premien dyrare desto äldre du är.

Det viktigaste är att jämföra de olika bolagens försäkringar och se om villkoren skiljer sig på något sätt. Försäkringens premie bestäms på din ålder, vilket försäkringsbelopp du vill teckna på samt ditt nuvarande hälsotillstånd. Det finns ofta olika åldersintervaller som kan påverka försäkringspremien. Vanligtvis kan du teckna livförsäkring mellan 500.000kr upp till 5 miljoner kronor. Priset varierar kraftigt beroende på vilken nivå du väljer.

Andra viktiga saker att tänka på

Det kan hända att du blir nekad att teckna din nya försäkring hos ett bolag. Detta är nödvändigtvis ingen anledning att ge upp, du kan söka hos flera olika bolag eftersom att alla bolag gör sin egen riskbedömning. Olika försäkringar har även olika krav och villkor, en sak att tänka på är att vissa försäkringar har olika begränsningar till exempel att du inte får vistas utanför norden längre än ett visst intervall. Fundera noga på vilken ersättningsnivå du ska teckna livförsäkringen på, vilket ekonomisk skydd behöver dina efterlevande om det värsta skulle inträffa? Hur mycket pengar behöver de inom närmsta tiden efter eventuellt dödsfall för att kunna bo kvar i ert hus? Hur mycket ska dina barn få när de blir äldre och vill flytta till egna hem?

Bolåneskydd

Man hör ofta folk som säger att de har livförsäkring vilket de tog i samband med att de tog ett lån på sitt hus. Detta är både sant och falskt. Bolåneskyddet existerar endast för att ersätta din del av lånet på huset vid dödsfall. Det ger ingen ersättning till familjemedlemmar eller liknande utan är endast till för att kunna betala av din del av lånet på hus och hem vid eventuellt dödsfall.

Villkor som kan vara viktiga att hålla koll på

Vanliga frågor och detaljer kring villkoren hos de bästa livförsäkringarna på marknaden. Läs noga och förstå innebörden av de olika alternativen.

Hur och när gäller livförsäkringen?

En livförsäkring gäller dygnet runt i Sverige oavsett vart i Sverige du är eller vad du gör (med undantag för kriminell aktivitet och terrorism). Om du ska åka utomlands så kan det vara bra att undersöka hur försäkringen gäller och under hur lång tid den gäller när du är utomlands. Ibland kan det vara så att försäkringen bara gäller ett år utan för Sveriges gränser, exempelvis.

När upphör försäkringen att gälla?

Försäkringen upphör att gälla vid dödsfall eller om en viss åldergräns är satt. Vanligt är det att åldersgränsen ligger på 70 eller 75 år. Efter detta kan försäkringen sluta att gälla och du blir meddelad om detta.

Vilket belopp ska jag välja?

Enkelt sagt så blir försäkringspremien dyrare ju högre belopp du väljer. Du behöver utgå från vad din familj behöver för belopp för att kunna upprätthålla levnadsstandard, hur mycket pengar behöver de för att kunna bo kvar i ert hus, exempelvis.

Bör du försäkra både dig och din make/maka/sambo?

Detta är en diskussion som ni behöver ta mellan varandra. Vanligast är det att ha en livförsäkring när man har familj med barn. Om ena partnern avlider så ska livförsäkringen fungera som ett ekonomiskt skydd för din familj. Det är nog tragiskt, hemskt och jobbigt om en närstående går bort, men att sedan även få en ekonomisk smäll är en oerhört jobbig del i en redan tragisk situation som man helst inte alls vill tänka på när det värsta sker. Att ha en livförsäkring är en stor trygghet för dig och din familj.

Det är även därför det är väldigt ovanligt med att ha livförsäkringar på barn eftersom det inte skapar någon ekonomisk kris på samma vis som det gör om en jobbande förälder går bort. När det gäller barnen så är det väldigt viktigt att ha en barnförsäkring istället som hjälper vid sjukdomar och andra skador som kan ske.