Försäkrat.se » Nyheter » Vad innebär glasögonförsäkring?

Vad innebär glasögonförsäkring?

En glasögonförsäkring kan ge dig ersättning när du skadar dina glasögon i form av en olycka eller annan händelse. Det kan vara allt från skador som repor i glas, stöld eller förlust. Försäkringar på glasögon är någonting som väldigt många företag som säljer glasögon erbjuder. Det finns olika varianter av glasögonförsäkringar. Ofta så kan du ha ett visst skydd för dina glasögon genom din ordinarie försäkring till hemmet om du har tecknat till en drulleförsäkring. En separat försäkring har ofta ett mer omfattande skydd som snabbt kan ge dig nya glasögon om olyckan skulle vara framme.

Hur skiljer det drulle?

En separat glasögonförsäkring kan du oftast hitta hos de stora företag som säljer glasögon. Det är ofta så att du även blir erbjuden en sådan försäkring när du utför en synkontroll och köper glasögon ute i butik. En separat glasögonförsäkring kan vara väldigt bra att ha om du är ute efter att snabbt få hjälp och ha rätt till nya glasögon.

Olika företag har olika försäkringar, du kan även hitta olika förmåner när du försäkrar dina glasögon. Det finns möjlighet att få hela sitt betalade års-premiebelopp tillbaka som rabatt om du inte utnyttjar din försäkring det första året. Liknande förmåner och självriskrabatter kan vi se hos flera olika bolag där du kan försäkra dina glasögon.

Vad kostar en glasögonförsäkring?

När vi kollar på separata glasögonförsäkringar så varierar det till viss del vad en försäkring kan kosta. Det vi märker är att de flesta glasögonförsäkringar är väldigt billiga. Vi ger några exempel:

Exempel 1: Årspremie 125 kr eller 10,50 kr/mån. Självrisk 325 kr eller 600 kr beroende på vad glasögonen kostade som nya. Olika självrisk dessutom om glasögonen är totalkvaddade eller om de är delvis skadade.

Exempel 2: Kostnad på glasögon – 3000 – 5000 kr – Årspremie 329 kr. Om du förlorar dina glasögon så är självrisken 50%. Om du skadar glasögonen så är självrisken 20%.

I din ordinarie försäkring för hemmet

Det finns ofta ett visst skydd genom din hemförsäkring om du har valt till ett drulletillägg. Det är väldigt olika på marknaden vad drulle faktiskt täcker när det gäller glasögon. Det är viktigt att läsa igenom försäkringsvillkoren när man köper nya glasögon för att veta om det är värt att lägga till en separat glasögonförsäkring eller om man ska nöja sig med sin drulle. Olika varianter täcker alltså glasögon olika bra.

På samma vis det kan vara jättebra att teckna en glasögonförsäkring så kan det vara helt onödigt om skyddet är densamma.