ICA Försäkring

ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett försäkringsbolag med schyssta villkor och prisvärda försäkringar. Huvudsakligen erbjuder de fordons- och sakförsäkringar till privatpersoner. Du som kund får också ICA-bonus som går nyttja i deras matbutiker.
Få ditt prisförslag inom några minuter genom att gå till ICA Försäkring.

Samlingsrabatt:upp till 500 kr per år
Till ICA Försäkring →

Försäkringar hos ICA

ICA Försäkring är det snabbast växande försäkringsbolaget i Sverige. Med en kort startsträcka kom ICA Försäkring nästan från ingenstans år 2015 då bolaget grundandes. Ja, självklart känner alla till ICA och de har sitt stora varumärke i bakgrunden. Inom försäkringar är de dock nya på marknaden. På bara några år har de lyckats ta in över 100 000 svenska kunder på deras konsumentmarknad när det gäller försäkringar.

OMDÖME ICA Försäkring

Fördel med ICA Försäkring

 • Bra pris som är konkurrenskraftigt
 • Du får ICA-bonus på hela försäkringskostnaden
 • Du kan enkelt och snabbt få ett pris direkt online
 • Samlingsrabatt upp till 500 kr årligen

Omdöme

ICA Försäkring har gott omdöme och de har ett brett utbud. Om du kollar på externa tjänster där användare kan lämna betyg är det bra omdömen för att vara ett försäkringsbolag. På TrustPilot har de 4.0 av 5 i betyg baserat på 1 829 omdömen. Vi ser därmed inga anledningar att avråda från ICA.

Hemförsäkring

ICA Försäkring erbjuder väldigt förmånliga hemförsäkringar med givmilda villkor till kundens fördel. Du får ett omfattande och prisvärt skydd och i alla deras försäkringar för hemmet ingår drulleförsäkring och utökat reseskydd utan extra kostnad. Det gör att ICA sticker ut lite extra eftersom det är ovanligt att det ingår extra skydd utan extra kostnad. Andra förmåner och bonusar du ta del av är exempelvis att om din kyl eller frys går sönder i hemmet kan du få upp till 5 000 kr i presentkort till ICA’s matvarubutik.

Andra bra delar med ICAs hemförsäkring är att det alltid ingår en allrisk för byggnaden samt saneringsförsäkring när du tecknar fritidshusförsäkring. Om du är kund hos ICA med även ICA banken får du dessutom bonus på hela försäkringskostnaden.

Bilförsäkring

Hos ICA Försäkring kan du teckna en bilförsäkring som även är en av de populäraste i Sverige. En av deras största försäljningsargument är att de erbjuder en ett fast pris på bilförsäkringen under hela fem år så länge du är skadefri. De utlovar även ett lågt pris med bra villkor. Dessutom erbjuder de samlingsrabatt om du även har andra försäkringar hos dem.

Nedan kan du se de olika alternativen inom bilförsäkring hos ICA Försäkring.

 • Trafikförsäkring – Inkluderar den lagstadgade trafikförsäkringen, det vill säga trafikolycksfall och krishjälp efter trafikolycka.
 • Halvförsäkring – Inkluderar allt i trafikförsäkringen ovan samt stöld och inbrott, brand, glas, räddning, maskinskada, rättsskydd och allrisk.
 • Helförsäkring – Inkluderar allt i halvförsäkringen ovan samt plåt- och lackskador (vagnskada).
 • Tillval – Bland tillvalen hos bilförsäkringarna hos ICA Försäkring kan du välja ett pluspaket som ger dig hyrbil, assistans, väghjälp och självriskskydd.

Som en extra bonus har ICA Försäkring på sin sida om bilförsäkringar en kunskapsportal för allt du kan tänkas fundera kring innan du tecknar en försäkring.

Övriga fordon

Utöver din bil kan du även försäkra andra fordon som husbil, husvagn, MC, mopedbil, släpvagn och snöskoter.

Personförsäkringar

Allt som du kan råka ut för som person kan i princip försäkras genom ICA Försäkring. De har ett gediget utbud av olika personförsäkringar, vi presenterar dessa nedan.

 • Olycksfallsförsäkring – Om du skulle råka ut för en olycka kan du ersättas med en summa per dag vid sjukhusvistelse samt en klumpsumma vid bestående men. Dessutom kan du få ersättning för rehabilitering, terapi eller stödsamtal.
 • Barnförsäkring – En barnförsäkring är i princip en sjuk- och olycksfallsförsäkring för ditt barn. Här får du ersättning vid olyckor, sjukhusvistelser eller diagnoser.
 • Gravidförsäkring – En gravidförsäkring ger dig ersättning vid olika typer av komplikationer under graviditeten samt en tid efteråt. Finns både gratis och betalda alternativ.
 • Livförsäkring – Vill du att en närstående ska få en summa pengar om du går bort? Då är det livförsäkring du ska ta ett närmare titt på.
 • Bolåneskydd – Om du råkar ut för någonting som gör att du inte kan betala ditt lån på din bostad kan du teckna ett bolåneskydd.
 • Reseförsäkring – En reseförsäkring ingår normalt i din hemförsäkring i upp till 45 dagar. Ska du resa längre eller har särskilda krav på ditt försäkringsskydd under resan finns ett stort utbud av olika typer av reseförsäkringar hos ICA Försäkring. Bland annat finns anpassade försäkringar för långresor, weekendresor, backpacker-resor eller om du ska studera utomlands.
 • Studentförsäkring – En försäkring med omfattande villkor för en billigare peng om du uppfyller ICAs krav och räknas som student.

Djurförsäkringar

När det kommer till djurförsäkringar rekommenderas alltid att du försäkrar så tidigt i livet som möjligt (helst max 4 månader för både katter och hundar). Detta för att få ett fullgott skydd till ett så lågt pris som möjligt för ditt älskade husdjur.

 • Hundförsäkring – Här ingår veterinärvård, receptbelagd medicin, digital rådgivning, rehabilitering, dolda fel och kejsarsnitt. Det finns även ett tillval om livförsäkring för din hund.
 • Kattförsäkring – Hos ICA Försäkring kan du teckna en karensfri kattförsäkring som inkluderar veterinärvård, receptbelagd medicin, digital rådgivning, dolda fel och ersättning för tandsjukdomen Tooth resorption (TR – FORL).

Om ICA Försäkring

ICA grundades år 1917 och sedan dess har de blivit en av de största matvarukedjorna i Sverige. ICA har även ICA Banken och de startade Försäkringsbolaget ICA Försäkring år 2015. I början märktes ICA Försäkring av på marknaden genom deras väldigt billiga bilförsäkringar. Efter något år med stadigt växande lanserade ICA ytterligare försäkringsmöjligheter som exempelvis hemförsäkring, båtförsäkring och djurförsäkring.

Vi kunder i Sverige gillar att samla våra försäkringar hos ett och samma bolag. Har du då ICA som bank, matvarubutik och försäkringsbolag kan du få tillgång till väldigt många förmåner och rabatter.

Skyddet och villkoren

ICA har visat sig vara en väldigt stark försäkringsgivare på marknaden gång på gång när det kommer till tester och jämförelser som utförs av Konsumenternas Försäkringsbyrå.

ICA Hemförsäkring Plus har fått högsta betyg i jämförelser, specifikt då för delarna som handlar om reseskydd, inbrott, stöld och brand. ICA Försäkrings Hem Plus tillägg dubblar maxersättningen på drulle till hela 200 000 kr vilket är bland det bästa i branschen, självrisken är också bland de lägsta på marknaden.

Skadereglering

Enligt kundernas egna ord är skaderegleringen snabb, effektiv och rättvis när du anmäler en skada. ICA Försäkring är ett stort, säkert och seriöst försäkringsbolag där få kunder är missnöjda. Vi rekommenderar att du ringer in om du har en skada då vi själv alltid upplever att du får bäst och snabbast hjälp när du ringer in och förklarar sitt problem direkt över telefon.

Hos ICA Försäkring kan du även teckna deras olycksfallsförsäkring direkt på webben. Du kan teckna för dig och hela din familj, en försäkring som gäller dygnet runt och är helt utan självrisk. Här kan du erhålla ersättning om du skadar dig på något vis. Du kontaktar ICA Försäkring och får tala med en agent hjälper dig att reda ut ersättning och försöker skapa en känsla av trygghet och att du blir tagen seriöst och respektfullt i sin skadereglerings-process.

Varför ICA Försäkringsbolag

ICA Försäkring är vad vi kan kalla en uppstickare på marknaden, de kom in med bra bilpriser och ett stort varumärke bakom sig, i början var folk allmänt skeptiska till ICA Försäkring. Rädslan kom nog dels med osäkerheten kring ett nytt Försäkringsbolag samt att när du hör ICA tänker du matvaruhandel. Den första tanken du har är nog inte att ICA ska erbjuda försäkringar. Med tiden har ICA fått komma in på marknaden och visa upp att de kan behålla kunder baserat på kundnöjdhet.

När du får en skada hanterat snabbt och smidigt ökar det förstås chansen att du kommer stanna i bolaget samt även att teckna andra försäkringar. Vi tycker det är som bäst när företag tänker på detta sättet och verkligen bryr sig om sina kunder.

ICA Försäkring kontakt

Du kan kontakta ICA Försäkring via telefon på vardagar mellan 08-17.30 eller chatta med en robot på deras hemsida dygnet runt. De har även kontaktformulär du kan fylla i och skicka, ICA Försäkring kontaktar dig då med svar inom några dagar. Till sist kan du även skriva med dem på Facebook på vardagar mellan 08-17.

Vanliga frågor om ICA Försäkring

Du kan säga upp din försäkring hos ICA genom att ringa dem. Deras öppettider finner du på denna sida.

Ja det får du! Du får stammispoäng på din försäkringskostnad vilket innebär att dyrare försäkring ger dig mer stammispoäng att handla för på ICA.

Försäkringsbolaget ICA Försäkring har i skrivande stund cirka 2000 omdömen hos Trustpilot med ett genomsnitt på 4 stjärnor, vilket anses vara ett bra omdöme.

Deras öppettider i kundtjänst anges till kl. 08.00 - 17.30 på vardagar. Dock kan du dygnet runt logga in på deras hemsida för att göra anmälan eller ta del av uppgifter.

Om betalar via Autogiro dras alltid pengarna den 28:e varje månad, eller närmaste vardag före om den 28:e skulle vara en helgdag.

Läs mer hos ICA Försäkring →
Bilder från webbplats
ICA Försäkring hemsida
Fördelar
 • ICA-bonus
 • Samlingsrabatt
 • Anmäl skada online
Information om ICA Försäkring
Företag:ICA Försäkring AB
Kategori:Riksbolag, skadeförsäkringar
Org-nr:556966-2975
Telefon:033-47 47 90
Hemsida:Besök
Institutnr. hos FI:22161
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2015
Hämtat från: Finansinspektionen.se (22161)