Försäkrat.se » Nyheter » Bostadsrättstillägg – Vad är det?

Bostadsrättstillägg – Vad är det?

Bostadsrättstillägg är ett tillägg för dig som äger din bostadsrätt. Det är en typ av försäkring som skyddar om det skulle ske någon skada på lägenheten som drabbar själva byggnaden och inte dina saker i den. Exempel på skador är t.ex. vattenläcka och andra rör-skador.

Behöver jag ett bostadsrättstillägg?

Ja! Du som äger en bostadsrätt rekommenderas att köpa till tillägget. Ofta är det inte bara en rekommendation från myndigheterna utan även ett krav för att du ska få vara boende och del av din BRF.

Tillägget ger en trygghet för dig och dina grannar. Det gör att du inte behöver stå ansvarig om någon större skada skulle se på byggnaden som ofta kan bli väldigt dyrt. I jämförelse med andra skador som kan ske i hemmet är bostadsrättstillägget där för mer allvarliga olyckor.

Vart köper jag bostadsrättstillägg och vad kostar det?

Bostadsrättstillägg köps som ett tillägg till din hemförsäkring eller en bostadsrättsförsäkring. Ofta föreslår försäkringsbolaget att du lägger till det i samband med köp av en ordinarie hemförsäkring. Kostnaden är ungefär 30 till 70 kr extra i månaden.

Det finns inga specifika rekommendationer kring vilket tillägg som är bäst utan du bör välja en hemförsäkring som du känner dig trygg i att använda. Vi på försäkrat har skrivit flera bra artiklar om olika försäkring, vilket underlättar för dig som är ute efter att hitta rätt.