Företagsförsäkring

En företagsförsäkring är något vi starkt rekommenderar oavsett ditt företags storlek. Det finns paket som passar alla och genom en bra företagsförsäkring behöver varken ägare eller anställda oroa sig över att något ska gå riktigt snett i den dagliga verksamheten.

Skrivet av:
Martin Bäckman

Redaktör & innehållsansvarig område företagsförsäkringar.

företagsförsäkring

Försäkra företag

 1. Moderna försäkringar

  • Unika lösningar
  • Starka erbjudanden
  • Trygga
  Mer info
  Utbud: Företagspaket, motorfordon, gruppförsäkring
  Om försäkringsbolaget

  Sveriges femte största sakförsäkringsbolag heter Moderna försäkringar. De har stort fokus på motorfordon och fritidsobjekt som båtar. Däremot är utbudet komplett och du hittar även villa, hem och specifika produkter.

  Besök webbplats →

  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
 2. Dina Försäkringar

  • Anpassad för dig
  • Räkna pris online
  • Bra omdöme
  Mer info
  Utbud:
  Om försäkringsbolaget

  Dina Försäkringar är ett mycket omtyckt och stort försäkringsbolag i Sverige. Med ett sort utbud för både privatpersoner och företag är man idag en etablerad och trygg partner.

  Besök webbplats →

  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
 3. Folksam

  • Småföretagare
  • Både för företag & ägare
  • Enkelt teckna
  Mer info
  Utbud:
  Om försäkringsbolaget

  Folksam är ett av Sveriges största försäkringsbolag och har ett brett utbud av schyssta försäkringar. Förutom att försäkra de allra vanligaste som bilen, hemmet och familjen har man valt fokusera på mindre ovanligare objekt.

  Besök webbplats →

  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
 4. IF Försäkringsbolag

  • Din verksamhet
  • Dina fordon
  • Du och dina anställda
  Mer info
  Utbud:
  Om försäkringsbolaget

  IF är ett ledande sakförsäkringsbolag med över 3,7 miljoner kunder i hela Norden. Försäkringsbolaget är verksamma i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum.

  Besök webbplats →

  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.

Jämför företagsförsäkring

En företagsförsäkring är ofta ett paket som består av flera olika slags försäkringar. Ofta är dessa speciellt utformade efter ditt försäkringsbehov i ditt företag. Det kan vara försäkringar som täcker dina anställda och dina kunder, det täcker även ditt företags materiella tillgångar. En företagsförsäkring är oftast väldigt skräddarsydd efter ditt försäkringsbehov. I denna recension går vi igenom vad en företagsförsäkring kan innebära och vilka försäkringsbolag som har ett rykte om att erbjuda väldigt prisvärda och omfattande företagsförsäkringar med ett väldigt bra skydd.

Det vi främst är ute efter när vi ska teckna en företagsförsäkring är att vara kostnadseffektiva. Helst vill man inkludera allt det som är viktigt för just ditt företag men samtidigt exkludera onödiga och ej relevanta områden. För att hitta denna kombination kan du läsa på och jämföra företagsförsäkringar hos de olika undersidor där vi presenterar mer utförligt exakt vilka olika typer det finns.

Om företagsförsäkring

Det finns inga krav enligt lagen på att ett företag måste ha en försäkring. Om du med ett företag står utan försäkring så är du utsatt för stor risk genom att du kan behöva stå för stora kostnader vilket i sin tur innebär stora förluster för företaget. Att ha en företagsförsäkring är lika naturligt som att försäkra sitt hem. En försäkring man vill ha för att undvika stora kostnader om olyckan är framme. Det finns olika sorters försäkring för vilken bransch ditt företag är placerat i. Det kan finnas avtalsbestämmelser för olika branscher som gäller, det kan finnas krav på ansvarsskydd för bland annat advokater, läkare och försäkringsförmedlare.

Olika försäkringar för bolag

När man kollar på en företagsförsäkring så försöker man anpassa efter verksamhetens behov och vilka risker som finns. Försäkringen kan gälla ute i fältet ellre på den adress där företaget har sitt lager, verkstad eller butik. Det kan även vara så att varor transporteras runt om i Sverige och på så vis behöver vara försäkrade mot skada. En hemförsäkring på den privata sektorn täcker aldrig näringsverksamhet, det är viktigt att känna till detta vilket innebär att även om du jobbar hemifrån eller har kontor hemma så kommer aldrig en hemförsäkring att täcka skador på dina verktyg eller inventarier.

Vad kan en företagsförsäkring kosta?

Det är väldigt svårt att säga vad en företagsförsäkring kan få för premie, som tidigare nämnt så är försäkringar väldigt ofta skräddarsydda och det som avgör premien är vilken typ av verksamhet som bedrivs, hur mycket man omsätter varje år samt vilken storlek företaget har. Vissa skador kan även bestämmas av omsättningen på ditt företag, det vill säga vilken slags ersättning du kan få för en viss skada beroende på hur mycket ditt företag omsätter.

Billig företagsförsäkring

Ordet billigt och försäkringar är inte alltid den bästa kombinationen. En försäkring har som syfte att ta dina kostnader om något oväntat händer – en billig företagsförsäkring kan därför inte ha det skyddet du har förväntat dig. Det är därför istället viktigare att säkerställa att du har ett bra skydd till ett rimligt pris.

Billiga företagsförsäkringar kan generellt erbjudas av utmanare eller genom att du är lojal mot ditt nuvarande försäkringsbolag. Tveka inte att kontakta ditt försäkringsbolag för att förhandla om nya priser och villkor.

Vad kan ingå i en företagsförsäkring?

En företagsförsäkring kan vara väldigt bred, vi väljer ut några exempel på vad som kan ersättas i en företagsförsäkring här nedanför:

Egendomsskydd

Om du på ditt företag har egendom som förvaras på ett visst ställe så kan försäkringen ersätta skador på dessa. Det kan även gälla ute hos kund. Olika egendom som detta kan gälla är: Verktyg, kontorsutrustning, varor ute till försäljning, elektronik.

Avbrottsskydd

Om du får avbrott i din verksamhet i samband med en olycka eller skada så kan en företagsförsäkring innehålla ett visst avbrottsskydd där du får ersättning för avbrottet. Villkoren skiljer sig väldigt mycket från försäkringsbolag till försäkringsbolag.

Läs mer om avbrottsförsäkring.

Tjänsteresa

Skyddar personal som är på resande fot inom jobbet och kan även omfatta den egendom som tillhör både den anställde och företaget. Detta fungerar alltså väldigt likt en reseförsäkring.

Krisförsäkring

Ett exempel: Du jobbar på en bank och blir utsatt för ett rån. Här kan denna försäkring ge ersättning för krishjälp. Om den anställde behöver besöka psykolog så kan en sådan försäkring träda in och ge ersättning för detta.

Vikten av försäkring till företag

Som tidigare nämnt så är företagsförsäkringar väldigt olika från företag till företag. Man behöver oftast skräddarsy sin företagsförsäkring. Vi kommer att lista de försäkringsbolag som vi tycker har bäst företagsförsäkringar på marknaden. Vi rekommenderar dig att kika igenom våran lista och läsa mer om dessa försäkringsbolag och vad det kan erbjuda för försäkringar för ditt företag.

Vanliga frågor

Är det smart att hitta en billig företagsförsäkring?

Inte direkt! Ditt eller ert företag är en väldigt viktig instans med stort ansvar ur flera perspektiv. Det viktigaste är därför att hitta en bra företagsförsäkring snarare än en billig.

Finns det olika typer av företagsförsäkringar?

Ja! Att försäkra ett företag är inte alltid glasklart och det finns en uppsjö av bra varianter. Flest alternativ finns det för stora företag.

Är det enkelt att skaffa en företagsförsäkring?

Ja! Börja med att kontakta ett försäkringsbolag eller försäkringsförmedlare som erbjuder företagsförsäkringar. Förklara er situation och låt experten göra sitt. Kika på vår topplista ovan för att se vad de olika försäkringsbolagen erbjuder.

Bästa företagsförsäkringen

Att hitta den bästa företagsförsäkringen är en lite knepig uppgift som vi ska försöka göra mycket enklare. Vi har tyvärr ingen möjlighet att kora specifikt den företagsförsäkringen som är bäst i test då det alltid skiljer sig från företag till företag.

Ett företag kan ha anställda med stor omsättning eller bara vara en enskild konsult. Som du kanske förstår är behovet oerhört olika mellan de olika företagen.

För att hitta den bästa företagsförsäkringen behöver du jämföra olika alternativ men först av allt börja med att definiera dina behov. Vad är det egentligen du önskar att skydda dig mot, är det förlust av inkomst eller ansvaret det kan finns med ett företag?

Innan du ger dig ann och börjar leta efter din nya försäkring är det viktigt att du definierar följande punkter. Därefter är det bara att börja höra av dig till försäkringsbolagen.

För att hitta bästa, fundera på:

 • Vad du önskar försäkra (egendom, inkomst etc)
 • Hur många anställda ni är
 • Om er bransch har specifika krav