Dina Försäkringar

Dina Försäkringar

Dina Försäkringar är ett mycket omtyckt och stort försäkringsbolag i Sverige. Med ett sort utbud för både privatpersoner och företag är man idag en etablerad och trygg partner.

JÄMFÖR BILFÖRSÄKRINGAR →

Recension

Som kund hos Dina Försäkringar kan du försäkra ditt hem, dina fordon och båtar, dina djur, ditt lantbruk och ditt företag. Som Sveriges sjätte största försäkringsbolag som bildades redan 1987 kan du samla dina försäkringar och räkna med att bli behandlad personligt och professionellt av de kundägda bolaget som har kontor på 50 orter i Sverige. Dina Försäkringar är ett varumärke där det ingår sex lokala försäkringsbolag som har sina egna namn, dessa är:

 • Dina Försäkringar Nord
 • Dina Försäkringar Syd
 • Dina Försäkringar Väst
 • Dina Försäkringar Mälardalen
 • Dina Försäkringar Mitt
 • Dina försäkringar Göta

 

Dina Försäkringar har vunnit ett flertal utmärkelser genom åren för bland annat nöjdaste kunder  inom bilförsäkringar två år i rad. De har även vunnit utmärkelser för nöjdaste kunder gällande företagsförsäkring samt årets mäklardisk. Dina Försäkringar ser sig själva som ett personligt försäkringsbolag där du på många orter kan besöka ett kontor då du vill ha det mer personliga mötet. När skadan uppstår så kan man precis som på andra stora försäkringsbolag både ringa in för att påbörja sin skadereglering eller registrera ett ärende online för snabb hantering.

Försäkringar hos Dina

Som kund hos Dina Försäkringar kan du samla alla dina olika sorters försäkringar för att få extra bra priser och förmåner. Att samla sina försäkringar hos ett försäkringsbolag är något som kan kännas väldigt skönt att vet att man har allt under ett tak. Man slipper hålla reda på olika försäkringsbolag och kan sköta alla sina ärenden med ett telefonsamtal. Dina Försäkringar har över 40 olika försäkringstyper att erbjuda vilket gör att de allra flesta privatpersoner och företagare kan samla alla sina försäkringar på samma ställe. Dina Försäkringar är dessutom ett väldigt populärt försäkringsbolag när det gäller att försäkra sitt lantbruk

Rabatter och förmåner

Som boendekund hos Dina Försäkringar kan du ta del av olika förmåner och rabatter. Dina Försäkringar som bolag erbjuder en väldigt enkel och väldigt bra självrisk-rabatt som kunder kan ta del av när de har haft skadefria år. När du drabbas av en skada som kan ge ersättning på din boendeförsäkring kan du få följande rabatt:

 • Ett skadefritt år ger dig 500 kr rabatt på din självrisk
 • Två eller tre skadefria år ger dig 1000 kr rabatt på din självrisk
 • Fyra eller fler skadefria år ger dig 1500 kr rabatt på din självrisk. 

 

Fler förmåner du kan ta del av som kund hos Dina Försäkringar är utökade villkor i din boendeförsäkring. Denna förmån gäller dig som har fler försäkringar än boendeförsäkringen hos Dina Försäkringar. När du har minst en annan försäkring utöver boendeförsäkringen så gäller följande förmåner: 

Ett utökat allriskbelopp – Vanligtvis ligger allriskbeloppet på 50.000 kr. När du har fler försäkringar än boendeförsäkringen hos Dina Försäkringar så utökas detta belopp till 60.000 kr. Detta är alltså det belopp som du kan få ersättning för när ett lösöre skadas av en plötslig och oförutsedd händelse.

Utökat flyttskydd – När du flyttar gäller ett visst flyttskydd i 14 dagar, detta skydd gäller både på din gamla och på din nya adress. När du har mer än en försäkring hos Dina Försäkringar så gäller detta skydd i upp till 60 dagar.

Högre bortaskydd – Ett skydd som skyddar dina saker utanför hemmet till ett belopp av 50.000 kr. Detta skydd utökas till 60.000 kr när du som kund hos Dina Försäkringar har minst en annan försäkring utöver boendeförsäkringen tecknad.

Andra förmåner

När du har tecknat både hemförsäkring och bilförsäkring hos Dina Försäkringar kan du ta del av ett utökat hyrbilsskydd. När du har tecknat hyrbils-tillägg på din bilförsäkring gäller detta i 60 dagar istället för 45 dagar om du dessutom har boendeförsäkring tecknad hos Dina Försäkringar. En annan förmån när du har fler än en försäkring är att om det skulle uppstå en skada som rör flera av dina försäkringar så behöver du aldrig betala mer än endast en självrisk.

Sammanfattning

Som du kan läsa här ovanför så finns det mycket som lockar med Dina Försäkringar som försäkringsbolag. Av erfarenhet så vet vi att Dina Försäkringar är ett väldigt populärt försäkringsbolag där man får den personliga känslan. Många kunder väljer att stanna hos Dina Försäkringar under flera år. Detta beror på att kunder i överlag är väldigt nöjda med Dina Försäkringar. Här kan man försäkra det mesta och räkna med en skadereglering som går undan när skadan är framme. Villkoren på försäkringarna är schyssta och man kan alltid räkna med ett professionellt bemötande oavsett om man har funderingar kring sina försäkringar eller om man vill anmäla en skada.

 

 

 

Bilder från webbplats
Fördelar
 • Massor av val
 • Bra förmåner och rabatter
 • Trevlig kundtjänst
Information
Företagsnamn: Dina försäkringar
Kategori: Större lokala försäkringsbolag
Org-nr:
Institutnummer hos FI:
Status:
Aktiv sedan:
Försäkringsgivare:
Hämtat från: Finansinspektionen.se ()

Vad andra säger om Dina Försäkringar

Baserat på 0 omdömen.