Objektsförsäkring

En objektsförsäkring är en perfekt tilläggsförsäkring för dig som vill försäkra något extra värdefullt. Försäkringen kan tecknas både separat och tillsammans med din hemförsäkring, ta därför tillfället i akt och kolla över din befintliga situation när det kommer till hemmet. Annars kan du bläddra längre ned på sidan och hitta separata nischade försäkringar.

Du behöver endast en separat objektsförsäkring om:

 • Ditt objekt är dyrare än 50 000 kronor
 • Du har ingen hemförsäkring
 • Ditt objekt är unikt
 • Vill ha ett extra skydd utöver det vanliga

Det är däremot inte ovanligt att man söker ett extra skydd, för att vara extra säker med sina prylar.

Vanliga objekt att försäkra separat:

 • Laptop
 • Macbook
 • iPad
 • Klockor

 

Jämför objektförsäkringar

Att försäkra ett värdefullt objekt över 50 000 kronor görs som tillägg till din hemförsäkring. Aktuella erbjudanden på bra försäkringar hittar du nedan:


 • Grundsjälvrisk: 1500 kr
 • Reseskydd: 45 dagar
 • Skyddar dig, ditt hem och dina prylar
Mer info
Grundsjälvrisk: 1500 kr
Reseskydd: 45 dagar
Styrkor
 • Underbart smidigt
 • Skyddar dig, ditt hem och dina prylar
 • Inget onödigt krångel
Om försäkringsbolaget

Hedvig är ett relativt nytt försäkringsbolag på den svenska marknaden. Med sin ungdomliga och moderna touch digitaliserar de en annars ganska långsam bransch.

Besök webbplats →

Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.

 • Grundsjälvrisk: 1500 kr
 • Reseskydd: 60 dagar
 • 5000 kr presentkort ICA (vid förstörd mat)
Mer info
Grundsjälvrisk: 1500 kr
Reseskydd: 60 dagar
Styrkor
 • 60 dagars reseskydd
 • 5000 kr presentkort ICA (vid förstörd mat)
 • Ersättning för cykel
Om försäkringsbolaget

ICA Försäkring är ett försäkringsbolag med schyssta villkor och prisvärda försäkringar. Huvudsakligen erbjuder de fordons- och sakförsäkringar till privatpersoner. Du som kund får också ICA-bonus som går nyttja i deras matbutiker.

Besök webbplats →

Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.

 • Grundsjälvrisk: 1500 kr
 • Reseskydd: 45 dagar
 • Skydd mot inbrott
Mer info
Grundsjälvrisk: 1500 kr
Reseskydd: 45 dagar
Styrkor
 • Alltid brand- och vattenskada
 • Skydd mot inbrott
 • Högt ersättningsbelopp
Om försäkringsbolaget

Sveriges femte största sakförsäkringsbolag heter Moderna försäkringar. De har stort fokus på motorfordon och fritidsobjekt som båtar. Däremot är utbudet komplett och du hittar även villa, hem och specifika produkter.

Besök webbplats →

Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
objektförsäkring klocka

Objektsförsäkring eller värdesaksförsäkring

I en hemförsäkring är du skyddad mot att dina personliga ägodelar skadas eller blir stulna. Ofta har man ett maximalt belopp man kan få ersättning för och det baserats också på hur skadan har skett och regleras därefter. I många fall har man en Allrisk-försäkring som täcker vissa föremål till en viss del.

Det fnns dock fall där man kanske har införskaffat någonting av ett väldigt högt värde. Det kan exempelvis vara en Rolex klocka eller ett väldigt dyrt smycke. Tanken kan då komma upp på vad som skulle hända om du skadade detta föremål eller helt enkelt blev avstulen detta. Finns det någon specifik försäkring som ser till att täcka varenda krona av ditt nya införskaffade objekt?

Svaret på denna fråga är Ja. Det finns ofta i de flesta försäkringsbolag en tilläggsförsäkring som kan heta lite olika saker bland bolagen. Ibland kan det heta objektsförsäkring och ibland kan det heta värdesaksförsäkring. Den gemensamma nämnaren här är att de allra flesta bolag som erbjuder en sådan extra försäkring kräver att du har hemförsäkring i det aktuella bolaget.

Klockförsäkring

Du har hemförsäkring hos ett bolag med en drulleförsäkring som täcker skador upp till max 50.000kr. Du har införskaffat en ny Rolex klocka värd 100.000kr. Om du skulle tappa den i backen och den går sönder så täcker inte din drulleförsäkring hela skadans kostnad. I detta fall kan det vara bra att ha en så kallad objektsförsäkring som täcker hela klockans värde. Dessa objektsförsäkringar har ofta också väldigt givmilda villkor där i princip allting som kan hända eller de skador som kan uppstå täcks av försäkringen. Det är ofta så att du får ersättning oberoende på vad som har skett och hur du har blivit av med objektet.

Ipadförsäkring

Om du har köpt en sprillans ny iPad kan det vara trygg lägga till en extra försäkring. En sådan separat ipadförsäkring skyddar dig emot skärmskador, stöld, brandskador och mycket mera. Oftast erbjuder bolagen snabb skadereglering och utmärkt kundtjänst.

Laptopförsäkring

Laptop är idag ofta den dyraste och mest använda elektronikprylen i ett hem. Många använder i längre TV utan kollar istället film och serier direkt på din dator. Om du har köpt en ny och fin laptop kan det vara smart med en laptopförsäkring. Då skyddar du den mot oväntade skador eller olyckor.

Macbook försäkring

Likt en Ipad kan det vara smart försäkra sin MacBook. Idag är en MacBook Pro & Air mycket dyr och kan vara värd upp till 50 000 kronor. Ibland även mer än så. Det innebär att ett vanligt tillägg i din hemförsäkring inte täcker skadorna.

Olika krav och viktiga saker att tänka på:

När du vill försäkra exempelvis en klocka till ett värde på kanske 100.000kr så är det väldigt vanligt att försäkringsbolaget kräver ett intyg på detta. Ett äkthetsintyg samt ett kvitto som visar vart och när du har köpt denna klocka. Som vanligt krävs även en polisanmälan om det skulle vara så att du exempelvis blivit avstulen klockan, för att kunna få ersättning för detta. Vanliga aktsamhetskrav gäller och försäkringsbolaget ställer alltid hårda krav på att du har varit försiktig och aktsam när du hanterat din klocka. Var beredd på att få många frågor ställda till dig om det skulle vara så att du skadat ditt dyrbara föremål eller har blivit avstulen det. Detta gör dom för att utreda så att du inte har varit oaktsam eller kunde ha förhindrat denna situation som uppstått.

Försäkringsbolagets rekommendationer

Det är ofta en rekommendation från försäkringsbolaget att försäkra sina dyrbara värdesaker till dess fulla värde, dels för din egen skull och så att om eventuellt någonting händer att du är försäkrad till dess fulla belopp och inte behöver förlora någonting av ett sådant högt värde. I vissa fall kan föremålets värde bli mindre än det maximala beloppet om det är så att du är underförsäkrad. Det är viktigt att läsa på och se vad som gäller i det aktuella försäkringsbolaget.

Företag som specifierar sig på dyrbara föremål och försäkringar

Det finns olika företag som inte hör till de stora försäkringsbolagen som specifierar sig på att försäkra dyrbara klockor, försäkring för väskor och andra föremål. Det kan definitivt vara värt att även jämföra dessa bolag och se hur deras skydd och premiekostnad skiljer sig mot de större bolagen. Som vanligt så får man själv läsa på och avgöra vilket skydd man själv skulle känna sig trygg med. Med detta sagt så kan det även vara en fördel att ha just denna specifika extra försäkring som ett tillägg till din hemförsäkring för att dra fördel av extra förmåner som kan uppkomma av just detta.

Andra fördelar

Ofta gäller en sådan extra försäkring i hela världen utan någon slags tidsbegränsning eller beroende på vilken aktivitet du utför. Det gäller mot det mesta som exempelvis plötsliga och oförutsedda händelser. Med en objektsförsäkring kan du känna dig trygg med att gå runt med exempelvis en klocka på armen som är värd 100.00kr.

Försäkringens kostnad kan variera från bolag till bolag men det är nog ganska vanligt att betala allt mellan 60kr i månaden till 200kr i månaden beroende på värdet på föremålet.