Aktsam

Aktsam

Aktsam är ett försäkringsbolag som specialiserar sig på trafik-, halv- och helförsäkring för dig och din bil. Vill du vara extra säker på vägen finns det tilläggsförsäkringar tillgängliga. Efter 31 augusti kan du inte längre teckna försäkring hos Aktsam, nu tecknar du istället genom Trygg-Hansa.

OBS! Aktsam var tidigare en del av Trygg-Hansa men har nu helt och hållet blivit Trygg-Hansa.

Jämför bilförsäkringar

Vilka är Aktsam?

Notera att du inte längre kan teckna bilförsäkring hos Aktsam.

Aktsam är ett försäkringsbolag som specialiserar sig på bilförsäkringar. De ägs av Trygg-hansa som i sedan tur ägs av Tryg-koncernen. Koncernen de ägs av är Skandinaviens största försäkringsbolag vilket indikterar att bolaget är legitimt. På deras hemsida kan du snabbt få ett pris och om du väljer att teckna via deras hemsida får du en “web-rabatt” på 5%. Skadeanmälan görs via telefon, Aktsam erbjuder inte möjligheten att göra den online.

 

Aktsams försäkringar

Deras hemsida säger inte mycket om vad som ingår i deras försäkringar, men det går att hitta i deras villkor och produktfaktablad. Som nämnt tidigare är de specialiserade på bilförsäkringar även om de också erbjuder hem-, villa-, husvagn- och släpvagnsförsäkring. Fundera noga vad du vill att din försäkring täcker och kolla sedan om Aktsam uppfyller dessa kriterier, jämför sedan med andra försäkringsbolag för att hitta det förmånligaste priset.

Aktsam Kundtjänst

Av att läsa recensioner från deras kunder verkar det vara en del att önska, men samtidigt har de endast 12 omdömen. Detta kan innebära att resterande kunder är nöjda. Vår bedömning är att av de som lämnat omdöme är vissa mycket nöjda och andra mycket missnöjda. I Konsumenternas oberoende undersökning får Aktsams hemförsäkring betyget 3.0/5 vilket också ger ett intryck av kvalitén på deras utbud.

Deras telefontider är 09:00-18:00 måndag till torsdag och 08:00-16:30 på fredagar. De har ingen mejladress tillgänglig på deras hemsida. Om du behöver akut bärgning finns det ett separat telefonnummer att kontakta för detta.

Vanliga frågor om Aktsam

Aktsam är ett varumärke som ägs av Trygg-Hansa.

Ja, Aktsam ägs av Trygg-Hansa som är ett stort och väletablerat försäkringsbolag på den svenska marknaden.

Jämför bilförsäkringar
Bilder från webbplats
Aktsam hemsida
Fördelar
  • Erfarna
  • Specialiserade
  • Web-rabatt
Information om Aktsam
Företag:Trygg-Hansa Försäkring filial
Kategori:Försäkring filial
Org-nr:516403-8662
Telefon:0771-31 10 20
Institutnr. hos FI:16251
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2005-09-13
Försäkringsgivare:Tryg Forsikring A/S
Hämtat från: Finansinspektionen.se (16251)