Väskförsäkring

Skydda din ägodel

En väskförsäkring skyddar din dyra märkesväska från stöld eller andra oturliga skador som kan vara direkt värdeminskande. Att försäkra en väska görs genom en extra värdesaksförsäkring på din hemförsäkring.

Ta tillfället i akt att utvärdera din nuvarande skydd och tveka inte att byta och lägga till extra skydd om din väska kräver det. Läs mer om väskförsäkring nedan.

Senast uppdaterad:
21 mars 2024
Väskförsäkring illustration

Försäkra din väska

Väskor under 50 000 kronor täcks oftast utan separat försäkring. Nedan hittar du några förslag med schyssta villkor.

  • 4,3 av 5 på TrustPilot
  • Drulle ingår alltid
  • Utan bindningstid
  • Allrisk (Drulle): Ingår
  • Lösöre: Upp till 1 000 000 kr
  • Grundsjälvrisk: 1500 kr
  Ersättning
  Lösöre:Upp till 1 000 000 kr
  Rättsskydd:Upp till 250 000 kr
  Allmänt
  Reseskydd:45 dagar
  Bostadsrättstillägg:Ja
  Andra tillägg:
  Val:
  Drulle (Allrisk):Ingår
  Bindningstid:0 dagar
  Självrisker
  Grundsjälvrisk:1500 kr
  Om försäkringen

  Hedvig är ett av Sveriges snabbast växande försäkringsbolag. Med sin ungdomliga och moderna touch har det möjliggjort en smidigare process till en ny försäkring. Resultatet är en snabb tillväxt med gott omdöme.
  Få ditt prisförslag inom några minuter genom att gå till Hedvig.

  Besök webbplats →

  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
  • 60 dagars reseskydd
  • Drulle ingår
  • Stammispoäng
  • Allrisk (Drulle): Ingår
  • Lösöre: 1 000 000 kr eller högre
  • Grundsjälvrisk: 1500 kr
  Ersättning
  Lösöre:1 000 000 kr eller högre
  Rättsskydd:400 000 kr
  Allmänt
  Reseskydd:60 dagar
  Bostadsrättstillägg:Ja
  Andra tillägg:
  Val:Hem Plus, Rese Plus
  Drulle (Allrisk):Ingår
  Bindningstid:365 dagar
  Självrisker
  Grundsjälvrisk:1500 kr
  Om försäkringen

  ICA Försäkring är ett försäkringsbolag med schyssta villkor och prisvärda försäkringar. Huvudsakligen erbjuder de fordons- och sakförsäkringar till privatpersoner. Du som kund får också ICA-bonus som går nyttja i deras matbutiker.
  Få ditt prisförslag inom några minuter genom att gå till ICA Försäkring.

  Besök webbplats →

  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
  • Utan självrisk
  • Försäkrar din exklusiva klocka
  • Kan även försäkra exklusiva hem
  • Allrisk (Drulle):
  • Lösöre: 300 000 kr
  • Grundsjälvrisk: 0 kr
  Ersättning
  Lösöre:300 000 kr
  Rättsskydd:
  Allmänt
  Reseskydd:
  Bostadsrättstillägg:
  Andra tillägg:
  Val:
  Drulle (Allrisk):
  Bindningstid:
  Självrisker
  Grundsjälvrisk:0 kr
  Om försäkringen

  Brookfield erbjuder en specialförsäkring för bland annat din klocka och konstverk är mer omfattande än en vanlig hemförsäkring. Med deras försäkring vet du alltid din eventuella ersättning eftersom ni tillsammans bestämmer värdet vid teckning av specialförsäkringen, vilket såklart är en trygghet för dig som äger ett dyrt föremål.
  Få ditt prisförslag genom att gå till Brookfield.

  Besök webbplats →

  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.

Finns det verkligen något som heter väskförsäkring?

Nej, inte under det exakta namnet. Men när du har köpt ett föremål av högt värde kan det vara aktuellt med en skyddande försäkring. Ofta kan du önska att få ersättning eller bara känna dig extra trygg vid användning. Vi ser detta i flera olika former som till exempel skydd för din dyra telefon, väska eller din klocka via en klockförsäkring.

Även om det inte finns en specifik väskförsäkring finns det olika sätt att få ett extra bra skydd. I vissa fall kan det vara så att ditt föremål täcks av din ordinarie försäkring för hemmet om du har en drulleförsäkring som en tilläggsförsäkring. Här är det viktigt att kontakta ditt eget försäkringsbolag och kolla vilket maximalt ersättningsbelopp som gäller. I vissa fall överstiger värdet på ditt köpta dyra föremål vad det maximala ersättningsbeloppet är och då får du inte full ersättning för din väskas faktiska värde.

Vid sådana fall kommer det krävas att du meddelar ditt försäkringsbolag om din väska och du får teckna ett extra skydd (tillägg).

väskförsäkring
Väskförsäkring.

Separata väskförsäkringar

Vad är då alternativen om du önskar försäkra en väska? Du har kort och gott två väldigt bra val.

Det första är att se till att din försäkring i hemmet har ett komplett skydd. Det andra är att skaffa en specifik specialförsäkring enbart för din väska.

Dyra hem, smycken, väskor, konst och andra föremål är nämligen inte helt ovanligt att extraförsäkra. För att kunna känna dig trygg med din exempelvis nya väska kan det vara en bra idé att kika runt på nätet vad det finns för olika försäkringar som kan täcka eventuella skador eller stölder på ditt dyra föremål.

I fall där ditt föremål överstiger detta värde kan du kolla med ditt försäkringsbolag om de har någon extraförsäkring i form av en objekts- eller specialförsäkring. Här kan du ofta försäkra föremål till högre belopp än 50 000 kr. Ett krav som ofta kommer med detta är att du ska skicka intyg till försäkringsbolaget samt kvitton som styrker vad ditt föremål är värt eller värderat till.

Försäkra Chanel och Louis Vuitton

Har du precis köpt en ny väska från Chanel, LV eller annat mer exklusivt märke är det viktigt att du ser till att försäkrar väskan. Det är inte bara att de är stöldbegärliga, men det kan även vara så att du råkar ut för en olycka och den försvinner eller går sönder.

Försäkra resväska

När du reser är det viktigt att även dina saker är försäkrade. Oftast så täcker din reseförsäkring även din resväska, men det är oftast till ett relativt lågt värde. Vi tycker därför att det alltid är bra att komplettera med en försäkring som täcker din resväska. Det kan även vara bra att kolla vad ditt betalkort täcker under resan.

Nischade försäkringsbolag (väskor)

Förutom de mest klassiska försäkringsbolagen finns det bolag som specialiserar sig på att försäkra dyra föremål. Dessa försäkringsbolag kan ha generösare villkor där det inte ställs lika många krav på dig som försäkringstagare. I en tilläggs-allriskförsäkring kan det finnas olika aktsamhetskrav som gör att vissa situationer där du blir av med ditt dyra föremål inte ersätts. Ibland kan det krävas att du får läsa villkoren för att få reda på alla situationer och situationer och händelser som ersätts eller inte ersätts.

Om du då har ett separat alternativ hos ett annat försäkringsbolag kan det vara så att skador eller stölder av ditt dyra föremål täcks oavsett vad som har hänt i regel. Som vanligt är det viktigt att läsa på om olika villkor och vad som gäller för just ditt föremål. När det handlar om en objektsförsäkring är det ofta ett individuellt pris satt beroende på om du har andra försäkringar i bolaget och beroende på vart du bor. Du kan förvänta dig att få lämna in olika kvitton och intyg och sedan få vänta på att en offert skickas till dig som du sedan kan välja att acceptera.

Vanliga frågor

Kan jag försäkra min väska?

Givetvis! Antingen genom en specialförsäkring eller via din vanliga försäkring i hemmet.

Ingår det inte i min vanliga försäkring?

Ja, väskor under 50 000 kr ersätts oftast utan extra försäkringar.