ICA Försäkring

ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett försäkringsbolag med schyssta villkor och prisvärda försäkringar. Huvudsakligen erbjuder de fordons- och sakförsäkringar till privatpersoner. Du som kund får också ICA-bonus som går nyttja i deras matbutiker.

5 / 5 Baserat på 1 omdömen.
Till ICA Försäkring →

Försäkringar hos ICA

ICA Försäkring har den snabbaste växande försäkringsbolagen i Sverige. Med en kort startsträcka kom ICA Försäkring nästan från ingenstans år 2015 då bolaget grundandes. Ja, självklart känner alla till ICA och de har sitt stora varumärke i bakgrunden. Inom försäkringar är de dock nya på marknaden, på bara några år har man lyckats ta in över 100.000 svenska kunder på deras konsumentmarknad när det gäller försäkringar.

Fördel med ICA Försäkring

  • Väldigt bra pris
  • Du får ICA-bonus på hela försäkringskostnaden
  • Du kan enkelt och snabbt få ett pris direkt online

Omdöme

ICA Försäkring och Bilförsäkring har gott omdöme och vi har hört mycket bra om deras utbud. Om man kollar på externa tjänster där användare kan lämna betyg är det inte toppen, men heller inte dåligt. På TrustPilot har de 3,4 av 5 i betyg. Vi ser inga anledningar däremot att avråda eller vara för ICA.

Hemförsäkring hos ICA

ICA Försäkring erbjuder väldigt förmånliga hemförsäkringar med givmilda villkor till kundens fördel. Du får ett omfattande och prisvärt skydd och i alla deras försäkringar för hemmet ingår drulleförsäkring och utökat reseskydd utan extra kostnad. Det gör att ICA sticker ut lite extra eftersom det är ovanligt att det ingår extra skydd utan extra kostnad. Andra förmåner och bonusar kan man ta del av dessutom, exempelvis om din kyl eller frys går sönder i hemmet så kan du få upp till 5000 kr i presentkort till ICA’s matvarubutik. Andra bra delar med ICA’s försäkring är att det alltid ingår en allrisk för byggnaden samt saneringsförsäkring när du tecknar fritidshusförsäkring. Om du är kund hos ICA med även ICA banken så får du dessutom bonus på hela försäkringskostnaden.

Om du är intresserade av andra försäkringsbolag kan du läsa om hemförsäkringar. Vi har där sammanställt stora listor och all samlad och nödvändig information du behöver ha.

Om ICA Försäkring

ICA grundades år 1917 och sedan dess har de blivit en av de största matvarukedjorna i Sverige. ICA har även ICA Banken och de startade Försäkringsbolaget ICA Försäkring år 2015. I början märktes ICA Försäkring av på marknaden genom deras väldigt billiga bilförsäkringar. Efter något år med en stadigt växande kundandel så lanserar ICA ytterligare försäkringsmöjligheter så som hemförsäkring, båtförsäkring och djurförsäkring. Vi kunder i Sverige gillar att samla våra försäkringar hos ett och samma bolag, har du då ICA som bank, matvarubutik och försäkringsbolag så kan du få tillgång till väldigt många förmåner och rabatter.

Skyddet och villkoren

ICA har visat sig vara en väldigt stark försäkringsgivare på marknaden gång på gång när det kommer till tester och jämförelser som utförs av konsumenternas försäkringsbyrå. Konsumenternas är en oberoende jämförelse och väglednings-sajt om bank och försäkring. ICA’s Hemförsäkring Plus har fått högsta betyg i jämförelser, specifikt då för delarna som handlar om reseskydd, inbrott, stöld och brand. ICA Försäkrings Hem Plus tillägg dubblar maxersättningen på drulle till hela 200000 kr vilket är bland det bästa i branschen, självrisken är också bland de lägsta på marknaden.

Skadereglering

Enligt kundernas egna ord så är skaderegleringen väldigt snabb, effektiv och rättvis när du anmäler en skada. ICA Försäkring är ett väldigt stort, säkert och seriöst försäkringsbolag där väldigt få missnöjda kunder är vardagsmat. Vi rekommenderar att du ringer in om du har en skada då vi själv alltid upplever att man får bäst och snabbast hjälp när man ringer in och förklarar sitt problem direkt över luren. Hos ICA Försäkring kan man även teckna deras olycksfallsförsäkring direkt på webben. Du kan teckna för dig och hela din familj, en försäkring som gäller dygnet runt och är helt utan självrisk. Här kan du erhålla ersättning om du skadar dig på något vis. Du kontaktar ICA Försäkring och får tala med en agent hjälper dig att reda ut ersättning och försöker skapa en känsla av trygghet och att man blir tagen seriöst och respektfullt i sin skadereglerings-process.

Varför ICA Försäkringsbolag

ICA Försäkring är vad vi kan kalla en uppstickare på marknaden, de kom in med bra bilpriser och ett stort varumärke bakom sig, i början var folk lite allmänt skeptiska till ICA Försäkring. Rädslan kom nog dels med osäkerheten kring ett nytt Försäkringsbolag samt att när man hör ICA så tänker man matvaruhandel. Den första tanken man har är nog inte att ICA ska erbjuda försäkringar. Med tiden så har ICA fått komma in på marknaden och visa upp att de kan behålla kunder baserat på kundnöjdhet. När du får en skada hanterat snabbt och smidigt så ökar det förstås chansen att du kommer stanna i bolaget samt även att teckna andra försäkringar. Vi tycker det är som bäst när företag tänker på detta sättet och verkligen bryr sig om sina kunder.

Bilder från webbplats
Fördelar
  • Egen jämförelse
  • ICA-bonus
  • Rabatter vid samlade försäkringar
Information
Företagsnamn: ICA Försäkring AB
Kategori: Riksbolag, skadeförsäkringar
Org-nr: 556966-2975
Institutnummer hos FI: 22161
Status: Aktiv
Aktiv sedan: 2015
Försäkringsgivare:
Hämtat från: Finansinspektionen.se (22161)