ManyPets

ManyPets

ManyPets är ett djurförsäkringsbolag, som fokuserar på att ge djurägare bra och säkra försäkringar. De var en utmanare som växte snabbt och var i skrivande stund en av de mest omtyckta bland svenska djurägare. ManyPets var rankad högst 2021 av Konsumenternas och har ett gott omdöme.

OBS! Då ManyPets lämnar den svenska marknaden rekommenderar vi istället djurförsäkringar från Lassie eller Hedvig.

Jämför djurförsäkringar

ManyPets stänger i Sverige

Notera att du inte längre kan teckna djurförsäkring hos Manypets.

Den 1 juli 2023 slutar ManyPets med att nyteckna och förnya djurförsäkringar på den svenska marknaden. Befintliga kunder kommer tas om hand om så länge bolaget har kvar kunder. I samband med att befintliga försäkringar går ut kommer Hedvig erbjuda en ny försäkring efter ett samarbetsavtal med ManyPets. Mer information om detta hittar du här.

Utöver ovan nämnda Hedvig så är Lassie ett bra alternativ nu när ManyPets inte längre kommer ta emot nya kunder.

Recension

ManyPets (f.d. Bought by Many) är försäkringsbolag som lanserades 2017 i Storbritannien och redan år 2019 vann utmärkelsen ”Most Trusted Pet Insurance Provider 2019”.

Som försäkringsgivare fokuserar ManyPets uteslutande på djurförsäkringar. De lägger all sin expertis på att erbjuda den bra och gedigna katt respektive hundförsäkringar. Under sommaren år 2019 klev ManyPets in på den svenska marknaden där de växte snabbt och de hade 2023 tusentals svenska kunder.

Vad som särskiljde dem från andra försäkringsbolag rent innehållsmässigt går vi genom mer genomgående längre ned i recensionen. Det man märker genom att läsa recensioner om detta försäkringsbolag är att kunder upplever en förstklassig service där skaderegleringen är oerhört smidig och du får ett väldigt personligt bemötande när du behöver hjälp.

LÄS ÄVEN: vår kompletta jämförelse av flera kattförsäkringar.

ManyPets Omdöme

Det finns en uppsjö av goda omdömen att hitta för ManyPets. På hemsidan Feefo finns det hela 2 600 omdömen och snittbetyget är 4,6. Det är ett av de allra högsta betygen och bästa omdömena vi sett hos någon av de svenska försäkringsbolagen.

Generellt bland besökare och på olika forum går det att läsa att användare tycker att processen vid skadeanmälan är smidig och snabb. Många gillar även möjligheten att säga upp försäkringen utan bindningstid, om det nu skulle bli aktuellt. Det skickar en signal att ManyPets verkligen tror att man som kund kommer vara nöjd och vilja behålla dem.

Fördelar med att välja ManyPets

ManyPets har en tilläggsförsäkring där du som kund får tillbaka 20% av den försäkringspremie som du har betalat in varje år om ditt eller dina husdjur går skadefria. Utöver detta finns det ytterligare fördelar som har tagits fram i samarbete med kundernas åsikter: 

  • Försäkringar med 0 kronor i självrisk.
  • Du kan alltid starta kostnadsfria videosamtal med veterinär.
  • Möjlighet att teckna Sveriges högsta veterinärvårdsbelopp.
  • Alla djur får samma skydd oavsett vilken ålder eller ras.
  • Betala aldrig mer än en fast självrisk per år.
  • Tandvård vid sjukdom i tänder eller fraktur.
  • Enkelt att förstå försäkringsvillkor.

Tre valmöjligheter

Både för katt och hund är försäkringen uppdelad i tre olika val: Bas, Standard och Premium. Den stora skillnaden för respektive steg är den maximala ersättningen som stiger för varje steg. Bas börjar i skrivande stund på 30 000 kr i veterinärvård. Standard ersätter 60 000 kr och premium 90 000 kr. Utöver skillnaden i ersättningsnivå tillkommer även vissa extra fördelar som exempelvis rehab och röntgen i premium-valet.

Givetvis är ett högt veterinärvårdsbelopp viktigt men premien justeras också efter ditt val. Gör en avvägning av hur mycket du önskar betalar per månad och hur mycket du skulle kunna täcka upp vid eventuella kostnader som överstiger veterinärvården.

Sammanfattning

För att sy ihop säcken är ManyPets försäkringsbolag som försäkrat över 250 000 djur i Sverige och Storbritannien. Med deras lyhördhet och vilja att skapa nöjda kunder har de tillsammans med djurägarna tagit fram djurförsäkringar som folk vill ha och som folk har råd med.

Med kontor i Sundbyberg tillhandahåller de förstklassig skadereglering och kundtjänst där kunden får känna sig hörd och bli professionellt behandlad. Vi rekommenderar dig att ta en titt på Konsumenternas Försäkringsbyrå där ManyPets ligger i topp med deras djurförsäkringar, vilket är ett recept av att erbjuda en djurförsäkring med väldigt bra försäkringsvillkor. Om ditt djur råkar ur för en skada eller olycka så kan du vara säker på att du får den bästa möjliga hjälpen.

Vanliga frågor

Manypets har sedan sommaren 2023 slutat att erbjuda nyteckning av djurförsäkring i Sverige.

Jämför djurförsäkringar
Bilder från webbplats
ManyPets hemsida
Fördelar
  • 15% rabatt om du försäkrar fler djur
  • Finns över hela världen
  • Bra omdöme (4 av 5)
Information om ManyPets
Företag:ManyPets Filial
Kategori:Försäkringsdistribution
Org-nr:516411-6146
Institutnr. hos FI:52413
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2019-03-11
Försäkringsgivare:Great Lakes SE
Hämtat från: Finansinspektionen.se (52413)