Studentförsäkring

En studentförsäkring är en förmånlig försäkring som passar dig som studerar och har ett eget hem. Med anpassade villkor behöver du inte oroa dig över ID-stölder, förluster på resor eller att skärmen på telefonen går sönder. Samtliga försäkringar för studenter är också mycket prisvärda.

Hos oss kan du jämföra studentförsäkringar och snabbt, billigt och enkelt komma igång och försäkra din studentlägenhet. När du hittat en billig studentförsäkring som passar dig klickar du dig vidare och begär ett pris. Om priset känns bra kommer du behöva fylla i uppgifter om din bostad direkt på webben.

Hitta hos oss:

 • Alternativ med schyssta villkor
 • Gå vidare och beställ

Bäst studentförsäkringar

 • Grundsjälvrisk: 1500 kr
 • Reseskydd: 60 dagar
 • 5000 kr presentkort ICA (vid förstörd mat)
Mer info
Grundsjälvrisk:1500 kr
Reseskydd:60 dagar
Styrkor
 • 60 dagars reseskydd
 • 5000 kr presentkort ICA (vid förstörd mat)
 • Ersättning för cykel
Om försäkringsbolaget

ICA Försäkring är ett försäkringsbolag med schyssta villkor och prisvärda försäkringar. Huvudsakligen erbjuder de fordons- och sakförsäkringar till privatpersoner. Du som kund får också ICA-bonus som går nyttja i deras matbutiker.

Besök webbplats →

Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
 • Grundsjälvrisk: 1500 kr
 • Reseskydd: 45 dagar
 • Skyddar dig, ditt hem och dina prylar
Mer info
Grundsjälvrisk:1500 kr
Reseskydd:45 dagar
Styrkor
 • Underbart smidigt
 • Skyddar dig, ditt hem och dina prylar
 • Inget onödigt krångel
Om försäkringsbolaget

Hedvig är ett relativt nytt försäkringsbolag på den svenska marknaden. Med sin ungdomliga och moderna touch digitaliserar de en annars ganska långsam bransch.

Besök webbplats →

Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
 • Grundsjälvrisk: 1500 kr
 • Reseskydd: 45 dagar
 • Skydd mot inbrott
Mer info
Grundsjälvrisk:1500 kr
Reseskydd:45 dagar
Styrkor
 • Alltid brand- och vattenskada
 • Skydd mot inbrott
 • Högt ersättningsbelopp
Om försäkringsbolaget

Sveriges femte största sakförsäkringsbolag heter Moderna försäkringar. De har stort fokus på motorfordon och fritidsobjekt som båtar. Däremot är utbudet komplett och du hittar även villa, hem och specifika produkter.

Besök webbplats →

Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
studentförsäkring

Vad är en studentförsäkring?

Som student i Sverige idag så finns det många olika förmåner, rabatter och framförallt bra försäkringar att titta på. Till lägre priser kan du hitta bra försäkringar med många fördelar och förmåner som ska hjälpa dig ekonomiskt om olyckan är framme. Som student är livet hårt ekonomiskt sett och det kan verkligen hjälpa med minsta möjliga rabatt som gör att du kan känna dig trygg i det ekonomiska under tiden du utbildar dig.

I denna recension går vi igenom några av de fördelar och specifikt några försäkringsbolag som erbjuder studentförsäkring. Vi går igenom vilka fördelar du kan ta del av och tipsar om olika studentförsäkringar som vi tycker är bra.

Varför ha en studentförsäkring?

Att eliminera risken för att åka på stora utgifter eller rent av skulder är en väldigt viktig del i ditt liv som student. Det kan slå väldigt hårt mot ekonomin och vi rekommenderar starkt att skaffa ett bra skydd för dig själv, din egendom samt ett reseskydd. En drulleförsäkring som ett tillägg på din studentförsäkring kan också vara ett effektivt sätt att hålla nere utgifterna om det är så att du av ren klantighet skulle tappa din mobil i backen för att ta ett exempel. Dina personliga ägodelar som du använder varje dag har alltid en risk för att skadas och det kan vara en stor trygghet att ha en drulleförsäkring.

Det finns försäkringar du kan teckna som inneboende, om du bor i studentkorridor eller hyr lägenhet i andra hand. Det stora positiva med en studentförsäkring är att försäkringspremien oftast är väldigt låg. Du kan hitta billiga försäkringar hos många olika försäkringsbolag eftersom att lösöret ofta är satt till ett mindre belopp. När du studerar och bor i en lägenhet har du oftast inte värdesaker och föremål till ett liknande värde som när du har ett arbete och har hunnit införskaffa dig mer saker och dyrare föremål. Ibland finns det gränser för hur stort boendet får vara för att klassas som en studentförsäkring. Vi rekommenderar dig att jämföra och undersöka vad det finns för försäkringar ute på marknaden och vad som kan passa just dig bäst.

Studentförsäkring hos ICA-Försäkring

Hos ICA Studentförsäkring erbjuds du en väldig konkurrenskraftig studentförsäkring när du studerar i Sverige. I försäkringen ingår följande:

 • Reseförsäkring som gäller i 60 dagar (hela världen)
 • Ersättning vid inbrott, överfall, vattenskada brand och stöld
 • Allriskförsäkring upp till 30 000 kr
 • Lösöres belopp på 200 000 kr om du är ensamboende
 • Tillägg olycksfall

Grundsjälvrisken hos ICA studentförsäkring ligger på 1500 kr. Kostnaden för denna försäkring ligger på endast 89 kr/månad vilket är ett riktigt bra pris då man som student vill hålla nere kostnaderna till största möjliga mån. Du kan även lägga till ett “pluspaket” som sänker självrisken till 1200 kr och ger dig ett bättre reseskydd när du är på resa.

Studentförsäkring för medlemmar i Unionen Student

Som medlem i Unionen kan du teckna speciellt framtagna studentförsäkringar via IF samt en olycksfallsförsäkring hos Bliwa. Du erbjuds ett omfattande försäkringsskydd under din studietid till en väldig låg kostnad. Som student är inkomsten låg, att klara plötsliga utgifter som kan uppstå i vardagen är inte alltid lätt och för att minimera risken för detta så är det ett väldigt bra alternativ att teckna en studentförsäkring. För endast 70 kr i månaden så kan du teckna studentförsäkring via IF där du erbjuds ett omfattande skydd.

Försäkringen innehåller samma skydd som en klassisk försäkring för ditt hem har. Förutom att försäkringen skyddar dina saker så får du även ett reseskydd, ett ansvarsskydd, ett skydd mot överfall, identitetsstöld-skydd samt krishantering. Som en extra förmån så får du 100 kr insatt på ditt självriskkonto efter varje år som passerar där du inte har anmält en skada. Dessa pengar kan du sedan använda för att betala självrisken med om olyckan är framme.

Olycksfallsförsäkring student

För att utöka din ekonomiska trygghet så erbjuds du en olycksfallsförsäkring via Bliwa som kan ge dig ersättning om du råkar ut för en olycka. Den kan ge ersättning för kostnader som kan uppstå vid olyckan, om du behöver åka in på sjukhus, få krishjälp eller behöver betala resekostnader för din behandling. Försäkringen ger skydd mot invaliditet, sveda och värk samt även vid dödsfall. Som student går det att få förmåner vid denna typ av försäkring men då behöver du kontakta respektive bolag. Vi rekommenderar dig även att läsa på mer på vår sida om olycksfallsförsäkringar.

Andra försäkringsbolag som erbjuder studentförsäkring

Gå in och jämför studentförsäkring hos:

 • Länsförsäkringar
 • Trygg Hansa
 • Dina Försäkringar

Ovan har vi listat tre stycken stora aktörer på den svenska Försäkringsmarknaden. Länsförsäkringar är det försäkringsbolag som är störst i Sverige idag. Länsförsäkringar erbjuder väldig konkurrenskraftiga priser på alla deras försäkringar och kan garantera en enastående skadeservice som besitter extrem erfarenhet och kunskap. Länsförsäkringar har varit med i branschen från början och det finns en anledning till att de är störst i Sverige idag. Det är ett försäkringsbolag som försäkrar det mesta och självklart har det tagit fram ett bra alternativ till en Studentförsäkring som vi tycker är värd att dyka in i. Gör en jämförelse på deras hemsida för att undersöka vilka förmåner och fördelar just du får.

Bästa med försäkring för studenter

Som du kanske har märkt så tycker vi det är väldigt viktigt med en hemförsäkring för studenter och det är ett område du inte ska lämna obemärkt. Att ha en försäkring är självklart för många men inte för alla. Att råka ut för en brand och förlora alla sina saker eller exempelvis en vattenskada som når din granne kan orsaka oerhört stora kostnader om du står utan en försäkring anpassad för ditt hem. Som student har vi redan accepterat skulder under lång tid framåt som skall betalas av genom det arbete som din utbildning leder till. Att utöka dessa skulder med en stor ekonomisk kris vill man självklart undvika och det kan du göra för en sådan liten summa som 70 kr i månaden.

Se till att skaffa en bra studentförsäkring och ett bra skydd för dig själv i form av en olycksfallsförsäkring för att känna dig trygg i vardagen. Du slipper orosmoment både för det ekonomiska och för dina egna personliga ägodelar.