Djurförsäkring

Att teckna den bästa djurförsäkringen ska inte vara tråkigt, svårt eller dyrt. Vi har därför skapat denna sida innehållande de bästa djurförsäkringarna på marknaden så att du lätt kan ta ett beslut och försäkra ditt eller din familjs husdjur redan idag.

Hos oss:

  • Rätt försäkring för ditt husdjur
  • All nödvändig information

Hitta billig djurförsäkring

jämför djurförsäkringar

Jämför djurförsäkring

I denna recension och genomgång vill vi ge dig tips och råd på hur du kan hitta den bästa djurförsäkringen på marknaden. Det kan vara svårt att förstå alla olika villkor och bestämmelser som gäller. Djurförsäkringar ser i regel ut väldigt annorlunda hos de olika försäkringsbolagen som erbjuder djurförsäkring. Vi försöker utvärdera och jämföra de olika alternativ som finns och reda ut olika begrepp som kan vara viktiga  att veta.

Kanske är det första gången du skaffar ett husdjur åt dig eller din familj? Då är det viktigt att försöka ta reda på vilka sjukdomar och liknande som kan vara vanligt för just den typen av djur eller den specifika rasen. Marknaden är ganska bred och det finns väldigt mycket olika försäkringar att gå igenom och jämföra. Vi rekommenderar dock att du gör en djupdykning i ämnet då det är väldigt sällan man byter sin djurförsäkring. De flesta personer har kvar sin djurförsäkring i samma bolag under hela djurets livstid. Vi hoppas kunna vägleda dig och ge dig viktiga tips i denna genomgång av hur man på bästa sätt jämför djuförsäkringar.

Varför ha en djurförsäkring?

Att ha en djurförsäkring till sitt älskade husdjur ser vi som en självklarhet. Om ditt husdjur blir sjukt på ett eller annat sätt och behöver veterinärvård eller medicin så kan det bli en väldigt dyr historia. En djurförsäkring finns till för att du istället ska kunna känna en trygghet att du har råd att ge ditt djur den hjälp det behöver vid eventuell skada eller sjukdom. En operation på ett djur kan kosta oerhört mycket pengar som man kanske inte har liggandes på sparkontot. Att ha en djurförsäkring är en trygghet för dig och din familj och din hund eller katt exempelvis.

Saker att tänka på med en djurförsäkring

När ska du välja och vraka mellan de försäkringar som finns på marknaden finns det många olika aspekter att hålla koll på och att ha i åtanke. När det kommer till exempelvis hundar så behöver du ta till hänsyn hur din hund kommer att brukas. Är det en sällskapshund? Kommer du arbeta med din hund? Kommer du att ställa ut din hund eller rent av tävla med den? Aspekter som dessa är viktiga när du går igenom vilka försäkringar som finns och vad som är rätt för just din hund. När hunden är en familjemedlem så kan det anses vara extra viktigt att hitta en bra hundförsäkring. Om din hund råkar ut för en sjukdom eller skada så vill du såklart på alla sätt och vis att hunden ska få den bästa hjälpen möjligt från en veterinär. Med hjälp av en bra hundförsäkring så minimerar det risken för att din hund ska råka illa ut.

Katt

På samma vis finns det olika bra försäkringar för din katt. Det finns lite mindre användingsområden så att säga när det handlar om katter på det sättet att de är inte ett djur smo man använder i arbetet. En bra kattförsäkring är mest till för att täcka veterinärvård som kan behövas och som säkerligen någongång under kattens livstid kommer att utnyttjas. Om det är en utekatt så kan de råka ut för alla möjliga olika saker ute i det ”vilda”. De kan åka på kattsnuva eller kattpest och i dessa fall är det såklart viktigt att ha en bra försäkring så att man har råd att hjälpa sin katt.

Häst

När du som hästägare skaffar en ny häst så kan försäkringen för din häst vara en av de viktigaste delarna för att säkerställa att din häst får de kontroller och veterinärvård som kan behövas under hästens livstid. Det kan kännas lite krångligt och knepigt när du tecknar en hästförsäkring. Det gäller verkligen att sätta sig in i det och läsa på vad som gäller hos alla olika försäkringsbolag. Man kan hitta väldigt mycket information på webben.

Hos många försäkringsbolag kan du skräddarsy försäkringen för att passa just din hästs olika behov. Fundera även på:

Kommer du att tävla med hästen? Hur gammal är hästen? Har hästen någonsin råkat ut för en skada?

Smådjur

När man pratar om djurförsäkring så tänker de flesta på hästar, hundar och katter. Men det finns såklart väldigt många andra husdjur som kan behöva en djurförsäkring. Vanliga smådjursförsäkringar som finns är för kaniner, råttor, marsvin eller hamster. Den vanliga benämningen på dessa försäkringar är smådjursförsäkring. Ett vanligt krav för att kunna försäkra smådjur är att djuret är mer än 4 veckor gammalt. Det finns inte ett lika stort utbud av försäkringsbolag som erbjuder försäkring för smådjur som exempelvis bilar. Det finns färre försäkringsbolag men långt ifrån få. Det du ska tänka på här är vad det kan kosta om djuret råkar ut för en skada eller sjukdom och vad en eventuell operation eller medicin kan kosta. Är det värt för dig och din familj att ha en försäkring för djuret?

Vi på försäkrat tycker definitivt att det är värt att teckna en smådjursförsäkring. Dessa försäkringar kostar sällan mycket. Det kan vara värt att lägga en liten summa penga varje år för att känna trygghet och veta att man kan fara in till veterinären och få hjälp utan att behöva oroa sig för stora kostnader som kan uppstå vid en opration.

Det kan ibland uppstå tilläggskostnader ju äldre djuret blir. Precis som för oss människor så är sjukdommar mycket mer vanligt ju äldre vi blir. Ofta tillkommer det självrisker också som man betalar när man är på besök hos veterinären med sitt husdjur. Detta skiljer sig dock mycket och är olika hos varje försäkringsbolag.

Skillnader djurförsäkring

På det sättet som bilförsäkringar kan se väldigt likadana ut hos olika försäkringsbolag så skulle vi vilja säga att djurförsäkringar kan se ganska olika ut hos olika försäkringsbolag. Vi tycker det är viktigt att läsa på om just ditt djur och rasen på ditt djur för att se vad som kan vara vanliga sjukdomar. Det är viktigt att se till att ditt djur är skyddat mot sjukdomar som kan vara vanliga och förekommande för just den rasen. Olyckor och andra händelser är såklart omöjligt att förutspå. Det du kan göra för att förebygga olika skador och olyckor är att se till att ditt djur är försäkrat för de eventuella aktiviteter som ni kan tänkas utföra. Har du exempelvis en hund som tävlar eller som du är ute mycket och springer med så kan det vara bra att ha en mer omfattande hundförsäkring. På samma sätt kanske en sällskaps hund till en äldre kvinna eller man inte behöver samma slags skydd som en mer aktiv hund.

Bästa djurförsäkringen 2020

Att kora den absolut bästa djurförsäkringen 2020 är ingen lätt match! Vi hoppas verkligen att informationen på vår sida är komplett nog för dig att ta ett klokt beslut. Det är sällan vi lyfter fram ett specifikt försäkringsbolag som bäst, målsättningen är istället att presentera många val så du hitta det bästa för dig.

Till lista →