Hedvig

Hedvig är ett relativt nytt försäkringsbolag på den svenska marknaden. Med sin ungdomliga och moderna touch digitaliserar de en annars ganska långsam bransch.

Besök hemsida →
Fördelar
  • Smidig app
  • Modernt
  • Bra för studenter
Kontaktuppgifter
Telefon privat: 010-45 99 200
Bilder från webbplats

Vad andra säger om Hedvig

Recension

Hedvig är ett försäkringsbolag som grundades år 2018. Med en ambition att vara annorlunda, att revolutionera branschen inom försäkringar har de växt så de knakar på den svenska marknaden och samtidigt blivit något av en favorit bland försäkringstagarna. Hedvig fokuserar stort på att göra hela försäkrings-processen enkel. Det ska vara enkelt att teckna och förstå sin försäkring och det ska vara enkelt att anmäla sin skada och få utbetalt ersättning. När det gäller utbetalning av ersättning är Hedvigs skaderegleringstjänst automatiserad vilket är någonting de tar en fast avgift på 20% per månad. Utöver detta går din försäkringspremie till att betala ut din ersättning.

När du betalar in din försäkringspremie till Hedvig går alltså dina pengar till en kassa som du själv får återbetald om olyckan är framme, skulle du gå helt skadefri så går pengarna du har betalat in till välgörenhet, en välgörenhet som du kan vara med att välja och påverka. Du får självklart ersättning upp till det belopp som står skrivet i försäkringsvillkoren även fast du inte har betalat in premie som täcker det beloppet. Hos Hedvig kan du dessutom säga upp din försäkring när du vill vilket är väldigt ovanligt för en hemförsäkring.

Försäkringar hos Hedvig

Följande försäkringar finns att teckna hos Hedvig: 

Hus & Villa – En försäkring som täcker din fastighet och alla byggnader som finns med i försäkringsbrevet till fullvärde. Denna försäkring ger ersättning för många andra skademoment som inbrott, naturskada, drulleförsäkring, vattenläcka, eldsvåda. 

Hyresrätt & Andrahand – Försäkringen som ger ersättning för skador på dina saker i hemmet. Försäkringen täcker även andra skademoment som vattenskada, juridisk tvist, reseskydd, överfall, inbrott m.m.

Bostadsrätt – En hemförsäkring med tillägg för bostadsrättsskydd. Många bostadsrättsföreningar står utan skydd för bostadsrätten i sig vilket gör det viktigt att lägga till en bostadsrättsförsäkring. Utöver detta täcker försäkringen för övriga moment som en vanlig hemförsäkring gör.

Student – En förmånlig försäkring där du kan erhålla en extra låg försäkringspremie som student. Försäkringen fungerar likadant som en vanlig hemförsäkring. Läs mer om denna specifika försäkringen på Hedvigs hemsida 

För att enkelt ta reda på vilket försäkringsinnehåll du kan teckna via Hedvig har de till skillnad från många andra försäkringsbolag gjort det väldigt enkelt att jämföra och snabbt kunna se vilka moment som täcks av försäkringen på deras hemsida. Vi rekommenderar dig att klicka dig vidare här på våran sida till Hedvig där du själv kan jämföra deras försäkringar samt att räkna ut pris.

Fördelar med Hedvig

  • Den enda hemförsäkringen i Sverige du kan säga upp när du vill
  • Den mest generösa ersättningen för elektronik i branschen
  • Drulle ingår oavsett vilken försäkring du väljer
  • Hus & Villa är alltid fullvärdesförsäkrade med ett lösöre upp till 1,5 miljoner kr
  • Enkel betalning av försäkringspremie via autogiro som aktiveras genom Hedvig appen

Smidigt och enkelt

Hedvig är relativt nya på den svenska marknaden för försäkringar. Som kund hos Hedvig kan du enkelt och smidigt använda deras mobila app för att sköta dina ärenden och skadeanmälningar. Kundrecensioner visar att Hedvig är oerhört populära och att det går med raketfart att få hjälp när man anmäler en skada. Det största orosmomentet när man tecknar en försäkring är faktiskt att man ska få bra hjälp när olyckan väl är framme. Hedvig har ett annorlunda synsätt från den övriga marknaden där de snabbt reglerar skador och litar på sina kunder vilket gör att man snabbt får utbetalt den ersättning man har rätt till.

Vanliga frågor

Vilket lösöre är mina saker försäkrade till?

Lösöresbeloppet ligger på 1 miljon kronor för hemförsäkring. För Hus & Villa är försäkringsbeloppet 1,5 miljoner kronor

Vilket pris kan jag få på min hemförsäkring?

Priset på hemförsäkring och villaförsäkring baseras på flera faktorer så som hur många personer som bor i huset, vart du bor och hur stor bostaden är.

Vad krävs för att kunna teckna en studentförsäkring?

För att kunna teckna studentförsäkring via Hedvig behöver man vara under 30 år, bo på en yta som är mindre än 50 kvm samt inte vara fler än två personer i hushållet.

Sammanfattning

För dig som är ute efter en försäkring till ditt hem som ligger i bra prisklass med ett bra försäkringsinnehåll är Hedvig genast en intressant aktör på marknaden. Med ett annorlunda synsätt på försäkringar och en tilltro på sina kunder kan de erbjuda försäkringar utan bindningstid med rekordsnabb skadereglering. Smidigheten med en mobil app är någonting vi inte tidigare har sett inom Svenska försäkringar vilket gör att kunden enkelt kan sköta sina försäkringar precis som de sköter det mesta av sina andra bankärenden och räkningar via sin mobiltelefon.