Snöskoterförsäkring

  • Lägsta 299 kr / månaden
  • Jämför 10 försäkringsbolag
  • Få svar inom 24 timmar
  • Bidningstid på 3 månader
snöskoterförsäkring

Försäkra snöskoter

En snöskoterförsäkring fungerar på samma vis som en bilförsäkring. Trafikförsäkringen är obligatorisk och du kan välja mellan trafik, halv och helförsäkring. Du kan ställa av din skoter för att låta försäkringen upphöra, det är dock ganska vanligt att ha en såkallad avställningsförsäkring under den årsperioden då man inte kan köra skoter. Detta för att den fortfarande ska vara skyddad mot vissa moment som bland annat stöld.

Bäst snöskoterförsäkring

FörsäkringsbolagTeckna
Svedea

Läs mer

  • Billig och 10% medlemsrabatt
  • 50 000 skoteråkare har valt Svedea
  • XL-tillägg tillgängligt
Trafikförsäkring:
Trafikskada
Helförsäkring:
Trafikskada, brand, stöld, rättskydd, maskinskada, vindruta, lyktglas, vagnskada
Teckna nu ›

Trafikförsäkringen

Trafikförsäkringen är som sagt obligatorisk och utgör grunden i din skoterförsäkring. Du kan sedan lägga till en halvförsäkring eller helförsäkring beroende på vilket skydd du är ute eftter. Det finns ofta även olika tilläggsförsäkringar som du kan lägga till för att komplettera ditt skydd ytterligare. Det är alltid väldigt viktigt att åtminstone ha en trafikförsäkring, om du har en påställd skoter utan försäkring så hoppar trafikförsäkringsföreningen in och tar stora belopp dagligen för att din skoter ska vara täckt av en försäkring. Detta är som ett lagkrav och det är inte valbart. Därför ska du så fort du köper en skoter teckna en försäkring från samma dag som du ställer på den. Trafikförsäkringsdelen i skoterförsäkringen täcker skador på dig själv, passagerare, medtrafikanter eller annan egendom. Trafikförsäkringen täcker inte din egna skoter överhuvudtaget om det kommer fram att du är vållande till olyckan, för detta krävs en helförsäkring.

Helförsäkring eller halvförsäkring

Halvförsäkringen täcker stöld, brand, glasskador och rättsskydd. Rättsskyddet kan täcka kostnader för juridisk hjälp och eventuella rättegångskostnader om du hamnar i en tvist.

Helförsäkringen täcker alla delar som en trafikförsäkring och halvförsäkring gör. Utöver detta läggs vagnskadeförsäkring till vilket innebär att din skoter är skyddad mot skador som uppkommer i samband med olycka, även om du är vållande till olyckan. Även skadegörelse eller andra olyckshändelser kan täckas av en helförsäkring, mot en självrisk som det alltid är. Självrisken är ofta någonting du själv kan påverka och hur hög den ska vara. Ju högre självrisk du väljer desto lägre försäkringspremie betalar du.

Tilläggsförsäkringar

Det finns olika tilläggsförsäkringar som kompletterar din försäkring och lägger till ett extra skydd och gör att du kan känna dig trygg då du är ute och kör skoter. Tilläggsförsäkringarna kan vara lite olika i bolagen men det är ofta lite generösare villkor och ett högre tak på eventuell ersättning vid olycka. När du söker efter skoterförsäkringar märker du ofta att det dyker upp så kallade paketerbjudande där flera moment och tilläggsförsäkringar ingår i erbjudandet. Man betalar oftast några hundralappar extra per år och utökar skyddet markant. Det kan vara allt från extra ersättning vid stöld eller ökad ersättning vid olycksfall. Kom även ihåg som sagt att du kan ha en avställningsförsäkring eller även kallad garageförsäkring då din skoter är avställd, för att ändå vara skyddad mot stöld bland annat.

Jämföra skoterförsäkring

Det finns flera olika försäkringsbolag att välja bland och innan du tecknar försäkring hos ett av dem kan det vara bra att ha gjort en jämförelse mellan de olika bolagen. En snöskoterförsäkring ser oftast ganska likadan ut hos de olika försäkringsbolagen men omfattningen på försäkringen kan variera precis på samma sätt som villkoren. Det är en bra ide att kika på ett par olika försäkringar och se hur de skiljer sig åt mellan bolagen.

När du jämför snöskoterförsäkring så bör du inte bara gå på den billigaste försäkringen utan det är bra  och viktigt om du också tittar igenom villkoren. En billig försäkring kan ha mycket sämre villkor. Tänk även på att du inte kan sluta att betala din försäkring under sommarmånaderna även om du inte kör din skoter då förståss. En snöskoterförsäkring är en så kallad års-försäkring och det innebär att den är billigare sommartid, det kallas då en avställningsförsäkring eller garageförsäkring.

Billig snöskoterförsäkring

I din snöskoterförsäkring kan du även välja olika självrisknivåer för de olika moment som stöld eller maskinskada. Om du gör så att du väljer så höga självrisker som möjligt har du möjlighet att sänka premien på din skoterförsäkring en hel del. Gör du istället tvärtom och väljer låga självrisker så blir försäkringspremien högre. Du som försäkringstagare får alltså möjlighet att göra en egen bedömning av hur mycket du är beredd att betala vid en olycka eller skada. Då akan du även passa på att funder kring vilka olyckor du löper störst risk att utsättas för när du är ute och kör.

Du kan även se över vilka möjligheter det finns att få rabatt på din försäkringspremie. Många försäkringsbolag erbjuder till exempel mängdrabatt om du har flera försäkringar tecknade hos dem. En del försäkringsbolag kan även erbjud rabatt om du är medlem i SNOFED (Sveriges Snöskoterägares Riksförbund).

Snöskoter Nyheter

När man köper snöskoter
När man köper snöskoter

Köp av begagnad skoter Skotersäsongen börjar vanligtvis redan i December i norra delar av landet. Detta medan de vanligtvis kommit tillräckligt med snö i Januari i mellersta Sverige. Det är i…

Olyckor på Vintern
Olyckor på Vintern

Transportstyrelsen har gått ut med varningar i norra Sverige då de tycker sig sett en ökning under vintern 2018/2019 med skoterolyckor. Vad som orsakat denna ökning av olyckor är man inte helt s…

Övrigt om snöskoterförsäkring

Snöskotern är nog för många ett fordon som används under fritiden. Det finns dock de som använder skoter i det dagliga arbetet eller som helt enkelt har det som sitt viktigaste transportmedelen. Oavsett fallet för dig så är det viktigt att försäkra din snöskoter. Både för själva ksotern och dess tillbehör men även för dig som person och dina medtrafikanter. Kolla igenom noga vilken försäkring som passar dig och gå igenom de olika tilläggsförsäkringar som kan erbjudas för att känna dig trygg med den försäkring som du kommer att teckna. Om du har köpt en helt fabriksny skoter så rekommenderar vi att du tar en redig och bra försäkring för att undvika ett väldigt tråkigt scenario att du är med om en olycka och får din nya skoter förstörd. En försäkring på en skoter är en relativt liten peng med tanke på vilket skydd det ger om olyckan är framme.