IF Försäkringsbolag

IF Försäkringsbolag

IF är ett ledande sakförsäkringsbolag med över 3,7 miljoner kunder i hela Norden. Försäkringsbolaget är verksamma i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum.

1 / 5 Baserat på 1 omdömen.
Till IF Försäkringsbolag →

Vad är If försäkring?

If försäkringsbolag grundades år 1999 och har idag 7 287 anställda och 3,9 miljoner kunder i Norden och Baltikum. De är ett välkänt, populärt och stort försäkringsbolag i Sverige. De bidrar även till samhället genom att avsätta pengar till olika samhällsprojekt och är sedan 2011 ett klimatneutralt bolag.

Försäkringsutbud

Hos If kan du hitta de flesta försäkringar både för privatpersoner och företag. De privata försäkringarna If erbjuder är: hemförsäkring, fordonsförsäkring, bilförsäkring, djurförsäkring, båtförsäkring, reseförsäkring och andra personförsäkringar.

Även om If är mer välkända för deras försäkringar för privatpersoner, finns det även vissa företagsförsäkringar. Som med nästan alla sådana större försäkringar får du först en offert och oftast finns det inte möjlighet att teckna den online. Det som är en fördel med Ifs företagsförsäkringar är att de kan anpassas efter företagets behov och priset justeras även därefter.

If försäkring kontakt

Om du vill kontakta If kan du göra det via mejl eller via telefon på vardagar mellan 7.30-19.00 – vilket är generösa öppettider om man jämför med andra svenska försäkringsbolag. Är du försäkrad via If och vill anmäla en skada, kan du göra det online på deras hemsida.

Användarvänlighet

Något vi har valt att kolla mycket på under 2023 är försäkringsbolags användarvänlighet – de vill säga design, enkelhet och känslan överlag. IF har verkligen förstått detta och har en mycket uppdaterad hemsida där det är enkelt att köpa dig en försäkring. Många andra försäkringsbolag är tyvärr kvar i att man måste lyfta på telefonen och ringa.

Om vi även kollar på design har man ett mycket välarbetat koncept med blå och en blå-grå färg som kombineras väldigt bra. På så sätt får man även en känsla av trygghet i samband med att man surfar runt på webben.

 

Bilder från webbplats
Fördelar
  • 3,7 miljoner kunder
  • Börsnoterade
  • Stort utbud
Information
Företagsnamn: IF
Kategori: Riksbolag, livförsäkringar
Org-nr: 516406-0252
Institutnummer hos FI: 21045
Status: Aktiv
Aktiv sedan: 2005-05-19
Försäkringsgivare:
Hämtat från: Finansinspektionen.se (21045)