folksam försäkringar

Folksam Försäkringar

 • Rabatt vid flera försäkringar
 • Snabb hjälp vid behov
 • Många försäkringar

Försäkringar hos Folksam

Hos Folksam kan du hitta i princip alla möjliga försäkringar som finns att teckna för en privatperson eller ett företag idag. Folksam är ett väldigt populärt försäkringsbolag att välja oavsett vilken försäkring du är ute efter. De har vad som på marknaden anses som bra priser samtidigt som villkoren i deras försäkringar är väldigt givmilda jämfört med många andra försäkringsbolag. Vi vågar nästan påstå att deras Villaförsäkring Stor är en av de populäraste Villaförsäkringarna på marknaden idag. Folksam’s Villaförsäkring har hållit sig i toppen i undersökningar flera år i rad och har flera gånger klassats som den bästa Villaförsäkringen i Sverige.

Hundförsäkring

Folksam hundförsäkring

Hos Folksam kan du alltid känna dig trygg med deras hundförsäkring som ser till att du får bästa möjliga försäkring till din bästa vän utan att behöva tveka på grund av ekonomiska skäl.

Läs mer om alla hundförsäkringar.

 • 40% nyteckningsrabatt för valpar som ej fyllt 1 år
 • Dolda fel-skydd för valpar
 • Kostnadsfri rådgivning med online veterinär i app.

Kattförsäkring

Folksam kattförsäkring

Med folksams kattförsäkring kan du alltid känna dig trygg med att kunna ge din katt rätt vård om den skadar sig eller bli sjuk. Du erbjuds också att teckna olika typer av försäkringar efter de behov ni har. Vi har gjort en lista med bäst kattförsäkringar du gärna får kolla på.

 • Bas och stor försäkring.
 • Välj din självrisk och reglera månadskostnaden.
 • Kostnadsfri veterinärbesök i mobilen via app.

Bilförsäkring

Folksam bilförsäkring

Närmare 850 000 bilar finns idag försäkrade via folksam bilförsäkring. Hos folksam hittar du tre olika försäkringar, Stor, Bilförsäkring och Trafikförsäkring. Välj försäkring efter ditt behov och reglera på så vis priset du vill betala själv. Alla svenska bilförsäkringar måste erbjuda det förstnämnda, alltså trafikförsäkring.

 • Topprankad i konsumenternas jämförelse
 • Maskinskadeförsäkring upp till 10 år eller 12 000 mil
 • Betala så lågt som 750 kr om rutan måste bytas

Barnförsäkring

Folksam barnförsäkring

När det kommer till oberoende jämförelser som via konsumenternas så rankas folksam barnförsäkring som en av de absolut bästa på marknaden. Via denna försäkringen täcks ditt barn för allt möjligt som sjukdom och olycksfall. Här erbjuds också en generös rabatt på 50 procent första årspremien för alla barn under ett år. Kolla fler barnförsäkringar och respektive rabatter här.

Här får man också tillgång till familjestöd direkt där du har ett samtalsstöd om barn och familjeliv. Vissa fackförbund och organisationer erbjuder dig en extra förmånlig barnförsäkring, så klicka in och läs mer.

Villaförsäkring

Folksam villaförsäkring

Ditt hem är din trygga plats där du förvarar alla dina ägodelar. Det är ofta familjens främsta samlingsplats och en av de viktigaste platserna i vårt liv. Du som är boende i ett radhus eller i en villa behöver en hemförsäkring som är bra och täcker alla dina behov. Hos folksam försäkrar du din villa och tomt enkelt, snabbt och till ett konkurrenskraftigt pris.

Läs på mer om olika alternativ, vad som ingår och gör en direkt jämförelse av villaförsäkringar.

 • Högst betyd i konsumenternas jämförelse.
 • Upp till 25 procent rabatt på villaförsäkring.
 • Kostnadsfri byggrådgivning via telefon eller skype.

Hemförsäkring

Folksam hemförsäkring

Oavsett om du bor i lägenhet, radhus eller i en egen villa så är hemmet en viktig plats. Det är därför oerhört viktigt att man skaffar en hemförsäkring som inte bara täcker själv boendet utan också sakerna i ditt hem. Du kanske även äger en del skog i närheten till fastigheten och behöver då även försäkra den. Hos Folksam hittar du den perfekta hemförsäkringen som passar just dig och ditt hem.

Mopedbilsförsäkring

Folksam mopedbilsförsäkring

Folksams mopedbilsförsäkring gör att du kan känna dig trygg året runt. Här täcker försäkringen inte bara mopedbilen utan även föraren täcks av denna försäkringen. När du försäkrat mopedbilen så ingår även skadejour dygnet runt vilket vi tycker är väldigt viktigt för du eller möjligtvis dina barn kör mopedbilen.

 • Glasrutorna försäkrade
 • Helförsäkring täcker stöld och skadegörelse
 • Skadejour dygnet runt året runt

Om Folksam

I denna recension går vi kortfattat igenom försäkringsbolaget Folksam och ger information som vi anser kan vara bra att veta när du funderar på att teckna försäkring via Folksam.

Du har förmodligen hört talas om Folksam eftersom de är ett av de största försäkringsbolagen i Sverige idag. Folksam grundades på sätt och vis år 1925 då de gick ihop med bolaget Samarbete. Ett nytt bolag startas med namnet Folket i Samarbete som så smånigom tar sig namnet Folksam. Folksam är kända för att bidra och engagera sig i idrotten i Sverige och år 1970 så stärker de banden med idrottsrörelser i Sverige. År 1970 tecknar Riksidrottsförbundet försäkring åt alla sina medlemmar via Folksam.

Folksam har en vision av att alltid vara ett kundägt bolag vilket de är idag, Folksam fokuserar på att ta ansvar och bidra till skapandet av ett hållbart samhälle med en slogan ”Företaget med stort hjärta”. Folksam har alltså inga aktieägare, istället för att dela ut vinsten som bolaget gör till aktieägare så går vinsten tillbaka till kunderna via deras populära återbäring. Det kan också innebära premiesänkningar, service eller andra tjänster som förmån. Folksam delar heller inte ut några bonusar till deras ledning utan fokuserar på deras kunder och kundnöjdhet.

Pensionssparande

Folksam erbjuder även pensionssparande. Folksam har idag mer än en miljon svenskar som sparar till sin pension vilket såklart är en väldigt stor andel. Hos Folksam kan du spara och välja fonder själv eller helt enkelt ta hjälp av deras expertis och få tips och råd om trygga placeringar för ditt pensionssparande. De erbjuder privatpension eller kaptalförsäkring. Om du känner dig intresserad av detta område rekommenderar vi att du går in på Folksam’s hemsida och läser mer om detta.

Skadereglering

För de som är kund eller har varit kund hos Folksam så är en stor del av den kundnöjdhet som uppstår på grund av den extremt effektiva och snabba skaderegleringen. När du anmäler en skada hos folksam så går det väldigt fort att få sin skada reglerad och pengar utbetalt. En av många anledningar till att kunder väljer Folksam och stannar som kund i Folksam är för att det sällan är några dröjsmål eller oklarheter när du väl råkar ut för en skada. Många gånger så kräver de inte heller någon speciell dokumentation eller kvitto på ditt skadade föremål utan litar på dig som kund och betalar omgående ut pengar. Skaderegleringens smidighet är såklart individuell beroende på hur länge du har varit kund, hur ofta du anmäler skador och vilken skada som har inträffat. Det är dock ingen överdrift att säga att Folksam kan vara den bästa att ha att göra med när det väl inträffar en skada. Hos Folksam kan du anmäla din skada antingen Online eller genom att ringa in till deras proffesionella kundtjänst.

Rabatter

Hos Folksam finns det flera olika sätt att få rabatt på de försäkringar du tecknar. Som hos många andra försäkringsbolag så är hemförsäkringen den försäkring som gör att dina andra försäkringar blir billigare. När du har en hemförsäkring hos Folksam och tecknar andra försäkringar så får du boenderabatt på dina andra försäkringar, upp till 10% samlingsrabatt. Du kan även få upp till 15% ytterligare rabatt om du skadeförebygger i ditt hem vilket ger en total rabattsats på 25%!

Det är möjligt att det finns ytterligare rabatter att få utöver detta beroende på hur många försäkringar du har och hur bra du är att på förhandla. I Försäkringsbranschen så ska man aldrig dra sig ifrån att testa sig fram på att få rabatter på den försäkring man vill teckna. Även i en kundtjänst så är det säljare du talar med och många gånger så kan det göra lite mer än att bara ge ett fast pris.

Bäst försäkringar hos Folksam

Folksam är ett tryggt och stort försäkringsbolag som ägs av kunderna. Här kan du räkna med att få väldigt bra försäkringar som sällan har kryphål i villkoren utan istället har väldigt trygga villkor där du som kund kan känna dig trygg om skadan väl är framme. Med en skadereglering som är bland de bästa om inte den bästa på marknaden så kan du räkna med snabbt utbetalda pengar när du anmäler en skada som är ersättningsbar. Folksam samarbetar även med kända bolag som Anticimex som besiktar ditt hus när du tecknar en Villaförsäkring och har allt det där lilla extra för att du ska känna dig trygg och nöjd. Vi rekommenderar starkt Folksam som ett riktigt bra försäkringsbolag på den svenska marknaden, de har varit med väldigt länge och blir bara bättre med tiden eftersom det är kunderna som är med och styr och bestämmer hur framtiden ska se ut.