Drulleförsäkring

Drulleförsäkring, även kallat allriskförsäkring, är ett tillägg som ersätter dig när den där klumpiga olyckan är framme. Det handlar t.ex. om en sprucken skärm på mobiltelefonen. Hos oss kan du jämföra och hitta bäst hemförsäkring med drulle och sedan gå vidare till respektive försäkringsbolag och teckna försäkringen.

Försäkringar med drulle


 • Grundsjälvrisk: 1500 kr
 • Reseskydd: 45 dagar
 • Skyddar dig, ditt hem och dina prylar
Mer info
Grundsjälvrisk: 1500 kr
Reseskydd: 45 dagar
Styrkor
 • Underbart smidigt
 • Skyddar dig, ditt hem och dina prylar
 • Inget onödigt krångel
Om försäkringsbolaget

Hedvig är ett relativt nytt försäkringsbolag på den svenska marknaden. Med sin ungdomliga och moderna touch digitaliserar de en annars ganska långsam bransch.

Besök webbplats →

Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.

 • Grundsjälvrisk: 1500 kr
 • Reseskydd: 60 dagar
 • 5000 kr presentkort ICA (vid förstörd mat)
Mer info
Grundsjälvrisk: 1500 kr
Reseskydd: 60 dagar
Styrkor
 • 60 dagars reseskydd
 • 5000 kr presentkort ICA (vid förstörd mat)
 • Ersättning för cykel
Om försäkringsbolaget

ICA Försäkring är ett försäkringsbolag med schyssta villkor och prisvärda försäkringar. Huvudsakligen erbjuder de fordons- och sakförsäkringar till privatpersoner. Du som kund får också ICA-bonus som går nyttja i deras matbutiker.

Besök webbplats →

Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.

 • Grundsjälvrisk: 1500 kr
 • Reseskydd: 45 dagar
 • Skydd mot inbrott
Mer info
Grundsjälvrisk: 1500 kr
Reseskydd: 45 dagar
Styrkor
 • Alltid brand- och vattenskada
 • Skydd mot inbrott
 • Högt ersättningsbelopp
Om försäkringsbolaget

Sveriges femte största sakförsäkringsbolag heter Moderna försäkringar. De har stort fokus på motorfordon och fritidsobjekt som båtar. Däremot är utbudet komplett och du hittar även villa, hem och specifika produkter.

Besök webbplats →

Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.
drulleförsäkring

Vad är drulle?

En drulleförsäkring är den förmodligen mest utnyttjade försäkringen på den svenska marknaden idag. I vissa fall kan en drulleförsäkring ingå i hemförsäkringen om man tecknar den exempelvis i en stor hemförsäkring. Det är lite olika hos olika försäkringsbolag. Försäkringen kan betala ut ersättning vid oförutsedda och plötsliga händelser som exempelvis att tappa sin mobiltelefon i marken eller få en reva i sin nya höstjacka.

Försäkringen är väldigt vanlig att lägga till i sin hemförsäkring då den helt enkelt betalar ut ersättning vid tillfällen då man klantar sig. Att ha införskaffat en exempelvis ny mobiltelefon och råka ta sönder den genom att tappa den i marken kan bli en väldig tråkig och kostsam historia. Oavsett om du bor i en hyresrätt, bostadsrätt eller ett hus så täcker allriskförsäkringen din personliga egendom, ditt försäkrade lösöre.

Försäkringen täcker det mesta som kan hända din personliga egendom men det gäller ändå att ha koll på villkoren och vilka undantagsfall det finns. Du kan få ersättning om du tappar dina solglasögon i sjön eller din guldkedja. Samtidigt kan det påverka om du exempelvis är påverkad av alkohol så det gäller att ha koll på vilka tillfällen försäkringen inte ger ersättning och vad som kan påverka din möjlighet att få ersättning.

Vanliga frågor

Vad täcker en drulleförsäkring?

Otursförsäkringen, som den ofta kallas, skyddar mot otur. Det kan vara oväntade händelser som att mobilen går sönder, dina glasögon krossas eller datorn åker i marken.

Är det en separat försäkring?

Båda ja och nej! Det finns försäkringsbolag som erbjuder skyddet separat som enskild försäkring men det vanligaste är som ett tillägg för ditt boende/hem.

Vi rekommenderar att du letar efter en som tillägg till din vanliga boendeförsäkring snarare än helt separat.

När gäller skyddet inte?

Det kan t.ex. vara om du är oaktsam och tappar bort saker helt och hållet. Vi pratar om att lämna telefonen på en restaurang obevakad.

När betalar försäkringen inte ut ersättning?

Olika situationer där försäkringen inte betalar ut ersättning kan vara om skadan har uppstått p.g.a. slitage. Skadan ska inte heller gå att förutse. Det förväntas alltid att du ska vara rädd och försiktig om dina personliga ägodelar. Det finns en del olika scenarion där försäkringen inte ger ersättning och det kan vara att lösöret ska anses vara obrukbart efter den skada som har uppstått. En mindre skada eller repa kanske inte ersätts efter som det inte betyder att föremålet blir obrukbart.  Det finns ett par olika scenarion där en allriskförsäkring inte betalar ut någon ersättning. Cykel och golfutrustning är någonting som oftast inte täcks av allriskförsäkringen. Orsaken till detta är att risken för oförutsedda händelser är väldigt stor gällande denna slags utrustning. 

Ibland finns det undantagsfall då försäkringen inte gäller, om en skada sker i samband med felaktig användning av maskiner eller andra verktyg. Om du tappar nycklarna till ditt hem så ingår sällan ett låsbyte för att åtgärda detta. Om du tappar bort något föremål  och det sedan blir stulet kan även vara ett scenario där försäkringen inte betalar ut ersättning. Det är ett fall som kan vara svårbedömt men vi skulle säga att det är fel att räkna med att försäkringsersättning betalas ut för detta.

Drulleförsäkring för mobiltelefon

Via mobiltelefon-operatörer såsom Telia eller Telenor så går det ofta att teckna en separat drulle- eller allriskförsäkring som skyddar din mobiltelefon. Dessa separata allriskförsäkringar är ofta utformade för att skapa en konkurrens mot tilläggsförsäkringen i hemförsäkringen, och ett vanligt säljargument är bland annat att de har en betydligt lägre självrisk än den drulleförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring.

Vi tycker att detta faktiskt är ett onödigt och dyrt skydd eftersom att de allra flesta skador som kan uppstå på din telefon faktisk täcks av den vanliga drulleförsäkringen. Självrisken kan faktiskt ibland vara lägre, men premien för en separat drulle- eller allriskförsäkring för mobil är väldigt dyr i jämförelse med vad ett tillägg till hemförsäkringen kostar. En av de vanligaste skadorna som försäkringsbolag stöter på dagligen är alla spräckta skärmar på smartphones och läsplattor. Spruckna skärmar uppstår i regel just vid plötsliga och oförutsedda händelser och är därmed i en olycka som definitivt ersätts via drulleförsäkringen. Med detta så täcks sådana skador av drulle- eller allriskförsäkringen, men du får själv stå för självrisken, vilken vanligtvis ligger på omkring 1 500 kronor. Det finns dock försäkringsbolag som har denna självrisk på så låg summa som 500kr eller 750kr. Dock är borttappade eller stulna mobiltelefoner bland de vanligaste olyckorna som anmäls till försäkringsbolag. Det kan handla om en telefon som glömts kvar på ett restaurangbord och försvunnit inom bara några minuter, eller en ficktjuv som tagit mobiltelefonen ifrån en väska eller liknande. Detta räknas dock inte som “plötsliga och oförutsägbara händelser”, eftersom du trots allt är skyldig att vara vaksam över dina saker. Med andra ord täcks dessa skador varken av hemförsäkringens drulleförsäkring, eller en separat försäkring för din mobiltelefon. Så det är värt att tänka på.

Vilken ersättning kan en allriskförsäkring ge?

Ersättningen som räknas ut fungerar så att det är baserat på marknadsvärdet på din personliga egendom och du får ersättning för detta. Vad saken är värd idag eller vad det kostar att reparera den. Försäkringsbolagen gör alltid ett visst åldersavdrag, framförallt om det är en sak som ska ersättas helt och hållet. Värt att notera gällande just detta är att handläggningstiden vanligtvis går oerhört snabbt. Många gånger går olyckan att identifiera redan vid första samtalet och du kan ha ersättning utbetald väldigt snart efter detta. Vilket såklart är väldigt positivt.

Andra olika typer av allriskförsäkring

Vanligtvis då man talar om drulleförsäkring så syftar man främst på den allriskförsäkring som är kopplad till hemförsäkringen när man använder orden drulleförsäkring eller allriskförsäkring. Det är även vanligt att teckna en så kallad Allriskförsäkring till din privata bilförsäkring, Alltså en drulleförsäkring i din bilförsäkring. Denna försäkring ger ersättning för plötsliga och oförutsägbara händelser som kan uppstå i bilen, såsom en utspilld läsk över sätet eller om man spiller ut färg i baksätet. Det finns även någonting som heter allrisk Villa. Ett tilläggsskydd mot plötsliga skador på ditt hus. I grundskyddet i din hemförsäkring ingår alltid ett ansvarsskydd oavsett vilket försäkringsbolag du än har. Det innebär att försäkringen ger ersättning för de skador som du orsakar på andra privatpersoners lösa egendom för att ge ett exempel. Lånar du en dator av en vän som du råkar tappa i golvet, kan vännens dator ersättas av din hemförsäkring. Även i dessa fall betalar du en självrisk. Som vanligt är det alltid viktigt att läsa vilka krav och villkor som finns i de separata tilläggsförsäkringarna. Det kan alltid och gör oftast det, skiljer sig en hel del från bolag till bolag.