Folksam

Folksam

Folksam är ett av Sveriges största försäkringsbolag och har ett brett utbud av schyssta försäkringar. Förutom att försäkra de allra vanligaste som bilen, hemmet och familjen har man valt fokusera på mindre ovanligare objekt.
Få ditt prisförslag inom några minuter genom att gå till Folksam.

Till Folksam →

Försäkringar hos Folksam

Hos Folksam kan du hitta i princip alla möjliga försäkringar som finns att teckna för en privatperson eller ett företag idag. Folksam är ett populärt försäkringsbolag att välja oavsett vilken försäkring du är ute efter. De har vad som på marknaden anses som bra priser samtidigt som villkoren i deras försäkringar är givmilda jämfört med många andra försäkringsbolag.

Om Folksam

I denna recension går vi kortfattat genom försäkringsbolaget Folksam och ger information som vi anser kan vara bra att veta när du funderar på att teckna försäkring via Folksam.

Du har förmodligen hört talas om Folksam eftersom de är ett av de största försäkringsbolagen i Sverige idag. Folksam grundades på sätt och vis år 1925 då de gick ihop med bolaget Samarbete. Ett nytt bolag startas med namnet Folket i Samarbete som till slut tar sig namnet Folksam. Folksam är kända för att bidra och engagera sig i idrotten i Sverige och år 1970 stärkte de banden med idrottsrörelser i Sverige. År 1970 tecknade Riksidrottsförbundet försäkring åt alla sina medlemmar via Folksam.

Folksam har en vision av att alltid vara ett kundägt bolag vilket de är idag. Som en del i utvecklingar fokuserar de på att ta ansvar och bidra till skapandet av ett hållbart samhälle med en slogan ”Företaget med stort hjärta”. De har alltså inga aktieägare, istället för att dela ut vinsten som bolaget gör till aktieägare går vinsten tillbaka till kunderna via deras populära återbäring. Det kan också innebära premiesänkningar, service eller andra tjänster som förmån. Folksam delar heller inte ut några bonusar till deras ledning utan fokuserar på deras kunder och kundnöjdhet.

Pensionssparande

Folksam erbjuder även pensionssparande. Folksam har idag mer än en miljon svenskar som sparar till sin pension vilket såklart är en stor andel. Hos Folksam kan du spara och välja fonder själv eller helt enkelt ta hjälp av deras expertis och få tips och råd om trygga placeringar för ditt pensionssparande. De erbjuder privatpension eller kapitalförsäkring.

Skadereglering

För de som är kund eller har varit kund hos Folksam är en stor del av den kundnöjdhet som uppstår på grund av den extremt effektiva och snabba skaderegleringen. När du anmäler en skada hos Folksam går det fort att få din skada reglerad och pengar utbetalt. En av många anledningar till att kunder väljer Folksam och stannar är för att det sällan är några dröjsmål eller oklarheter när du väl råkar ut för en skada. Många gånger kräver de inte heller någon speciell dokumentation eller kvitto på ditt skadade föremål utan litar på dig som kund och betalar omgående ut pengar. Skaderegleringens smidighet är såklart individuell beroende på hur länge du har varit kund, hur ofta du anmäler skador och vilken skada som har inträffat. Det är dock ingen överdrift att Folksam är enkla ha att göra med när det väl inträffar en skada.

Rabatter

Det finns flera olika sätt att få rabatt på de försäkringar du tecknar. Som hos många andra försäkringsbolag är hemförsäkringen den försäkring som gör att dina andra försäkringar blir billigare. När du har en försäkring för hemmet och tecknar andra försäkringar får du boenderabatt på dina andra försäkringar, upp till 10% samlingsrabatt. Du kan även få upp till 15% ytterligare rabatt om du skadeförebygger i ditt hem vilket ger en total rabattsats på 25%!

Det är möjligt att det finns ytterligare rabatter att få utöver detta beroende på hur många försäkringar du har och hur bra du är att på förhandla. I Försäkringsbranschen ska du aldrig dra dig från att testa sig fram på att få rabatter på den försäkring man vill teckna. Även i en kundtjänst är det säljare du talar med och många gånger kan de göra lite mer än att bara ge ett fast pris.

Läs mer hos Folksam →
Bilder från webbplats
Folksam hemsida
Fördelar
  • Samarbete med FirstVet
  • Höga betyg i Konsumenternas
  • Samla försäkringar och få rabatter
Information om Folksam
Företag:Folksam
Kategori:Riksbolag, livförsäkringar. skadeförsäkringar
Org-nr:502006-1585
Telefon:0771-950 950
Institutnr. hos FI:21006
Status:Aktiv
Hämtat från: Finansinspektionen.se (21006)