Klockförsäkring

Skydda din ägodel

Har du en dyr och exklusiv klocka som du önskar extra skydd emot stöd eller annan skada? Då kan en klockförsäkring vara lösningen. På vår sida hittar du allt du behöver veta om försäkringar för klockor och hur du väljer rätt.

Försäkra klocka nu

  • Exklusiv klockförsäkring
  • Värderas med värdeökning
  • Specialister
  • Värde (upp till): 300 000 kr
  • Självrisk: 0 kr
  Information
  Värde (upp till): 300 000 kr
  Självrisk: 0 kr
  Om försäkringsbolaget

  Brookfield erbjuder en specialförsäkring för bland annat din klocka och konstverk är mer omfattande än en vanlig hemförsäkring. Med deras försäkring vet du alltid din eventuella ersättning eftersom ni tillsammans bestämmer värdet vid teckning av specialförsäkringen, vilket såklart är en trygghet för dig som äger ett dyrt föremål.

  Besök webbplats →

  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
  • Som tilllägg
  • Välj värde själv
  • Generellt billiga
  • Värde (upp till):
  • Självrisk:
  Information
  Värde (upp till):
  Självrisk:
  Om försäkringsbolaget

  Gofido är en försäkringsförmedlare som skapat en hemförsäkring för dina behov och ditt pris. Du väljer själv vad som ska ingå, vad du vill betala i självrisk och skadeanmälan går blixtsnabbt.

  Besök webbplats →

  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
klockförsäkring

Vad är en klockförsäkring?

En klockförsäkring är en försäkring som ger dig ekonomisk ersättning om din klocka blir stulen, skadas eller försvinner. Du betalar en premie varje månad baserad på klockas värde. Generellt ingår klockar under 50 000 kr i ditt försäkringsskydd för hemmet. Klockor över 50 000 kr kan försäkras separat genom en specifik klockförsäkring.

Klockförsäkrings innehåll

Innehållet i en klockförsäkring varierar givetvis mellan olika försäkringsbolag och försäkringstyper. Generellt finns det två typer av klockförsäkringar, en som tillägg och utökat skydd inom hemmet samt en helt separat fristående försäkring för klockor.

Nedan är exempel på skydd en klockförsäkring kan innehålla.

Stöld

Om din klocka skulle bli stulen i samband med ett inbrott eller rån (idag relativt vanligt förekommande) kan du få ersättning för hela eller delar av klockans värde.

Fall i marken

Alla typer av klumpiga olyckor kan komma oväntat, för dyrare klockor kan en kantskada eller tapp ändra värdet enormt och det är såklart inget du vill gå runt och oroa dig för. I vissa typ av försäkringsskydd kan du skydda dig emot just detta där antingen reparation eller ersättning gäller.

En klockas värde ur försäkringsperspektiv

Vissa anser att dyrare klockor är som en investering – de kan både öka och minska i värde. För optimal försäkringshantering bör en klocka i en värdering värdes regelbundet, vilket inte sker hos samtliga bolag. Generellt för prylar och lösören i ett hem värderas de på inköpskostnad eller senaste värdering. Värdet kan även räknas av med 10% om året om det klassas som t.ex. teknik eller liknande.

Av den anledningen finns det fördelar att välja de försäkringsbolag som har lösningar och förslag på hur värderingen ska ske av din klocka.