ica försäkringar

ICA Försäkring

 • Upp till 5000 kr presentkort
 • Bra reseskydd
 • Många försäkringar

Försäkringar hos ICA

Ica Försäkring har den snabbaste växande bilförsäkringen i Sverige. Med en kort startsträcka kom Ica Försäkring nästan från ingenstans år 2015 då bolaget grundandes. Ja, självklart känner alla till Ica och de har sitt stora varumärke i bakgrunden. Inom Försäkringar är de dock nya på marknaden, på bara några år har Ica lyckats ta in över 100.000 svenska kunder på deras konsumentmarknad när det gäller försäkringar. ICA’s Bilförsäkring är den framförallt mest populära försäkringen att teckna bland de olika försäkringar som finns.

Fördel med ICA Försäkring

 • Bra bilförsäkring till väldigt bra pris
 • Du får ICA-bonus på hela försäkringskostnaden
 • Du kan enkelt och snabbt få ett pris direkt online

Hemförsäkring hos ICA

ICA Försäkring erbjuder väldigt förmånliga hemförsäkringar med givmilda villkor till kundens fördel. Du får ett omfattande och prisvärt skydd och i alla deras olika hemförsäkringar ingår drulleförsäkring och utökat reseskydd utan extra kostnad. Det gör att ICA sticker ut lite extra eftersom det är ovanligt att det ingår extra skydd utan extra kostnad. Andra förmåner och bonusar kan man ta del av dessutom, exempelvis om din kyl eller frys går sönder i hemmet så kan du få upp till 5000kr i presentkort till ICA’s matvarubutik. Andra bra delar med ICA’s försäkring är att det alltid ingår en allrisk för byggnaden samt saneringsförsäkring när du tecknar fritidshusförsäkring. Om du är kund hos ICA med även ICA banken så får du dessutom bonus på hela försäkringskostnaden.

Om ICA Försäkring

ICA grundades år 1917 och sedan dess har de blivit en av de största matvarukedjorna i Sverige. ICA har även ICA Banken och de startade Försäkringsbolaget ICA Försäkring år 2015. I början märktes ICA Försäkring av på marknaden genom deras väldigt billiga bilförsäkringar. Efter något år med en stadigt växande kundandel så lanserar ICA ytterligare försäkringsmöjligheter så som Hemförsäkring, Båtförsäkring, Personförsäkring och Djurförsäkring. Försäkringsbolagen gör sällan väldigt stora pengar på bilförsäkringar så det är en naturlig utveckling för försäkringsbolag att erbjuda mer försäkringar till deras kunder. Vi kunder i Sverige gillar att samla våra försäkringar hos ett och samma bolag, har du då ICA som bank, matvarubutik och försäkringsbolag så kan du få tillgång till väldigt många förmåner och rabatter.

Skyddet och villkoren

ICA har visat sig vara en väldigt stark försäkringsgivare på marknaden gång på gång när det kommer till tester och jämförelser som utförs av konsumenternas försäkringsbyrå. Konsumenternas är en oberoende jämförelse och väglednings-sajt om bank och försäkring. ICA’s Hemförsäkring Plus har fått högsta betyg i jämförelser, specifikt då för delarna som handlar om reseskydd, inbrott, stöld och brand. ICA Försäkrings Hem Plus tillägg dubblar maxersättningen på Drulleskador till hela 200.000kr vilket är bland det bästa i branschen, självrisken är också bland de lägsta på marknaden.

Hundförsäkring

ICA hundförsäkring

Hos ICA Försäkringar hittar du en bra täckande hundförsäkring som skapar trygghet. Från att du har en valp till en fullvuxen hund så är deras försäkrings anpassad för att alltid skydda vid olycka eller sjukdom. Antingen så har du en självrisk som då är 15% eller 25% och rörlig eller fast på 2000 kr till 3000 kr. Den fasta självrisken är då på en period av 130 dagar så om de blir fler besök inom 130 dagar så kostar det ingenting.
Här vet du alltså att de aldrig behöver bli speciellt dyrt. Sedan får du även bonus på ICA vid tecknande av denna försäkringen.

 • ICA Bonus – tjäna poäng på försäkringen.
 • Ingen karens – Hunden är försäkrad från dag ett.
 • Online Veterinär – Prata med veterinär online.

Kattförsäkring

ICA kattförsäkring

När du tecknar din ICA kattförsäkring så finns det ingen karenstid. Det betyder alltså att din katt är försäkrad från dag ett. Här får du även med gratis online veterinärbesök direkt i app så du slipper åka in till veterinären. Här kan du även lägga till en livförsäkring billigt för din katt och på allt detta får du även bonus på ICA om du genomför köpet med ICA kort.

 • Täcker upp till 60 000 kr / per år
 • Digitala veterinärbesök utan kostnad.
 • Ingen karenstid.

Fritidshusförsäkring

ICA fritidshusförsäkring

Din semesterbostad kan i många fall stå orörd under en längre period och de är då väldigt viktigt att du har en bra försäkrings som täcker eventuella skador som uppstår. Det kan vara allt från mögel till vattenskador. Hos ICA Försäkringar hittar du en bra försäkring som även inkluderar skydd för roddbåt, saneringsförsäkring och mycket annat. Gör ditt fritidshus ännu tryggare om du skaffar tilläggsförsäkring Hem Plus eller Hus Plus.

 • Allriskförsäkring för byggnaden ingår
 • Saneringsförsäkring ingår
 • Skydd för roddbåt (max 5m) ingår

Olycksfallsförsäkring

ICA olycksfallsförsäkring

Vanligtvis så har de flesta arbetsgivarna en olycksfallsförsäkring för sina anställda eller att man får de via sitt fackförbund. Det många inte vet är dock att detta gäller endast under arbetstid. En väldigt bra och trygg försäkring som endast kostar 99kr/mån för en person! Bra att veta är att försäkringen gäller utan självrisk dygnet runt och du har samma skydd utomlands som i Sverige under 12 månaders resa. Ersättning får du vid exempelvis tandskador, sveda och värk, rehabilitering, behandlingar, sjukhusvistelse och nära dödsfall.

 • Kan tecknas i ålder mellan 18 och 72 år (behålls livet ut).
 • 99kr/mån för en person.
 • Max ersättning på 1 000 000 kronor.
 • 200 kr/dag vid sjukhusvistelse
 • Upp till 50 000 kr vid tandskada!
 • Samma skydd utomlands

MC Försäkring

ICA Motorcykelförsäkring

Detta är en försäkring som lämpar sig bäst till den säkerhetsmedvetna MC-föraren. Du som har din MC inlåst om natten, som inte lånar ut den och som använder skyddsutrustning. Tack vare allt detta har du en extremt prisvärd försäkring för dig och din MC. Om du dessutom använder spårsändare så gäller försäkringen utan självrisk. Priset på försäkringen påverkar du själv igenom att välja mellan 3 500 kr, 6 000 kr eller 12 000 kr i självrisk för plåt och lackskada. Denna MC-försäkring gäller året om för samma pris som andra försäkringsbolag endast täcker sommarhalvåret.

 • Betala månadsvis eller årsvis.
 • Poäng på ICA kortet.
 • Året runt-försäkring

Hemförsäkring

ICA hemförsäkring

Med ICA försäkrings hemförsäkring får du som konsument en prisvärd och trygg försäkring för ditt hem och dina värdesaker. Här ingår även en allrisk för lösöret utan extra kostnad. Dessutom kan du stärka din försäkring genom att teckna pluspaket, då ingår Rese Plus och även Hem Plus vilket då kan ge dig högre ersättningar.

 • Upp till 5000kr i presentkort på ICA om kyl/frys går sönder
 • 60 dagars reseskydd
 • ICA-bonus med kortbetalning

Villaförsäkring

ICA villaförsäkring

Känn dig lugn och trygg med vetskapen om att du har en bra täckande villaförsäkring igenom ICA! Här ingår allt från sanering till allrisk för lösöret. Vid eventuella problem med kylen eller frysen så ger ICA dig 5 0000 kr i presentkort att handla varor för. Du har även en ersättning av cykel på upp till hela 50 000 kr.

 • Upp till 50.000kr i ersättning för cykel
 • Reseskydd ingår
 • ICA-Bonus vid betalning med kort

Bilförsäkring

ICA bilförsäkring

ICA Bilförsäkring anses vara en av de bästa på marknaden. Det finns tre olika, helförsäkring, halvförsäkring och trafikförsäkring. Som du säkert vet så är trafikförsäkring ett krav på en bil idag, dock täcker den inte så mycket. Vi rekommenderar dig att läsa på om ICA helförsäkring för bil. Här täcker den alla eventuella fel du kan råka ut för.

 • Heltäckande skydd för din bil
 • Skyddad mot stöld
 • Assistansförsäkring

Reseförsäkring

ICA Reseförsäkring

Teckna ett bra och omfattande reseskydd för olika typer av resor. ICA försäkrar allt från en vanlig semesterresa till en långresa som backpacker. Viktigt att veta är att en hemförsäkring oftast endast täcker resa upp till 60 dagar, därefter måste du teckna en reseförsäkring. Här täcks du vid olyckor, stöld eller eventuella förseningar.

 • Återbetalning vid avbokning
 • Upp till 1 års reseförsäkring
 • Ersättning för förstörda semesterdagar

Skadereglering

Enligt kundernas egna ord så är skaderegleringen väldigt snabb, effektiv och rättvis när du anmäler en skada. ICA Försäkring är ett väldigt stort, säkert och seriöst försäkringsbolag där väldigt få missnöjda kunder är vardagsmat. Vi rekommenderar att du ringer in om du har en skada då vi själv aalltid upplever att man får bäst och snabbast hjälp när man ringer in och förklarar sitt problem direkt över luren. Hos ICA Försäkring kan man även teckna deras olycksfallsförsäkring direkt på webben. Du kan teckna för dig och hela din familj, en försäkring som gäller dygnet runt och är helt utan självrisk. Här kan du erhålla ersättning om du skadar dig på något vis. Du kontaktar ICA Försäkring och får tala med en agent hjälper dig att reda ut ersättning och försöker skapa en känsla av trygghet och att man blir tagen seriöst och respektfullt i sin skadereglerings-process.

Varför ICA Försäkringsbolag

ICA Försäkring är vad vi kan kalla en uppstickare på marknaden, de kom in med bra bilpriser och ett stort varumärke bakom sig, i början var folk lite allmänt skeptiska till ICA Försäkring. Rädslan kom nog dels med osäkerheten kring ett nytt Försäkringsbolag samt att när man hör ICA så tänker man matvaruhandel. Den första tanken man har är nog inte att ICA ska erbjuda försäkringar. Med tiden så har ICA fått komma in på marknaden och visa upp att de kan behålla kunder baserat på kundnöjdhet. När du får en skada hanterat snabbt och smidigt så ökar det förståss chansen att du kommer stanna i bolaget samt även att teckna andra försäkringar. Vi tycker det är som bäst när företag tänker på detta sättet och verkligen bryr sig om sina kunder.