Hedvig

Hedvig

Hedvig är ett av Sveriges snabbast växande försäkringsbolag. Med sin ungdomliga och moderna touch har det möjliggjort en smidigare process till en ny försäkring. Resultatet är en snabb tillväxt med gott omdöme.

Till Hedvig →

Recension

Hedvig är ett försäkringsbolag som grundades år 2018. Med en ambition att vara annorlunda och att revolutionera branschen inom försäkringar. Sedan dess har de växt så de knakar på den svenska marknaden och samtidigt blivit något av en favorit bland försäkringstagarna. Hedvig fokuserar stort på att göra hela försäkrings-processen enkel. Det ska vara enkelt att teckna och förstå sin försäkring och det ska vara enkelt att anmäla sin skada och få utbetalt ersättning.

Utbetalning av ersättning är Hedvigs skaderegleringstjänst automatiserad vilket är någonting de tar en fast avgift på 20% per månad. Utöver detta går din försäkringspremie till att betala ut din ersättning.

När du betalar in din försäkringspremie till Hedvig går alltså dina pengar till en kassa som du själv får återbetald om olyckan är framme. Skulle du går helt skadefri går pengarna du har betalat in till välgörenhet, välgörenhetsorganisationen heter Milywire vars mål är att rädda planeten. Du får självklart ersättning upp till det belopp som står skrivet i försäkringsvillkoren även fast du inte har betalat in premie som täcker det beloppet. Hos Hedvig kan du dessutom säga upp din försäkring när du vill vilket är ovanligt om vi kollar på andra försäkringsbolag. Du behöver därför inte tänka på någon bindningstid eller huvudförfallodag om du tecknar försäkring via Hedvig.

 

Försäkringar hos Hedvig

Följande försäkringar finns att teckna hos Hedvig:

 • Hus- & villaförsäkring – En försäkring som täcker din fastighet och alla byggnader som finns med i försäkringsbrevet till fullt värde. Denna försäkring ger ersättning för många andra skademoment som inbrott, naturskada, drulleförsäkring, vattenläcka, eldsvåda.
 • Hyresrätts- & andra-handsförsäkring – Försäkringen som ger ersättning för skador på dina saker i hemmet. Försäkringen täcker även andra skademoment som vattenskada, juridisk tvist, reseskydd, överfall, inbrott m.m.
 • Bostadsrättsförsäkring – En relativt vanlig försäkring för ditt hem med tillägg för bostadsrättsskydd. Många bostadsrättsföreningar står utan skydd för bostadsrätten i sig vilket gör det viktigt att lägga till en bostadsrättsförsäkring.
 • Studentförsäkring – En förmånlig försäkring där du kan erhålla en extra låg försäkringspremie som student. Försäkringen fungerar likadant som en vanlig försäkring för hemmet.
 • Bilförsäkring – Hedvig erbjuder även trafik-, halv- och helförsäkring för din bil. Hedvig bilförsäkring har ett brett och grundläggande skydd samt valbara tillägg som hyrbil och extra assistans. Till skillnad från andra bilförsäkringar har Hedvigs bilförsäkring ingen bindningstid och därmed kan du säga upp eller byta typ av bilförsäkring hos dem när du vill. Via deras egna app kan du rapportera och filma skadan när den skett och du får snabb hjälp av deras kundtjänst. Skulle du behöva bärga bilen erbjuder Hedvig bärgningshjälp dygnet runt samt täcker vissa av de kostnader som tillkommer.
 • Djurförsäkring – I april 2023 lanserade Hedvig försäkring för katt och hund i sitt utbud. Det som gör att de står ut på marknaden är deras höga ersättning för veterinärkostnader som finns på Premium-nivån. Det är även enkelt att byta till dem och du har obegränsat med fria samtal till FirstVet som är en digital veterinär.

För att enkelt ta reda på vilket försäkringsinnehåll du kan teckna via Hedvig har de till skillnad från många andra försäkringsbolag gjort det enkelt att jämföra och snabbt kunna se vilka moment som täcks av försäkringen på deras hemsida. Vi rekommenderar dig att klicka dig vidare här på vår sida till Hedvig där du själv kan jämföra deras försäkringar samt att räkna ut pris.

Fördelar med Hedvig Försäkring

Fördelarna med Hedvig är flera och det är i grund och botten din egen upplevelse och vad du tycker i viktigt som bestämmer fördelarna. Generellt tycker kunder däremot om följande punkter:

 • Du kan säga upp försäkringen när du vill
 • Den mest generösa ersättningen för elektronik i branschen
 • Drulle ingår oavsett vilken försäkring du väljer
 • Hus & Villa är alltid fullvärdesförsäkrade med ett lösöre upp till 1,5 miljoner kr
 • Enkel betalning av försäkringspremie via autogiro som aktiveras genom Hedvig appen

Omdöme

Utmanaren Hedvig har ett mycket gott omdöme på flera sidor med recensioner och möjlighet till betyg. På vår sida hittar du infogade kommenterar från TrustPilot, en av världens största sidor för omdömen. Där har de i skrivande stund en sammanställt betyg på 4,4 av 5 möjliga.

Genom att granska samtliga omdömen och kommenterar ser vi ingen anledningen till att varna för Hedvig försäkring.

Smidigt och enkelt

Hedvig är relativt nya på den svenska marknaden för försäkringar. Som kund hos Hedvig kan du enkelt och smidigt använda deras mobila app för att sköta dina ärenden och skadeanmälningar. Kundrecensioner visar att Hedvig är oerhört populära och att det går med raketfart att få hjälp när man anmäler en skada. Det största orosmomentet när man tecknar en försäkring är faktiskt att man ska få bra hjälp när olyckan väl är framme. Hedvig har ett annorlunda synsätt från den övriga marknaden där de snabbt reglerar skador och litar på sina kunder vilket gör att man snabbt får utbetalt den ersättning man har rätt till.

Vanliga frågor

Vilket pris kan jag få?

Priset hos Hedvig baseras på flera faktorer så som hur många personer som bor i huset, vart du bor och hur stor bostaden är. Även för andra försäkringstyper varierar priset beroende på individuella faktorer.

Vem definieras som student?

Definitionen för student hos Hedvig är att man vara under 30 år, bo på en yta som är mindre än 50 kvm samt inte vara fler än två personer i hushållet.

Vem äger Hedvig försäkring?
Hedvig grundades 2017 av Lucas Carlsén, Fredrik Fors och John Ardelius. I dagsläget är Lucas Carlsén VD för Hedvig AB.

Hur säger man upp Hedvig försäkring?
Du kan säga upp försäkringen direkt i Hedvigs app, via telefon, mejl eller deras chatt i appen. Detta kan du göra när du vill eftersom Hedvig inte har någon bindningstid.

Sammanfattning

För dig som är ute efter en försäkring till ditt hem som ligger i bra prisklass med ett bra försäkringsinnehåll är Hedvig genast en intressant aktör på marknaden. Med ett annorlunda synsätt på försäkringar och en tilltro på sina kunder kan de erbjuda försäkringar utan bindningstid med rekordsnabb skadereglering. Smidigheten med en mobil app är någonting vi inte tidigare har sett inom Svenska försäkringar vilket gör att kunden enkelt kan sköta sina försäkringar precis som de sköter det mesta av sina andra bankärenden och räkningar via sin mobiltelefon.

Läs mer hos Hedvig →
Bilder från webbplats
Hedvig hemsida
Fördelar
 • Smidig app
 • Modernt
 • Bra för studenter
Information om Hedvig
Företag:Hedvig Försäkring AB
Kategori:Riksbolag, skadeförsäkringar
Org-nr:559245-5223
Telefon:010-45 99 200
Institutnr. hos FI:61340
Aktiv sedan:2018
Försäkringsgivare:Hedvig Försäkring AB / Eir Försäkring AB
Hämtat från: Finansinspektionen.se (61340)