Folksam

Folksam är ett av Sveriges största försäkringsbolag och har ett brett utbud av schyssta försäkringar. Förutom att försäkra de allra vanligaste som bilen, hemmet och familjen har man valt fokusera på mindre ovanligare objekt.

Besök hemsida →
Fördelar
  • Samarbete med FirstVet
  • Höga betyg i Konsumenternas
  • Samla försäkringar och få rabatter
Kontaktuppgifter
Telefon privat: 0771 - 950 950
Bilder från webbplats

Vad andra säger om Folksam

Försäkringar hos Folksam

Hos Folksam kan du hitta i princip alla möjliga försäkringar som finns att teckna för en privatperson eller ett företag idag. Folksam är ett väldigt populärt försäkringsbolag att välja oavsett vilken försäkring du är ute efter. De har vad som på marknaden anses som bra priser samtidigt som villkoren i deras försäkringar är väldigt givmilda jämfört med många andra försäkringsbolag. Vi vågar nästan påstå att deras Villaförsäkring Stor är en av de populäraste Villaförsäkringarna på marknaden idag. Folksam’s Villaförsäkring har hållit sig i toppen i undersökningar flera år i rad och har flera gånger klassats som den bästa Villaförsäkringen i Sverige.

Om Folksam

I denna recension går vi kortfattat igenom försäkringsbolaget Folksam och ger information som vi anser kan vara bra att veta när du funderar på att teckna försäkring via Folksam.

Du har förmodligen hört talas om Folksam eftersom de är ett av de största försäkringsbolagen i Sverige idag. Folksam grundades på sätt och vis år 1925 då de gick ihop med bolaget Samarbete. Ett nytt bolag startas med namnet Folket i Samarbete som så smånigom tar sig namnet Folksam. Folksam är kända för att bidra och engagera sig i idrotten i Sverige och år 1970 så stärker de banden med idrottsrörelser i Sverige. År 1970 tecknar Riksidrottsförbundet försäkring åt alla sina medlemmar via Folksam.

Folksam har en vision av att alltid vara ett kundägt bolag vilket de är idag, Folksam fokuserar på att ta ansvar och bidra till skapandet av ett hållbart samhälle med en slogan ”Företaget med stort hjärta”. Folksam har alltså inga aktieägare, istället för att dela ut vinsten som bolaget gör till aktieägare så går vinsten tillbaka till kunderna via deras populära återbäring. Det kan också innebära premiesänkningar, service eller andra tjänster som förmån. Folksam delar heller inte ut några bonusar till deras ledning utan fokuserar på deras kunder och kundnöjdhet.

Pensionssparande

Folksam erbjuder även pensionssparande. Folksam har idag mer än en miljon svenskar som sparar till sin pension vilket såklart är en väldigt stor andel. Hos Folksam kan du spara och välja fonder själv eller helt enkelt ta hjälp av deras expertis och få tips och råd om trygga placeringar för ditt pensionssparande. De erbjuder privatpension eller kaptalförsäkring. Om du känner dig intresserad av detta område rekommenderar vi att du går in på Folksam’s hemsida och läser mer om detta.

Skadereglering

För de som är kund eller har varit kund hos Folksam så är en stor del av den kundnöjdhet som uppstår på grund av den extremt effektiva och snabba skaderegleringen. När du anmäler en skada hos folksam så går det väldigt fort att få sin skada reglerad och pengar utbetalt. En av många anledningar till att kunder väljer Folksam och stannar som kund i Folksam är för att det sällan är några dröjsmål eller oklarheter när du väl råkar ut för en skada. Många gånger så kräver de inte heller någon speciell dokumentation eller kvitto på ditt skadade föremål utan litar på dig som kund och betalar omgående ut pengar. Skaderegleringens smidighet är såklart individuell beroende på hur länge du har varit kund, hur ofta du anmäler skador och vilken skada som har inträffat. Det är dock ingen överdrift att säga att Folksam kan vara den bästa att ha att göra med när det väl inträffar en skada. Hos Folksam kan du anmäla din skada antingen Online eller genom att ringa in till deras proffesionella kundtjänst.

Rabatter

Hos Folksam finns det flera olika sätt att få rabatt på de försäkringar du tecknar. Som hos många andra försäkringsbolag så är hemförsäkringen den försäkring som gör att dina andra försäkringar blir billigare. När du har en hemförsäkring hos Folksam och tecknar andra försäkringar så får du boenderabatt på dina andra försäkringar, upp till 10% samlingsrabatt. Du kan även få upp till 15% ytterligare rabatt om du skadeförebygger i ditt hem vilket ger en total rabattsats på 25%!

Det är möjligt att det finns ytterligare rabatter att få utöver detta beroende på hur många försäkringar du har och hur bra du är att på förhandla. I Försäkringsbranschen så ska man aldrig dra sig ifrån att testa sig fram på att få rabatter på den försäkring man vill teckna. Även i en kundtjänst så är det säljare du talar med och många gånger så kan det göra lite mer än att bara ge ett fast pris.

Bäst försäkringar hos Folksam

Folksam är ett tryggt och stort försäkringsbolag som ägs av kunderna. Här kan du räkna med att få väldigt bra försäkringar som sällan har kryphål i villkoren utan istället har väldigt trygga villkor där du som kund kan känna dig trygg om skadan väl är framme. Med en skadereglering som är bland de bästa om inte den bästa på marknaden så kan du räkna med snabbt utbetalda pengar när du anmäler en skada som är ersättningsbar. Folksam samarbetar även med kända bolag som Anticimex som besiktar ditt hus när du tecknar en Villaförsäkring och har allt det där lilla extra för att du ska känna dig trygg och nöjd. Vi rekommenderar starkt Folksam som ett riktigt bra försäkringsbolag på den svenska marknaden, de har varit med väldigt länge och blir bara bättre med tiden eftersom det är kunderna som är med och styr och bestämmer hur framtiden ska se ut.