Mopedbilsförsäkring

Det kan ibland kännas överväldigande med alla olika typer av försäkringar till mopedbil och vad som skiljer dessa åt. Därför har vi på försäkrat.se valt att jämföra alla försäkringsbolag åt dig. Detta gör det enklare för dig som konsument att hitta rätt försäkring för din mopedbil och betala efter dina behov.

Få prisförslag direkt
Jämför bäst alterantiv

Försäkra mopedbil

Juridiskt sett så är en mopedbil inte klassad som en vanlig bil utan den är registrerad som en moped. De är alltså då utformade som en mindre bil och klassas därav som en moped av klass 1. Oavsett vad den klassas som så är det dock oftast en lite högre försäkringspremie hos försäkringsbolagen för mopedbil än moped. När det kommer till vad som ingår i en mopedbilsförsäkring så är de dock i stort sett samma. Den ändå större skillnaden är att när du valt att försäkra mopedbilen så täcks även bilfönstren.

Jämför mopedbilsförsäkring

FörsäkringsbolagTeckna
Moderna försäkringar

Läs mer

  • Förare, mopedbil och andra trafikanter
  • Support dygnet runt
  • Trafik, halv och helförsäkring
Lägsta pris:
199 SEK/månaden
Självrisk:
2500 SEK
Teckna nu ›
ICA Försäkringar

Läs mer

  • Säsongsanpassad
  • Ingen självrisk vid stöld
  • ICA-bonus på hela försäkringskostnaden
Lägsta pris:
250 SEK/månaden
Självrisk:
0 – 1500 SEK
Teckna nu ›
mopedbil

Försäkringens innehåll

I försäkringen ingår ett skydd för maskinskada vilket är en stor trygghet om någonting skulle gå sönder då du är ute och kör. Att laga motordelar blir sällan billigt och detta är såklart en trygghet som man väldigt gärna vill ha. Det kan vara om exempelvis din motor eller växellåda går sönder som kostnaden kan skena iväg och här täcker alltså din mopedbilsförsäkring dessa moment. Om vi lägger till trygghet+ i denna försäkring så kan du känna dig ännu tryggare. Du får en assistansförsäkring som hjälper dig vid stillestånd. Gratis bärgning ingår bland annat. Skulle du tappa bort dina nycklar så kan du få ersättning för detta dessutom.

Vanliga frågor och svar

✅ Vad kostar en mopedbilsförsäkring?

Priset varierar hos de olika försäkringsbolagen men det går att hitta försäkringar så lågt som 199kr i månaden. Det är dock inte en full försäkring.

✅ Vad täcker en försäkring?

Det finns olika typer av försäkringar för mopedbilar, precis som med bil kan du teckna endast en trafikförsäkring.

✅ Hur lång tid tar det för försäkringen att aktiveras?

Efter att du tecknat en mopedförsäkring så tar det vanligtvis endast några minuter innan du kan börja köra. Kontrollera detta med ditt försäkringsbolag så kan de ge dig ett mer exakt svar på hur lång tid det tar.

✅ Var gäller försäkringen?

Trafikförsäkringen för din mopedbil gäller i hela världen enligt trafikskadelagen. Du kan alltså köra över till grannländer med din svenskregistrerade mopedbil så länge föraren är svensk medborgare eller har sin hemvist i Sverige.

Försäkringsbolag med mopedbilsförsäkring

Det finns ett fåtal bolag som idag erbjuder försäkring för mopedbil. Vi kommer att gå igenom alla för att du ska kunna välja den försäkring som passar just dig bäst. Svensk Mopedbilsförsäkring är en del av Varsam Försäkring som har Norges största försäkringsbolag Gjensidige som försäkringsgivare för sina sak-försäkringar och Sveland som givare för sina djurförsäkringar. Du har en trygg försäkringsleverantör som erbjuder ett skydd på din mopedbil som ingen annan leverantör kan erbjuda, tex är Svensk Mopedbilsförsäkring ensamma om att erbjuda maskinskada i sin försäkring. Hos Varsam Försäkring kan du samla alla dina försäkringar då de har ett brett produktutbud som möjliggör samlingsrabatter.

Sedan finns Folksam som är ett av de större försäkringsbolag som vi har idag i Sverige. Det finns stora fördelar med att välja Folksam när du ska teckna din försäkring. Här kan du välja att försäkra hemmet, bil, båt och mycket mer och desto mer saker som försäkras så erbjuds du rabatt. Här kan du alltså påverka din försäkringspremie och sänka priser desto mer försäkringar du lägger här.

Vi råder dig som kund att alltid läsa noga i villkoren vad som ingår i en försäkring oavsett vilken försäkringstyp det är. Vi tycker det är viktigt att känna till vad som kan täckas och inte täckas när du tecknar din försäkring på din mopedbil. Många av sina frågor ställer man till försäkringsbolaget när man talar med dom i telefon men självklart kan man inte komma ihåg att fråga alla sina viktiga frågor.

Nyheter kring mopedbilsförsäkring

Populära sommarförsäkringar och fordonsförvaring
Populära sommarförsäkringar och fordonsförvaring

Inköpta sommarfordon som moped och mopedbil Vintern är över, våran är här och vi närmar oss sommaren med stormsteg! Detta betyder att många plockar fram sina sommarfordon som kan vara allt …

Försäkra ny mopedbil
Försäkra ny mopedbil

Teckna försäkring på nytt fordon När du precis köpt ny mopedbil så är det viktigt att du försäkrar mopedbilen. Det finns flertalet försäkringsbolag att välja mellan och alla är bra på…

Skillnad på Mopedbil & Epatraktor
Skillnad på Mopedbil & Epatraktor

Mopedbil och Epa Man kan idag ofta höra i olika tv-program att det pratas om mopedbilar och epa samt skillnaden på dessa. För en person som tidigare ägt mopedbil eller epatraktor så är skilln…

Vad ingår i en försäkring för mopedbil?

Detta skiljer lite mellan försäkringsbolagen och sedan även om du har en trafikförsäkring, halvförsäkring, helförsäkring eller om du även skaffat tilläggsförsäkring. Vad vi sett som är nästan standard är då att försäkringen omfattar den försäkrade mopedbilen, all fast monterad utrustning som kan anses som då standard för mopedbilen. Sedan ersätter då trafikförsäkringen personskador och skador på personers egendom. På halvförsäkringen så ingår då sedan brandförsäkring, stöld, glas, räddningsförsäkring och även rättsskyddsförsäkring upp till ett belopp på vanligtvis runt 250 000 kr.

Vi rekommenderar alla att se till så man har en helförsäkring där man då även få med vagnskadeförsäkring som är bra om man utsätts för skadegörelse. Den inkluderar även direkt skada eller fel genom plötslig och förutsedd händelse på mopedbilen.

Skadereglering

Om vi kollar på Varmsam försäkringar så sköts skadereglering av din mopedbil via Gjensdiige försäkring vilket är Norges största försäkringsbolag. Här kan du känna en trygghet av väldig långvarig och mångårig erfarenhet och professionell skadeservice som finns till för att snabbt och enkelt hjälpa dig när skadan väl är framme. Skaderegleringen fungerar i princip som att försäkra sin bil och vara med om en skada. Man går igenom processen med skaderegleraren om hur skadan skett, var det har inträffat och när det har inträffat.

Hos alla försäkringsbolag kan du räkna med snabb beslutad skadereglering som kommer att ge dig ersättning så länge skadan är ersättningsberättigad och du har tagit fram alla nödvändig dokumentation. Viktigt att tänka på om skadan är framme är att du ska ha ditt försäkringsbrev framför dig då du ringer till skaderegleraren. Var beredd på att lämna ut dina kontaktuppgifter och se till att du har tagit reda på eventuella polisrapporter. Vittnesuppgifter och eventuella bilder på skadan är alltid bra att ha till hands för att skicka vidare när skaderegleringen ska sättas igång.

Helförsäkring mopedbil

En mopedbilsförsäkring likt alla typer av fordonsförsäkringar är uppdelad i tre varianter. Hel-, halv- och trafikförsäkring. Helförsäkring är den variant som täcker mest och gör dig maximalt försäkrad. När det kommer till specifikt en mopedbil täcker trafikförsäkringen endast skador på andra förares fordon medens en helförsäkring täcker kristerapi, stöld, brand, glasskador, räddning, rättskydd och vagnskador. Helt enkelt så är både du och ditt fordon försäkrat mot de allra flesta skadorna som kan uppkomma.

Vår starka rekommendation är att skaffa en ordentlig helförsäkring. Detta kommer i det långa loppet underlätta all hantering och höja säkerheten rejält för ditt fordon i framtiden. Kortsiktigt kan det givetvis vara något dyrare men försök se förbi det.