If Försäkringsbolag

If Försäkringsbolag

IF är ett ledande sakförsäkringsbolag med över 3,7 miljoner kunder i hela Norden. Försäkringsbolaget är verksamma i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum.
Få ditt prisförslag inom några minuter genom att gå till If.

Till If Försäkringsbolag →

Vad är If försäkring?

If försäkringsbolag grundades år 1999 och har idag 7 287 anställda och 3,9 miljoner kunder i Norden och Baltikum. De är ett välkänt, populärt och stort försäkringsbolag i Sverige. De bidrar även till samhället genom att avsätta pengar till olika samhällsprojekt och är sedan 2011 ett klimatneutralt bolag.

Försäkringsutbud

Hos If kan du hitta de flesta försäkringar både för privatpersoner och företag. De privata försäkringarna If erbjuder är hemförsäkring, fordonsförsäkring, bilförsäkring, djurförsäkring, båtförsäkring, reseförsäkring och andra personförsäkringar.

Även om If är mer välkända för deras försäkringar för privatpersoner, finns det även vissa företagsförsäkringar. Som med nästan alla sådana större försäkringar får du först en offert och oftast finns det inte möjlighet att teckna den online. Det som är en fördel med Ifs företagsförsäkringar är att de kan anpassas efter företagets behov och priset justeras även därefter.

If försäkring kontakt

Om du vill komma i kontakt med If försäkringsbolag kan du göra detta via telefon på måndag-torsdag mellan 08–19, fredag mellan 08-17.30 och helger 09-16 – vilket är generösa öppettider om man jämför med andra svenska försäkringsbolag. Är du försäkrad via If och vill anmäla en skada, kan du göra det online på deras hemsida. Du kan även mejla eller chatta med dem på deras hemsida.

Användarvänlighet

Något vi har valt att kolla mycket på under 2023 är försäkringsbolags användarvänlighet, det vill säga design, enkelhet och känslan överlag. IF har förstått detta och har en uppdaterad hemsida där det är enkelt att köpa dig en försäkring. Många andra försäkringsbolag är tyvärr kvar i att man måste lyfta på telefonen och ringa.

Om vi även kollar på design har man ett mycket välarbetat koncept med blå och en blå-grå färg som kombineras bra. På så sätt får du även en känsla av trygghet i samband med att du surfar runt på webben.

Vanliga frågor om If

Du kan säga upp din försäkring hos If genom att fylla i ett formulär via “Mina sidor” eller ringa dem. Deras öppettider för telefonservice kan du se längre upp på denna sida.

If försäkring som bolag ingår i den nordiska försäkringsgruppen Sampo.

Läs mer hos If Försäkringsbolag →
Bilder från webbplats
If Försäkringsbolag hemsida
Fördelar
  • 3,7 miljoner kunder
  • Börsnoterade
  • Stort utbud
Information om If Försäkringsbolag
Företag:IF
Kategori:Riksbolag, livförsäkringar
Org-nr:516406-0252
Telefon:0771-655 655
Institutnr. hos FI:21045
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2005-05-19
Hämtat från: Finansinspektionen.se (21045)