Petson

Petson

Petson är en svensk försäkringsförmedlare som är startat av ett team med lång erfarenhet av djurhälsa. De erbjuder både kund- och kattförsäkringar, och det går också att välja till foder till hund eller katt i försäkringen. Dessutom har Petson tagit fram en förmånlig flockförsäkring för mellan 4-10 djur.

Till Petson →

Teckna en försäkring från Petson

Djurförsäkringarna som Petson erbjuder är prisvärda, och har du ett friskt djur under 4 år kan du byta försäkringsbolag till Petson utan reservationer. I alla försäkringar ingår bland annat veterinärvårdsförsäkring, digital veterinärrådgivning, vård utomlands, dolda fel, medicin och personlig foderrådgivning. Det finns också flera möjligheter att sänka din försäkringspremie och komplettera din djurförsäkring med olika tilläggsförsäkringar.

Få rabatt på försäkringspremien

Eftersom Petson nyligen har lanserat sina försäkringar erbjuder de i skrivande stund 15 % lanseringsrabatt på försäkringspremien. Du kan dessutom kombinera rabatten med ytterligare 30 % rabatt på premien för alla valpar och kattungar. Om du tecknar en försäkring nu ingår också en foderkasse i tre månader utan extra kostnad.

Inkludera foder i din försäkring

Speciellt för djurförsäkringarna från Petson är att du kan välja till en prenumeration på deras foderkassar. Då får du personlig foderrådgivning för att din katt eller hund ska få en anpassad kost som skapar största möjliga välmående och förebyggande av sjukdomar. Leveransen sker smidigt, och dessutom får du sänkt försäkringspremie så länge du prenumererar på foderkassarna. Det beror på att en noga utvald kost minskar risken för att ditt djur ska drabbas av vissa hälsoproblem.

Fri flytt och prisförslag på hemsidan

Om din hund eller katt är frisk och under 4 år gammal kan du byta till en försäkring från Petson utan reservationer, så länge ditt djur har varit oavbrutet försäkrat sedan 4 månaders ålder. Genom att besöka Petsons hemsida och uppge information om dig och ditt djur kan du få ett prisförslag på en hund eller kattförsäkring inom bara några sekunder. Sedan är det bara att gå vidare och teckna din försäkring direkt online.

Flera tilläggsförsäkringar

Oavsett vilken försäkringsnivå du väljer gäller samma grundvillkor, det är bara det maximala ersättningsbeloppet som varierar. Sedan kan du även välja till avel-, liv- och användbarhetsförsäkring för ett mer omfattande skydd.

Avelsförsäkringen inkluderar bland annat veterinärvård för valpar och kattungar samt en dold felförsäkring. Livförsäkringen kan ge dig ersättning om ditt djur avlider eller behöver avlivas, och användbarhetsförsäkringen ersätter om din katt eller hund skadas så att den förlorar sin funktion i avel eller praktiskt arbete.

Kundtjänst hos Petson

Petson nås via mejl eller telefon. Kundtjänsten håller öppet helgfria vardagar mellan 09-16. Det går även att boka kostnadsfri rådgivning med veterinär via samma telefonnummer.

Vanliga frågor

Det baseras bland annat på djurets livsstil, kön, ras och ålder. Dessutom kan du få rabatt om du prenumererar på Petsons foderkasse och om du är en erfaren djurägare.

Oavsett om du har en hund eller katt kan du välja mellan 25 000 kr, 50 000 kr, 120 000 kr och 175 000 kr i maxersättningsbelopp per år.

Självriskperioden hos Petson är fyra månader, och då betalar du endast en fast självrisk på 900 kr, 2 900 kr eller 4 900 kr. Den rörliga självrisken ligger på 15 % eller 25 % per skadetillfälle.

Ja, din veterinär kan få ersättning för en skada direkt från Petson, så att du själv slipper ligga ute med pengar. Direktreglering är tillgänglig under vardagar mellan 09.00 och 16.00.

Läs mer hos Petson →
Bilder från webbplats
Petson hemsida
Fördelar
  • 30% rabatt på valp/kattunge under 6 mån
  • Digital rådgivning med veterinär ingår
  • Sänk premien med en foderprenumeration
Information om Petson
Företag:Nostep AB
Kategori:Försäkringsdistribution
Org-nr:559348-4222
Telefon:08-14 20 00
E-post:Maila
Hemsida:Besök
Institutnr. hos FI:70303
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2023-08-10
Försäkringsgivare:Eir Försäkring AB
Hämtat från: Finansinspektionen.se (70303)