Vattenskoterförsäkring

Slipp onödiga kostnader i sommar med en billig och bra vattenskoterförsäkring. Vi har jämfört och sorterat så att du lätt kan få en överblick på aktuella alternativ. I listan nedan har vi haft två viktiga saker i åtanke, det första är snabba handläggningstider/behandlingstider. Det andra är försäkringar med schyssta villkor, de vill säga där både din vattenskoter verkligen är skyddad.

Försäkra vattenskoter

 • Hög flexibilitet
 • Kawasaki, Sea-Doo, Yamaha
 • Flera rabatter
Rabatter
Söksystem: 10%
Stöldskyddsmärkning: 5%
Vinterförvaring: 10%
Startspärr: 10%
Styrkor
 • Hög flexibilitet
 • Kawasaki, Sea-Doo, Yamaha
 • Flera rabatter
Om försäkringsbolaget

Sveriges femte största sakförsäkringsbolag heter Moderna försäkringar. De har stort fokus på motorfordon och fritidsobjekt som båtar. Däremot är utbudet komplett och du hittar även villa, hem och specifika produkter.

Besök webbplats →

Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
 • XL-tillägg för hela ekipaget
 • Sveriges nöjdaste kunder
 • 30% rabatt med lås
Rabatter
Söksystem:
Stöldskyddsmärkning:
Vinterförvaring:
Startspärr:
Styrkor
 • XL-tillägg för hela ekipaget
 • Sveriges nöjdaste kunder
 • 30% rabatt med lås
Om försäkringsbolaget

Svedea är ett försäkringsbolag med nöjda kunder och höga betyg i många olika mätningar. Förutom hund- och kattförsäkring erbjuder man även olika fordon som vattenskoter, mc, båt och drönare.

Besök webbplats →

Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
vattenskoterförsäkring

Jämför försäkring vattenskoter

Att ha en försäkring på sin vattenskoter är väldigt viktigt för att se till så att du är ekonomiskt skyddad om olyckan är framme när du är ute på sjön och glider. Det finns vissa saker som vi tycker är viktiga att veta när det handlar om vattenskoter. Bland annat så ställs det ofta krav från försäkringsbolagen på hur din vattenskotar är förvarad och även hur den är utrustad. I vissa fall klassas en vattenskoter som en båt och detta kan eventuellt påverka priset. Vattenskotrars försäkring gäller alltid året runt, här finns ingenting som kallas avställningsförsäkring.

Vilka moment ingår i försäkring för vattenskoter?

Hos de flesta bolag ser det ganska likadant ut. Vi går här nedanför igenom de moment som ofta ingår och som då även kan vara viktiga att ha i sin vattenskoterförsäkring.

Stöld

Att bli bestulen på sin vattenskoter är såklart en oerhört tråkig händelse. Att ha en vattenskoter försäkrad eliminerar risken för att du ska tappa pengar på detta. En vattenskoter är ofta utsatt för risk att bli stulen. Både under sommarhalvåret och under förvaringen under vintern. Skadegörelse på vattenskotrar är inte heller helt ovanligt. Skadegörelse är någonting som vanligtvis täcks av de flesta bolagen men inte alltid.  Som vanligt är det viktigt att hålla koll och läsa villkoren för vad som gäller hos det aktuella försäkringsbolaget.

Brand

Skador på din vattenskoter som orsakas av brand, explosion eller blixtnedslag ersätts.

Sjöskada

Sjöskada är ett moment som ofta utnyttjas i försäkringen. Sjöskador är de skador som kan uppstå då du faktiskt är ute på sjön. Det kan vara alla möjliga sorters skador, allt från att du stöter på grund, kantar, kolliderar eller strandning. Det händer även att vatten tränger in via ledningar eller rör och orsakar skador. Plötslig och oförutsedda skador på sjön täcks också för det mesta i en vattenskoterförsäkring. Det viktiga här för att få ersättning är att man underhåller sin vattenskoter, om skadan har uppstått på grund av bristfälligt underhåll så kan ersättning nekas.

Uppläggning och transport

När du transporterar och förvarar din vattenskoter på vintern så skyddar försäkringen på din vattenskoter skador som kan uppstå till och från förvaringen. Det kan vara när du lyfter av din vattenskoter riggar på den, exempelvis.

Tillbehör

På en vattenskoter är det inte alls ovanligt att ha olika tillbehör till den, dessa tillbehör är vanligtvis försäkrade i grundskyddet på försäkringen. Det kan variera lite mellan bolagen på vad som täcks och vilken ersättning som kan betalas ut beroende på vad det är för tillbehör och vad för skada som uppkommit.

Ansvarsskydd och rättsskydd

En vattenskoterförsäkring kan ge ersättning till andra personer via ansvarsskyddet. Det kan vara att du exempelvis har kört in i en annan vattenskoter och orsakat skada på person/egendom. Det funkar lite likt en trafikförsäkring fungerar i trafiken. Om man inte har en försäkring på sin vattenskoter kan man bli dömd i rättegång att betala kostnader om man exempelvis orsakat en olycka. Rättsskyddet finns till för att kunna hjälpa till med juridisk hjälp och rättegångskostnader i mån av en tvist. Det kan vara tvister som handlar om köp av vattenskoter, reparation av vattenkoter exempelvis.

försäkra vattenskoter

Tillägg för vattenskoterförsäkringar

Det finns en rad olika tillägg när du ska försäkra din vattenskoter. Vi har nedan listat de allra vanligaste och läs noga igenom alternativen. Om något tillägg känns bra för dig håll då utkik i din ansökan senare.

Utökad period

Utökad period innebär att du kan få ersättning för skador som uppstår utöver den klassiska perioden då man vanligtvis kör vattenskoter. Under perioden 15e november till 15e mars så gäller vanligtvis inte samma skydd som under sommarhalvåret på en vattenskoterförsäkring. Detta skydd utökar detta.

Stillestånd

Om du far på semester och har med din vattenskoter så kan du få ersättning om det är så att vattenskotern går sönder exempelvis och förstör dina eller din familjs semesterplaner. En tråkig händelse som kan vara skönt att vara skyddad mot i form av ersättning som kanske kan betala för en ny resa.

Extra maskinskada

En viss maskinskada ingår oftast i en vattenskoterförsäkring, detta tillägg utökar detta skydd och kan ge ersättning för olika maskinskador eller tekniska fel som kan uppstå. Det kan i vissa fall även ge ersättning för olika så kallade drulleskador som att exempelvis tanka fel bränsle i sin vattenskoter.

Maxersättning för tillbehör (utökad)

Om man har väldigt mycket tillbehör till sin vattenskoter eller vad som kan kännas som dyr utrustning så kan det vara värt att lägga till ett utökad skydd för dina tillbehör. Vanligtvis finns det ett maxtak som du kanske inte känner är tillräckligt för din vattenskoter och de tillbehör du äger.

Frågor om att försäkra vattenskoter

Finns det några krav jag behöver uppfylla?

Ja! Det finns en del krav du kan behöva uppfylla för att bli godkänd hos försäkringsbolagen. Dessa är:

– Du ska ha startspärr eller söksystem
– Din vattenskoter ska ha securemarkmärkning
– Klass III-lås och kätting

Gäller min vattenskoterförsäkring i alla vatten?

Det varierar! Vanligtvis gäller försäkringen i hela Sverige, Danmark och Finland. Kontrollera detta i samband med din ansökan.

Hitta en bra och billig försäkring för vattenskoter

För att vara helt ärlig så är det inte direkt gratis att försäkra en vattenskoter. Däremot kan du genom att läsa på och gå igenom och jämföra de olika bolagens priser få en prisvärd och bra försäkring. Vissa försäkringsbolag kan kännas rent av jättedyra där andra bolag har ett mycket billigare pris. Viktigt här är som vanligt att läsa på om skyddet och exakt vad det innebär om du råkar ut för en skada. Vad vill du att din vattenskoter ska vara skyddad mot om olyckan är framme? Vi anser det väldigt viktigt att ha en försäkring på sin vattenskoter oavsett vilken omfattning du anser dig behöva ha. Att köpa en ny vattenskoter exempelvis kan kosta allt mellan 50 000 kr till 130 000 kr och självklart vill man då ha sin vattenskoter skyddad mot stöld och andra skador som kan uppstå.

Behandlingstid

En annan mycket viktig aspekt när det kommer till försäkring utav din vattenskoter är behandlingstiden. Då pratar vi om tid från att du skickar in en förfrågan till att din vattenskoter är försäkrad. I Sverige när säsongen är väldigt kort kan det tyvärr ibland bli så att försäkringen inte hinner behandlar och aktiveras innan vintern har kommit. Vi kommer därför att ta hänsyn till respektive försäkringsbolags behandlingstid i topplistan. En normal och bra behandlingstid är ungefär 7 dagar.

Vart gäller försäkringen?

När det kommer till vattenskoterförsäkringar och andra båtförsäkringar för den delen så kan det faktiskt kosta olika mycket beroende på vart du kommer att köra den. Generellt sätt så gäller din vattenskoterförsäkring i alla de nordiska länderna med undantag för island. Du kan vanligtvis känna dig trygg i hela Östersjön och även Kattegatt och Skagerrak. Försäkringen gäller såklart i sjöar och vattendrag runt om i de nordiska länderna. Ska du dock ta med din vattenskoter till ett land utanför norden är det viktigt att du kollar med ditt försäkringsbolag vad som gäller och om det påverkar din möjlighet till att få ersättning om olyckan skulle vara framme.