Försäkrat.se » Nyheter » 2 sätt att skydda din älskade laptop

2 sätt att skydda din älskade laptop

Att köpa en ny laptop är idag en rejäl investering och de senaste modellerna av MacBook kan kosta upp till 40 000 kronor. Av den anledning ökar också behovet av ett riktigt bra skydd. Vi kommer i denna artikel presentera två konkreta förslag hur du kan skydda din älskade laptop.

Vad innebär det att skydda datorn?

Med skydda menar vi såklart att om någon skada, tekniskt fel eller stöld sker. En viktig aspekt är även hur ärendet har uppståt, om det har varit oaktsamt eller klumpigt. Vi brukar säga att det bästa skyddet är när du kan använda din laptop precis som vanligt utan att behöva oroa dig om att något händer som äventyrar fortsatt nyttjande.

1. Laptopförsäkring

Ett väldigt specifikt förslag är att teckna en laptopförsäkring, dessa är utformade att skydda endast din laptop och ingenting annat. Ofta går de att köpa till i samband med att du köper din nya dator. Men, de går också att teckna i efterhand hos försäkringsbolag.

Försäkringsbolag som erbjuder laptop försäkring:

  • SimpleSurance
  • Trygg Hansa
  • IF
  • Folksam

2. Lösöre i ditt hem

Om du inte önskar en specifik laptop försäkring går det även att skydda din dator via din vanliga hemförsäkring. Då ingår din dator i lösören i ditt hem. Ofta finns det ett tak på det totala värdet av era prylar i hemmet samt ett maximalt belopp per enhet. Om det är så att du har betalat väldigt mycket pengar för din dator rekommenderar vi att göra ett tillägg som skyddar din laptop extra noggrant, detta kallas ofta för en objektsförsäkring.

Vårt tips är att du i samband med inköpet av en ny laptop går igenom vad just din försäkring där hemma täcker för något. När du har läst på all information har du också vetskap om det behöver kompletteras med några tillägg eller en helt separat försäkring. Det viktigaste är att du får en ersättning om något oväntat skulle hända.