Barnförsäkring

Hitta rätt skydd för ditt barn

Att bli förälder kan vara omtumlande. Med en barnförsäkring försäkrar du ditt barn mot allt som tyvärr kan tänkas hända i samband med ditt barns uppväxt. Genom att jämföra kan du lätt välja den bästa barnförsäkringen för din och ditt barns situation. Genom att klicka dig vidare i listan nedan och fylla i samtliga uppgifter kan ditt barn vara försäkrad inom loppet av några timmar!

Publicerat av:
Joel Ahlby

Skribent & sajtens grundare

Barnförsäkring illustration

Försäkringsbolag med barnförsäkring

  • Sjukhusvistelse: 600 kr/dag
  • Skyddar till: 25 år
  • Enkel deklaration
  Teckna
  Vid 6 år:Ja
  Vid 10 år:Ja
  Vid 12 år:Ja
  Upphör:25 år
  Hälsodeklaration krävs:Ja
  Karenstid (innan 6 mån):Nej
  Ersättning
  Ekonomisk invaliditet:Ja
  Medicinsk invaliditet:Ja
  Allvarlig diagnos:Ja
  Sjukhusvistelse:600 kr/dag
  Ärr:Ja
  Högsta försäkringsbelopp:2 500 000 kr
  Om försäkringsbolaget

  ICA Försäkring är ett försäkringsbolag med schyssta villkor och prisvärda försäkringar. Huvudsakligen erbjuder de fordons- och sakförsäkringar till privatpersoner. Du som kund får också ICA-bonus som går nyttja i deras matbutiker.
  Få ditt prisförslag inom några minuter genom att gå till ICA Försäkring.

  Besök webbplats →

  Styrkor
  • Enkel deklaration
  • Högt betyg av konsumenternas
  • Rabatt före 1 år
  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
  • Sjukhusvistelse: 500 kr/dag
  • Skyddar till: 25 år
  • Tillgång till Familjestöd
  Teckna
  Vid 6 år:Ja
  Vid 10 år:Ja
  Vid 12 år:Ja
  Upphör:25 år
  Hälsodeklaration krävs:Ja
  Karenstid (innan 6 mån):Nej
  Ersättning
  Ekonomisk invaliditet:Ja
  Medicinsk invaliditet:Ja
  Allvarlig diagnos:Ja
  Sjukhusvistelse:500 kr/dag
  Ärr:Ja
  Högsta försäkringsbelopp:2 625 000
  Om försäkringsbolaget

  Folksam är ett av Sveriges största försäkringsbolag och har ett brett utbud av schyssta försäkringar. Förutom att försäkra de allra vanligaste som bilen, hemmet och familjen har man valt fokusera på mindre ovanligare objekt.
  Få ditt prisförslag inom några minuter genom att gå till Folksam.

  Besök webbplats →

  Styrkor
  • Tillgång till Familjestöd
  • 50% rabatt under 1 år
  • Bra omdöme
  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
  • Sjukhusvistelse: 500 kr/dag
  • Skyddar till: 25 år
  • 1500 kr vid fraktur
  Teckna
  Vid 6 år:Ja
  Vid 10 år:Ja
  Vid 12 år:Ja
  Upphör:25 år
  Hälsodeklaration krävs:Ja
  Karenstid (innan 6 mån):Nej
  Ersättning
  Ekonomisk invaliditet:Ja
  Medicinsk invaliditet:Ja
  Allvarlig diagnos:Ja
  Sjukhusvistelse:500 kr/dag
  Ärr:Ja
  Högsta försäkringsbelopp:2 200 000 kr
  Om försäkringsbolaget

  Dina Försäkringar är ett mycket omtyckt och stort försäkringsbolag i Sverige. Med ett sort utbud för både privatpersoner och företag är man idag en etablerad och trygg partner.
  Få ditt prisförslag inom några minuter genom att gå till Dina Försäkringar.

  Besök webbplats →

  Styrkor
  • 1500 kr vid fraktur
  • Ärr och kris
  • Ersättning vid akut besök
  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.

Vad är en barnförsäkring?

En barnförsäkring är precis som det låter, en försäkring för barn. Enligt många försäkringsbolag räknas man som barn ända upp till 25 års ålder. Därefter är det dags att skaffa en egen försäkring. Fram till dess är det en förälder som tecknar försäkringen, som sedan täcker eventuella skador, olycksfall och sjukdomar som barnet kan drabbas av.

Vad ersätter barnförsäkring vanligtvis?

 • Bestående fysisk nedsättning
 • Bestående psykisk nedsättning
 • Allvarliga diagnoser
 • Nedsatt arbetsförmåga
jämför barnförsäkring
Barnförsäkring.
Barnförsäkring - vad är det?

Jämför barnförsäkringar

Vad är vi mest rädda om här i världen? Ja, våra barn såklart! I Sverige finns det många olika försäkringsbolag som erbjuder heltäckande utformade barnförsäkringar. De moment som vanligtvis ingår är sjukdomar, olycksfall och dödsfall. Dessa försäkringar har även i regel väldigt generösa villkor jämfört med en olycksfallsförsäkring för en vuxen. Det finns även många specifika tillägg som passar olika livssituationer som barn kan ha och vi tycker utan tvekan att det är en självklarhet för varje barn att ha.

Hos oss på försäkrat.se kan du jämföra barnförsäkringar – det är mycket enkelt och du kan lista ut ditt (och ditt barns) bästa val inom loppet av några minuter. I sammanställningen ovan har vi tagit med de saker som kan vara viktiga att tänka på. Det ingår inga direkta priser eller anpassade villkor för dig, utan är endast generell information där du kan välja det som passar dig och ditt barn bäst.

Tips på saker att kolla på när du jämför barnförsäkring:

 • Ersättning vid sjukhusbesök
 • Ålder då skydd upphör
 • Högsta försäkringsbelopp
 • Oberoende undersökningar

När ska man teckna barnförsäkring?

Barnförsäkringen är något som tecknas av föräldern och gäller oftast till och med det att barnet fyller 25 år. Försäkringen har i vissa fall karenstid och därför är det viktigt att du tecknar försäkringen så fort barnet är fött eller till och med innan detta om det är möjligt.

Allt fler väljer också att teckna en gravidförsäkring, som sedan omvandlas till en barnförsäkring när barnet föds. Är du inte intresserad av detta går det minst lika bra att teckna en när barnet är fött. För att teckna denna försäkring behöver barnet ha ett fullständigt personnummer, vilket brukar ges ungefär två veckor efter födseln. Det finns idag inget lagstadgat krav på att ditt barn ska vara försäkrad även om man kan tycka det bör finnas, men för de allra flesta ses det som en självklarhet.

bästa barnförsäkringen illustration

Bästa barnförsäkringen 2024

Den bästa barnförsäkringen 2024 är ICA (4,3 av 5).

För att koras till bäst i test behöver en barnförsäkring innehålla ett generöst ersättningstak, ersättning per sjukhusdag samt ett långt skydd (ålder). Kom däremot ihåg att alla situationer är unika och att du ska prioritera det som känns bäst för dig och ditt barn. Vi har underlättat för dig att hitta den bästa genom att sammanställa olika försäkringsbolag och dess egenskaper i en lista ovan.

För att få en bättre förståelse och ta bättre beslut kring ditt barns försäkring rekommenderar vi att du läser stora delar av vår text. Respektive sektion innehåller delar som kan ge dig ytterligare information och göra valet enklare. Exempelvis vad som ingår, vad det kostar och hur du jämför.

Några aspekter att beakta för att hitta den bästa barnförsäkringen inkluderar:

 • Ersättning sjukhusbesök
 • Högsta ersättningsbelopp
 • Ålder (när barnförsäkringen upphör)

 

Till sammanställning →

Vad ingår i en barnförsäkring?

En barnförsäkring består av en hel olika moment. För det mesta är innehållet hos de olika försäkringsbolag samma slags basskydd, men det kan faktiskt skilja sig en del. Några av det mest vanliga områden som ingår kommer vi att gå genom här nedanför.

Medicinsk invaliditet

Ditt barn får ersättning vid en bestående skada efter olycksfall eller sjukdom som medför nedsättning av barnets fysiska funktionsförmåga. Funktionsnedsättningen mäts nästan alltid som en procentsats mellan 1 till 100 procent och ersättningen betalas vanligtvis ut som ett engångssumma, i förhållande till skadans omfattning. Invaliditeten av barnet definieras i procent och är någonting som bedöms av läkare. Det är aldrig ett försäkringsbolag som bestämmer hur invalid barnet är efter en sjukdom eller skada.

Ekonomisk invaliditet

Ekonomisk ersättning för oönskad arbetsoförmåga fungerar lite annorlunda. Till följd av olycksfall eller sjukdom kan ersättning ges om barnet kommer ha svårigheter att komma ut i arbetslivet vid vuxen ålder. För att få ersättning krävs det att skadan är en viss procent, som mäts på en skala mellan 1 till 100. Även detta avgörs av en läkare.

Detta bekymmer med oönskad arbetsoförmåga kan kännas långt bort med ett litet barn, men enligt oss är det en mycket viktig del av barnförsäkringen. Det kan även finnas möjlighet att få ekonomisk ersättning månadsvis om barnet får vårdbidrag från försäkringskassan eller har nedsatt arbetsförmåga.

Sjukhusbesök

Vid akut sjukhusbesök där barnet blivit inlagt över natten betalas ett engångsbelopp ut. Visar det sig att barnet behöver vara kvar längre än över natten kan det ges ersättning per dag under ett visst antal dagar.

Hemvård

Bara för att ett barn har blivit utskriven från sjukhuset betyder det inte att barnet inte längre är i behov av vård. Föräldrar kan behöva vårda barnet i hemmet under en tid och kanske under en längre tid. För att möjliggöra detta ersätter barnförsäkringen en del av eventuellt inkomstbortfall.

Diagnoser

Om ditt barn drabbas av en allvarlig sjukdom betalar försäkringsbolaget i vissa fall ut ett engångsbelopp. Det krävs nästan alltid ett läkarintyg och även ett intyg från försäkringskassan som visar att de har beviljat barnet vårdbidrag.

Några exempel på sjukdomar som kan ge denna engångsutbetalning är: Godartad hjärntumör, cancer, Krons sjukdom och MS. Detta skiljer sig lite från bolag till bolag, men oftast är det väldigt likt hos de olika försäkringsbolagen.

Kris

Ett visst antal besök hos psykolog kan ersättas av barnförsäkringen om någonting traumatiskt händer. En trygghet för att slippa stå för det ekonomiska om barnet behöver hjälp eller vägledning här i livet.

Rehab

Efter en olycka, sjukdom eller krissituation hjälper barnförsäkringen till med kostnader för rehabilitering och andra hjälpmedel för att ditt barn snabbt ska kunna återgå till vardagslivet igen. Ersättning för genomförd rehabilitering kan inte ges retroaktivt, vilket innebär att ett godkännande av försäkringsbolaget behöver göras innan påbörjad rehabilitering, vilket en viktig sak att tänka på.

Läkarintyg och/eller remiss för rehabilitering krävs och det finns flertalet begränsningar och undantag gällande rehabiliteringskostnader som kan täckas. Exempel på ersättning som täcks är bland annat för handikappanpassning av bostad, behandling av sjukgymnast samt skydd mot kvalster.

Utseendeförändringar

Om sjukdomen eller olyckan krävde läkarbesök och att barnet fått ärr eller annan utseendeförändring kan ersättning betalas ut. Nivån beror på var på kroppen utseendeförändringen sitter, dess storlek och försäkringspremiens storlek. Detta skiljer sig lite hos olika försäkringsbolag, men för det mesta så ligger ersättningsnivåerna nära varandra oavsett vilket bolag du är försäkrad hos.

Övriga kostnader

Barnförsäkringen kan ersätta merkostnader som uppkommer vid olycka eller sjukdom. Det kan vara resor till och från sjukhuset samt ersättning för kläder och hjälpmedel som gått sönder (glasögon, hörapparat m.m.). Kort och gott är det ett tillägg för att slippa dyra kostnader som för t.ex. nya glasögon.

Död

Händer det allra värsta med ditt barn, delas ett engångsbelopp ut precis som med en livförsäkring. Det finns såklart inget i världen som kan ersätta ett förlorat barn. Den ekonomiska ersättningen gäller dock i regel oavsett vilken dödsorsak och kan komma väl till hands för de oväntade kostnader som i dessa fall kan uppstå.

Barnförsäkring pris

Priset för en barnförsäkring är enligt vår undersökning mellan 171 till 204 kr per månad. Priset du får beror på många faktorer, en av dem är hur gammal ditt barn är när du tecknar försäkringen. I denna undersökning är barnet 1 år vid tecknandet. Vill du ha ett högre försäkringsbelopp påverkar också detta månadskostnaden.

FörsäkringsbolagGiltig tillFörsäkringsbeloppSnittpris
ICA25 år1 300 000 kr204 kr/mån
If25 år1 500 000 kr171 kr/mån
Länsförsäkringar25 år1 575 000 kr187 kr/mån
Trygg-Hansa25 år1 200 000 kr184 kr/mån
Genomsnittligt pris187 kr/mån
Tabell 1.1 – Kostnad av barnförsäkring tecknat när barnet är 1 år. Oberoende undersökning genomförd av Försäkrat 2023-09-25.

Vanliga frågor

Vad är viktigt jämföra?

Vi rekommenderar att du kollar på vissa ersättningar, t.ex. för sjukhusvistelse. Vidare kan det även vara bra veta det totala försäkringsbeloppet, då det kan spela stor roll vid någon form av invaliditet.

Bör jag köpa en billig barnförsäkring?

Det är helt upp till dig! Men, billigast är inte alltid bäst. Och detta gäller även för dessa försäkringar.

När ska jag köpa försäkringen till mitt barn?

Du bör införskaffa den så tidigt som möjligt. Ofta finns det karenstider som börjar gälla om du köper försäkringen desto äldre ditt barn blir.

Vad gäller vid ADHD?

Enligt Konsumenternas och vår egna undersökning är det få barnförsäkringar som ersätter medfödda sjukdomar som t.ex. ADHD, CP-skada eller epilepsi.

Behöver jag fylla i en hälsodeklaration?

Ja! De allra flesta försäkringsbolagen kräver en hälsodeklaration i samband med köpet. Det finns undantag och barnförsäkringar utan hälsodeklaration, men då är det ofta via fackförbund eller arbetsgivare.

Vilka försäkringsbolag erbjuder barn försäkring?

I skrivande stund erbjuder ICA, Dina Försäkringar, Folksam, IF, Länsförsäkringar, Trygg-Hansa, Bilwa, Euro Accident och Skandia barnförsäkring.

Vilken barnförsäkring är bäst?

Enligt Konsumenternas.se är ICA bäst i test på 4,3 av 5 poäng.

Vad kostar barnförsäkring?

Ett genomsnittligt pris för en barnförsäkring är 187 kr per månad. Enligt vår undersökning ovan är spannet 171 till 204 kr per månad. Vad en barnförsäkring kostar beror på många olika faktorer och eventuella tillägg du önskar lägga till.

Att tänka på vid köp

Grundutbudet mellan de olika alternativen är i regel detsamma, men det finns ett par saker att kika närmare på för att vara på den säkra sidan. Medicinsk och ekonomisk invaliditet är någonting som man pratar mycket om och det är även dessa nivåer som du oftast väljer vid tecknandet. Ett vanligt belopp att välja är 1 000 000 kronor, men det går även att välja högre eller lägre belopp. Försäkringspremien baseras på detta förstås.

Ett tips är att jämföra just dessa moment mellan olika försäkringsbolag och att titta på den ekonomiska ersättningen och hur den ser ut för skador som dessa medför. Även om det är ett scenario som känns väldigt långt bort, kan det vara värt att se över hur exakt försäkringen du överväger kan hjälpa till om ditt barn på grund av invaliditet kan ha svårt att komma ut i arbetslivet. Det kan alltså vara värt att betala lite mer för en bra försäkring om den har ett generöst skydd för medicinsk invaliditet samt ekonomisk invaliditet. Ofta har en billig barnförsäkring mindre skydd och lägre ersättning.

Speciella fall

Svenska barnförsäkringar har av flera organisationer fått kritik för dess oförmåga att anpassa försäkringarna efter barn med olika diagnoser. Bland annat har organisationen Attention kritiserat Folksam som med slogan “Vi försäkrar alla barn” provocerat mångam, då barn med ADHD-diagnos inte innefattas av sjukförsäkringen.

Barnförsäkring ADHD

Täcker barnförsäkring ADHD? Ja och Nej. Svaret är relativt komplext och en del försäkringsbolag ersätter diagnoser som ADHD under en viss ålder. Ofta handlar det om relativt låg ersättning och villkoren kan vara luddiga.

Barnförsäkring diabetes

Diabetes är en relativt vanlig diagnos som de allra flesta försäkringsbolag har ett bra skydd för. Om ditt barn skulle diagnostiseras med diabetes betalas oftast invaliditetsersättning ut. Utöver detta kan ni även få ersättning för sjukhusvistelse och vårdbidrag. Enligt nuvarande tabell bedöms diabetes som 15% medicinsk invaliditet vilket innebär att 15% av försäkringsbeloppet betalas ut.

Illustration 1.1 – Statistik för diabetes bland barn. Källa: Natiionella Diabetesregistret (2023-10-30).

Viktigt att försäkra barn

Till sist vill vi understryka vikten av att försäkra ditt barn. Att erhålla en ekonomisk ersättning vid kroniska sjukdomar kan i sig vara en tröst i stunden och skapa bättre förutsättningar för en hållbar situation, men viktigast av allt är den grundliga tryggheten.

Det kan ge ett grundläggande och ordentlig skydd från tidig ålder upp till en vuxen ålder. Du som förälder behöver inte vara orolig för att inte ta ansvar eller att barnet själv behöver ansvara för att ta hand om försäkringar. När tiden väl är inne och barnet är gammalt nog att ta egna beslut och sköta sin egen ekonomi kan ytterligare försäkringar eller skydd köpas och tecknas.

Enligt illustrationen nedan och statistik från Svensk Försäkring har strax över 50% av alla personer i Sverige upp till 25 år en barnförsäkring. Ett snitt som har varit relativt stabilt över de 10 senaste åren.

antalet försäkrade barn i sverige ökar visat i graf
Illustration 1.2 – Antal miljoner (vänster) och andel (höger) personer med barnförsäkring upp till 25 år. Källa: Svensk Försäkring 2022.

Vad händer efter barnet fyller 25 år?

Ofta gäller en barnförsäkring till och med det år barnet fyller 25. Om ditt barn fyller 25 år i februari, gäller försäkringen alltså till och med 31 december samma år. Efter det är tyvärr ditt barn (ung vuxen) utan skydd. Den övergår alltså inte automatiskt till en sjuk- och olycksfallsförsäkring eller liknande alternativ. Det är då upp till den 25 år fyllda att teckna en egen försäkring.

Försäkrad via kommun

En av de allra vanligaste funderingarna många föräldrar har innan de bestämmer sig för att köpa en försäkring till sina barn är om det inte redan finns via sin kommun eller skola. Frågan är berättigad och stämmer till viss del. En del kommuner försäkrar barn som går på dagis, förskoleverksamhet eller skola. Däremot gäller ofta vissa begränsningar som t.ex. att det uteslutande handlar om under perioden barnet är i skolan. En annan nackdel är att det ofta bara gäller olyckor, inte sjukdomar eller andra av de moment en separat barnförsäkring ger.

För att sammanfatta kan det vara bra att kolla upp exakt vad som gäller i er kommun, men med största sannolikhet kommer skyddet inte vara likgiltigt med det som separata försäkringsbolag kan erbjuda.

Byta barnförsäkring

Oftast är det inga problem att byta barnförsäkring, men det finns undantag och vissa saker som är bra att tänka på. Är ditt barn friskt och inte har en historia av någon allvarlig sjukdom är det enda som du behöver tänka på karenstiden. Ju äldre barnet är, desto längre karenstid kan försäkringsbolagen hävda i sina villkor. Har ditt barn en historia av någon allvarlig sjukdom eller någon typ av invaliditet kan det hos vissa försäkringsbolag vara ett hinder, detta skiljer sig dock mellan försäkringsbolagen. Till sist rekommenderar vi att du ansöker om barnförsäkringen och får den beviljad av det nya försäkringsbolaget innan du avslutar den gamla försäkringen. På detta sätt undviker du att ditt barn går en period oförsäkrad.

Jämför alla barnförsäkringar

  • Sjukhusvistelse: 600 kr/dag
  • Skyddar till: 25 år
  • Enkel deklaration
  Teckna
  Vid 6 år:Ja
  Vid 10 år:Ja
  Vid 12 år:Ja
  Upphör:25 år
  Hälsodeklaration krävs:Ja
  Karenstid (innan 6 mån):Nej
  Ersättning
  Ekonomisk invaliditet:Ja
  Medicinsk invaliditet:Ja
  Allvarlig diagnos:Ja
  Sjukhusvistelse:600 kr/dag
  Ärr:Ja
  Högsta försäkringsbelopp:2 500 000 kr
  Om försäkringsbolaget

  ICA Försäkring är ett försäkringsbolag med schyssta villkor och prisvärda försäkringar. Huvudsakligen erbjuder de fordons- och sakförsäkringar till privatpersoner. Du som kund får också ICA-bonus som går nyttja i deras matbutiker.
  Få ditt prisförslag inom några minuter genom att gå till ICA Försäkring.

  Besök webbplats →

  Styrkor
  • Enkel deklaration
  • Högt betyg av konsumenternas
  • Rabatt före 1 år
  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
  • Sjukhusvistelse: 500 kr/dag
  • Skyddar till: 25 år
  • 1500 kr vid fraktur
  Teckna
  Vid 6 år:Ja
  Vid 10 år:Ja
  Vid 12 år:Ja
  Upphör:25 år
  Hälsodeklaration krävs:Ja
  Karenstid (innan 6 mån):Nej
  Ersättning
  Ekonomisk invaliditet:Ja
  Medicinsk invaliditet:Ja
  Allvarlig diagnos:Ja
  Sjukhusvistelse:500 kr/dag
  Ärr:Ja
  Högsta försäkringsbelopp:2 200 000 kr
  Om försäkringsbolaget

  Dina Försäkringar är ett mycket omtyckt och stort försäkringsbolag i Sverige. Med ett sort utbud för både privatpersoner och företag är man idag en etablerad och trygg partner.
  Få ditt prisförslag inom några minuter genom att gå till Dina Försäkringar.

  Besök webbplats →

  Styrkor
  • 1500 kr vid fraktur
  • Ärr och kris
  • Ersättning vid akut besök
  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
  • Sjukhusvistelse: 500 kr/dag
  • Skyddar till: 25 år
  • Tillgång till Familjestöd
  Teckna
  Vid 6 år:Ja
  Vid 10 år:Ja
  Vid 12 år:Ja
  Upphör:25 år
  Hälsodeklaration krävs:Ja
  Karenstid (innan 6 mån):Nej
  Ersättning
  Ekonomisk invaliditet:Ja
  Medicinsk invaliditet:Ja
  Allvarlig diagnos:Ja
  Sjukhusvistelse:500 kr/dag
  Ärr:Ja
  Högsta försäkringsbelopp:2 625 000
  Om försäkringsbolaget

  Folksam är ett av Sveriges största försäkringsbolag och har ett brett utbud av schyssta försäkringar. Förutom att försäkra de allra vanligaste som bilen, hemmet och familjen har man valt fokusera på mindre ovanligare objekt.
  Få ditt prisförslag inom några minuter genom att gå till Folksam.

  Besök webbplats →

  Styrkor
  • Tillgång till Familjestöd
  • 50% rabatt under 1 år
  • Bra omdöme
  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
  • Sjukhusvistelse: 600 kr/dag
  • Skyddar till: 25 år
  • Ersättning för ärr
  Teckna
  Vid 6 år:Ja
  Vid 10 år:Ja
  Vid 12 år:Ja
  Upphör:25 år
  Hälsodeklaration krävs:Ja
  Karenstid (innan 6 mån):Nej
  Ersättning
  Ekonomisk invaliditet:Ja
  Medicinsk invaliditet:Ja
  Allvarlig diagnos:Ja
  Sjukhusvistelse:600 kr/dag
  Ärr:Ja
  Högsta försäkringsbelopp:2 500 000 kr
  Om försäkringsbolaget

  IF är ett ledande sakförsäkringsbolag med över 3,7 miljoner kunder i hela Norden. Försäkringsbolaget är verksamma i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum.
  Få ditt prisförslag inom några minuter genom att gå till If.

  Besök webbplats →

  Styrkor
  • Ersättning för ärr
  • Vård av sjukt barn (ingår)
  • Ersättning för sjukhusbesök
  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
  • Sjukhusvistelse: 580 kr/dag
  • Skyddar till: 25 år
  • Förstärkt vårdersättning
  Teckna
  Vid 6 år:Ja
  Vid 10 år:Ja
  Vid 12 år:Ja
  Upphör:25 år
  Hälsodeklaration krävs:Ja
  Karenstid (innan 6 mån):Nej
  Ersättning
  Ekonomisk invaliditet:Ja
  Medicinsk invaliditet:Ja
  Allvarlig diagnos:Ja
  Sjukhusvistelse:580 kr/dag
  Ärr:Ja
  Högsta försäkringsbelopp:2 625 000 kr
  Om försäkringsbolaget

  Länsförsäkringar är ett kundägt försäkringsbolag där bland annat Agria ingår. De erbjuder försäkringar inom flera områden däribland hem, sak och fordon. Länsförsäkringar försäkring har ett dåligt betyg på externa omdömessidor samt hos oss, men vi rekommenderar alltid att du läser på om försäkringsbolaget och skapar en egen uppfattning.
  Jämför försäkringar och få ett prisförslag inom några minuter genom att klicka dig vidare nedan.

  Besök webbplats →

  Styrkor
  • Förstärkt vårdersättning
  • Ersättning vid dödsfall oavsett orsak
  • Erbjudande på ny försäkring vid 25 år
  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
  • Sjukhusvistelse: 600 kr/dag
  • Skyddar till: 25 år
  • Komplett skydd
  Teckna
  Vid 6 år:Nej
  Vid 10 år:Nej
  Vid 12 år:Nej
  Upphör:25 år
  Hälsodeklaration krävs:Ja
  Karenstid (innan 6 mån):Nej
  Ersättning
  Ekonomisk invaliditet:Ja
  Medicinsk invaliditet:Ja
  Allvarlig diagnos:Ja
  Sjukhusvistelse:600 kr/dag
  Ärr:Ja
  Högsta försäkringsbelopp:2 400 000 kr
  Om försäkringsbolaget

  Trygg-Hansa är en av nordens största skadeförsäkringsbolag och är idag en del av koncernen Tryg.
  Få ditt prisförslag inom några minuter genom att gå till Trygg-Hansa.

  Besök webbplats →

  Styrkor
  • Komplett skydd
  • +40 år av erfaranhet
  • Familjehjälpen ingår
  Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.

Sammanfattning

Denna försäkring kan sammanfattas i fyra ord, ditt barn behöver den. Skyddet är ofta grundligt och kostnaden inte är för hög. Med andra ord är det en trygg säkerhet som är värd sitt pris. När du ska ta beslutet om vilket försäkringsbolag som passar för dig finns det flera saker att ha i åtanke. De största är ersättningstaket, ersättning per dag på sjukhus samt tills vilken ålder det skyddar. Om du väger in dessa tre plus vilka faktorer som är viktigast för dig kommer du via vår sammanställning kunna hitta den bästa barnförsäkringen i Sverige för dig och ditt barn.