Fordonsförsäkring

Definitionen utav ett fordon är ett transportmedel som används för att transportera gods, djur eller människor. I Sverige finns det en rad olika klassifikationer mellan motorfordon, motorredskap och släpfordon.

Alla fordonsförsäkringar

fordonsförsäkringar

Vad är en fordonsförsäkring?

En fordonsförsäkring är en sak- och personförsäkring som berör motorfordon. Innehållet varierar mellan olika försäkringsbolag men i grund och botten består skyddet av en trafik-, halv och helförsäkring. Enligt lag måste alla aktiva motorfordon ha minst en trafikförsäkring.

Välj rätt fordonsförsäkring

På denna sida kommer vi att hjälpa dig i rätt riktning för att försäkra rätt fordon med en fordonsförsäkring. Det är egentligen inte speciellt komplicerat utan börja med att klicka dig vidare i rätt riktning på alternativen nedan. Sedan på respektive undersida kommer det finnas olika alternativ av försäkringar som du kan teckna hos olika försäkringsbolag.

Försäkra flera motorfordon

Om du eller dit hushåll äger flera motorfordon går det ofta att nyttja olika rabatter genom att välja samma försäkringsbolag. Vi rekommenderar dig därför att vid tillfället du kollar på en fordonsförsäkring övervägar att flytta flera fordon till samma bolag.

Alla fordonsförsäkringar vi har sammanställt:

Kostnad

Kostnaden för en fordonsförsäkring varierar enormt beroende på vilken typ av fordon du har. Det finns flera saker som kan variera som i slutet påverkar priset drastiskt. Vi rekommenderar dig därför att kolla på våra undersidor som specificerar respektive fordon och vilken försäkring som är bäst där.

Saker om påverkar priset och kostnaden:

  • Fordonstyp
  • Modell
  • Årsmodell
  • Förares bostadsort
  • Förarens ålder
  • Privat eller företag

Vanliga frågor

Är det ett krav?

Ja, alla motorfordon i Sverige behöver vara försäkrade.

Skiljer försäkring mellan olika fordon?

Ja! Välj önskade underkategori för att få så korrekt information som möjligt.

Vilken fordonsförsäkring är bäst?

Enligt oberoende undersökning har både ICA, Folksam och Trygg Hansa fordonsförsäkringar med höga betyg.