Reseförsäkring

Teckna en extra reseförsäkring om du reser längre än 45 dagar och slipp onödig stress på din långresa. Det finns idag flera försäkringsbolags om erbjuder separata reseförsäkringar. Ägna en minut åt att jämföra och hitta den bästa i vår sammanställning nedan. Det gör att du både sparar tid och pengar, för att du är värd en billig reseförsäkring.

Jämför reseförsäkring

 1. ERV
  • Specialanpassade försäkringar
  • Anpassa per datum
  • Specificera land
  Rabatter
  Ingår: Missad avreda, Bagageförsening, sjukdom, överfallsskydd
  Tillägg: Sportutrustning
  Styrkor
  • Specialanpassade försäkringar
  • Anpassa per datum
  • Specificera land
  Om försäkringsbolaget

  ERV är ett försäkringsbolag fokuserat på resor. De har tagit fram en stor bredd av alternativ som passar unga, äldre och även andra mer nischade upplevelser.

  Besök webbplats →

  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
 2. ICA Försäkring
  • Alternativ för långresa och backpacker
  • Studera utomlands
  • Schysst pris
  Rabatter
  Ingår: Ny resa, förseningar, missad avgång, avbruten resa och mycket mera
  Tillägg: Sportutrustning
  Styrkor
  • Alternativ för långresa och backpacker
  • Studera utomlands
  • Schysst pris
  Om försäkringsbolaget

  ICA Försäkring är ett försäkringsbolag med schyssta villkor och prisvärda försäkringar. Huvudsakligen erbjuder de fordons- och sakförsäkringar till privatpersoner. Du som kund får också ICA-bonus som går nyttja i deras matbutiker.

  Besök webbplats →

  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
 3. Gouda försäkring
  • Från dag 46
  • Semestergaranti
  • Egendom på resa
  Rabatter
  Ingår:
  Tillägg:
  Styrkor
  • Från dag 46
  • Semestergaranti
  • Egendom på resa
  Om försäkringsbolaget

  Gouda Reseförsäkring är en del av Gjensidige, ett av Nordens största försäkringsbolag. De erbjuder smarta och enkla försäkringar för din resa, både privat och för företag.

  Besök webbplats →

  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
billig reseförsäkring illustration

Vad är en reseförsäkring?

En reseförsäkring är en försäkring som ger skydd när du är på resa utanför Sverige i mer än 45 dagar. Försäkringen är menad att täcka de absolut viktigaste delarna som skyddar dig om du skulle råka ut för någonting eller bli sjuk på din resa.

Reseförsäkring finns också som tillägg på din hemförsäkring och gäller då upp till 45 dagar. Att ha rätt försäkring är en trygghet som gör att du kan känna dig lugn på din resa. Försäkringen innehåller moment som täcker kostnader för hjälp om du måste läggas in på sjukhus, köpa mediciner eller råkar ut för olycka utomlands. Det finns även andra delar i reseförsäkringen som kan vara smidiga att ha med som tillägg, du kan ha möjlighet att få ersättning för förseningar, förlorat bagage och liknande. Vi går på denna sida igenom viktiga moment och presenterar all tänkbar information som kan vara nyttig för dig.

Grundskydd

Grundskyddet i de vanligaste reseförsäkringarna täcker sjukvårdskostnader vid akut sjukdom eller olycka. Utöver detta ingår överfallsskydd, rättsskydd ,ansvarsskydd (om du blir skadeståndsskyldig), hemtransport samt ett visst skydd för ditt bagage och flygförseningar. Ett tillägg till reseförsäkringen täcker oftast in avbeställningsskydd, återbetalning av resdagar vid sjukhusvistelse samt eventuellt en ny resa om mer än halva resan blir förstörd på grund av sjukhusvistelse. Utöver detta kan det vara värt att ta reda på om ett tillägg, exempelvis vid en golfresa, täcker kostnaden för hyran av annan golfutrustning om din egna golfutrustning skulle försvinna på resan. Värt att tillägga är att det finns andra möjligheter att få ersättning för exempelvis avbeställningsskydd. Många av oss svenskar beställer idag våra resor med Visa eller Mastercard. Dessa kortutgivare har ofta ett avbeställningsskydd som gäller upp till en viss summa bara i och med att du använder Visa eller Mastercard. Saker som dessa kan vara värt att kolla upp innan man kollar efter tilläggsförsäkringar så som avbeställningsskydd.

förlängd reseförsäkring efter 45 dagar illustration

Förlängd reseförsäkring

Vi har tidigare varit inne på det och vill bara förtydliga igen, ofta ingår det en reseförsäkring via din hemförsäkring. Men, det kan finnas flera anledningar till att det krävs en separat och förlängd reseförsäkring. Vi kommer därför i denna sektion klargöra vilka olika typer av scenarion som är vanliga och som kräver lite extra skydd.

Reseförsäkring efter 45 dagar

Om du är ute på en längre resa om kommer att vara i länge än 45 dagar kan det vara bra dubbelkolla vilket skydd du har. I de allra vanligaste fallen upphör din ordinarie försäkring efter 45 dagar (även ibland 60 dagar).

Riskfyllda aktiviteter

Planerar du att genomföra riskfyllda aktiviteter på din resa kan det finnas flera skäl att teckna en separat reseförsäkring. Exempel på riskfyllda aktiviteter kan vara bergsklättring, farliga länder eller offpist.

Vanliga frågor

Behöver jag en separat reseförsäkring?

Om du planerar att vara borta längre än 45 dagar så är det oftast viktigt att teckna en separat reseförsäkring.

Vilken är den bästa reseförsäkringen?

I vår lista hittar du ICA Försäkringar, ERV och Gouda att välja bland. Den bästa reseförsäkringen för dig hittar du genom att jämföra.

Finns det stora skillnader på olika reseförsäkringar?

Vilket bolag som har den bästa reseförsäkringen är svårt att säga, här beror det ganska mycket på vad du kommer göra på din resa.

Om du bara ska slappa vid stranden på en charterresa så kan det fungera väl med vilken hem eller reseförsäkrings som helst.

Ska du däremot åka skidor i alperna så kanske du är ute efter ett mer specifikt skydd då det är större chans för olyckor. Ofta så innehåller en reseförsäkring ett visst ekonomiskt skydd och något skulle hända på resan. Det varierar mellan försäkringsbolaget vilket slags skydd som erbjuds, därför är det viktigt att läsa villkoren.

Billig reseförsäkring

Att vara iväg på resande fot kan vara läskigt, omständigt och ibland även farligt. Genom att välja en billig reseförsäkring riskerar du få ett dåligt skydd som inte hjälper dig om någon situation utomlands uppstår. Och även kanske ännu värre, du riskerar bli utan ersättning för saker som går förlorade.

Vi förstår däremot vikten av att få en reseförsäkring till rätt pris, vilket kan vara mycket smart. Allting handlar egentligen om att hitta ett alternativ som speglar ditt behov så bra som möjligt. På så sätt behöver du inte betala för skydd du ändå inte kommer att använda. Om du vill komma undan så billigt som möjligt rekommenderar vi dig att jämföra samtliga alternativ samt begära ett pris.

Olika delar som ingår i en reseförsäkring

Oavsett om din reseförsäkring tecknas via ett kreditkort, som tillägg eller ingår i din ordinarie försäkring finns det olika saker som ingår. Nedan hittar du mer noggrant respektive aspekt du kan få ersättning för om det ingår i just din reseförsäkring.

Egendomsskydd – Om du skadar din personliga egendom så kan du få ersättning för detta. Detta moment kan även täcka skador som att du blir av med ditt bagage.

Avbeställningsskydd –  Om du blir akut sjuk innan du ska resa så kan du här få möjlighet att få ersättning från ditt försäkringsbolag för den del av kostnaderna som resebolaget inte betalar tillbaka till dig. Här behöver man oftast visa upp ett sjukdomsintyg för att kunna få pengar tillbaka.

Vårdkostnader och resekostnader –  Om du blir akut sjuk på din resa och behöver uppsöka sjukhus eller åka hem rent av så kan du här få ersättning från ditt försäkringsbolag som täcker dessa kostnader.

Minskad självrisk –  Om du tecknar en reseförsäkring på sidan om till din vanliga försäkring för hemmet så har de ofta ett utökat skydd som ofta inkluderas mindre eller ingen självrisk. Oavsett vad som händer så behöver du oftast inte betala en krona själv med detta tillägg.

Evakueringsskydd – Exempelvis om UD avråder svenskar från att resa till ett land under tiden då du är på semester här så kan det vara så att ett försäkringsbolag står för kostnader som du får lägga ut för att ta dig hem till Sverige.

bästa reseförsäkringen illustration

Bästa reseförsäkringen 2021

Den bästa reseförsäkringen 2021 erbjuder ett brett skydd både när det kommer till sjukdom och olyckor. Utöver det bör även extra skydd som bagage, katastrof, ansvar samt ett par andra moment ingår. Priset har även en viss påverkan och du vill föröka få ett bra skydd till så bra pris som möjligt. Vi på försäkrat.se kan inte rekommendera dig några specifika val då varje unik situation har olika optimala lösningar. Det ändå viktigt att du tar bästa möjliga val så var använd vår jämförelse över och kolla noga på följande moment:

 • Innehållet
 • Eventuella tillägg
 • Prisindikationen

Ta ett beslut nu →

Långresa

När du ska åka på en längre semesterresa som sträcker sig längre än de 45 dagar som vanligtvis ingår behöver du köpa en tilläggsförsäkring för att vara säker på att ha ett tillräckligt bra försäkringsskydd under din resa. En reseförsäkring är också viktig för dig som ska bo utomlands under en period för att plugga eller för att jobba. Här gäller sällan ditt vanlig skydd så det är viktigt att en tilläggsförsäkring tecknas för detta ändamål.

Försäkringsbolagen har olika lösningar för utlandsstudier och arbete utomlands, vissa försäkringsbolag har speciellt framtagna försäkringslösningar medan andra erbjuder tillägg till din befintliga hem- eller reseförsäkring. Reglerna för försäkring under längre utlandsvistelse kan också variera beroende på vilket land i världen du befinner dig i.

Digital nomad

En reseförsäkring för den digitala nomaden behöver passa en person som ständig är på resande fot och befinner sig på flera olika platser hela tiden. Som du förstår kan detta lätt bli komplicerat och det gäller att du är rätt försäkrad när en händelse dyker upp, oavsett vart i världen du befinner dig.

I skrivande stund håller vi på och genomför en undersökning av vilka försäkring som passar en digital nomad bäst. När det är klart kommer resultatet att presenteras nedanför.

Backpacker

Reseförsäkring backpacker är ett klassiskt paket som både ERV och ICA erbjuder. Den passar dig som ska iväg på långresan och vill ha ett ordentligt och bra skydd hela perioden.

Försäkringar som ingår via kreditkort

De flesta bankkort kopplade till Visa/Mastercard har ett reseskydd om du betalar minst 50 procent av resan med kortet (vissa banker kräver att man betalar minst 70 procent av resan). Dessa skydd täcker oftast flygförsening, bagageförsening samt avbeställningsskydd. Ofta finns det även ett skydd som kan ge ersättning för invaliditet eller rent av dödsfall. Här är det viktigt att kolla med kortutgivare eller din bank för att se exakt vad som gäller.

Mastercard

Om du bokar din semester eller resa med Mastercard kan du känna dig lugn. I många av de kort som utfärdas av banken via Mastercard erbjuder avbeställningsskydd. Kom ihåg att det är generellt, exakt vad din bank erbjuder behöver du kontrollera med dem.

VISA

Generellt ingår ett reseskydd och reseförsäkring när du köper din resa genom att VISA-kort utfärdat av en nordisk bank. Det skyddar också hela din familj och barn upp till 23 år. Kontrollera däremot alltid exakt vad som gäller med din bank.

Reseförsäkring företag

Utbudet av reseförsäkringar för företag är stort men framförallt väldigt viktigt. Inom en organisation kan antalet resor vara många vilket ökar risken för både vanligare händelser som förseningar och förlorat bagage men även allvarligare olyckor på utländsk mark.

Tjänstereseförsäkring

En klassisk tjänstereseförsäkring skyddar anställda på resande fot. Det gäller oftast oavsett om det är i närområdet eller på längre resor.

Ofta ingår:

 • Sjukvård och olycksfall
 • Förseningar
 • Inställda resor
 • Ansvar
 • Rättskydd

Besöksförsäkring

En besöksförsäkring passar både företag och privatpersoner. Med den försäkrar du utländska gäster som är på besök i Sverige. Den täcker oväntade sjukvårdskostnader under besöket. Det kan vara väldigt smart att teckna för perioden ett företag har affärsbesök från utlandet.

Affärsreseförsäkring

Snarlikt till en tjänstereseförsäkring finns något som heter affärsreseförsäkring. Skillnaden är att en affärsreseförsäkring kan tecknas för enstaka resor och passar ofta mindre företag men en eller flera anställda.

Expatriatförsäkring

För anställda eller ägare i ett företag som ska omplaceras utomlands under en längre period finns något som heter expatriatförsäkring. Den skyddar den anställde och dess familjemedlemmar mot flera vanliga saker som olyckor och sjukdom under den långa perioden utomlands.