Unionen

Unionen

Unionen är ett av Sveriges största fackförbund för alla tjänstemän i det privata arbetslivet. De tror på ett stort samlat fackförbund där alla är med och bidrar. Unionen har gott omdöme och flera olika förmåner som lån, försäkringar och rabatter.
Få ditt prisförslag inom några minuter genom att gå till Unionen.

Till Unionen →

Ett fackförbund för tjänstemän

Unionen är ett gigantiskt fackförbund där alla typer av tjänstemän kan bli medlemmar. De tror på styrkan i att förena och samla så många medlemmar som möjligt och därefter förhandla med stor massa. I skrivande stund är de över 700 000 medlemmar och de finns närvarande på drygt 15 000 arbetsplatser.

Att bli medlem i Unionen är enkelt och det finns flera fördelar. Anledningen till att vi på Försäkrat har valt att lyfta Unionen är för deras inkomstförsäkring. Utöver själva försäkringen får du även coachning, karriärverktyg och förhandlingshjälp i medlemskapet.

Unionen omdöme

Unionen har enligt flera sidor för recensioner och omdömen väldigt bra betyg. Flera medlemmar verkar uppskatta skyddet och de förmåner som ingår och hos Reco är det över 70 personer som har lämnat ett omdöme. Vi vill förtydliga att när du är ute på internet och letar omdömen finns det en viss förväxling mellan Unionen och Unionen A-kassa. Detta är två olika enheter.

Unionen student

Som student har du rätt att skaffa ett så kallat Studentmedlemskap i Unionen. Det get dig under studietiden någon att ställa frågor till kring arbetslivet, löner och andra frågor som kan vara relevanta för t.ex. en praktik.

Du kan även ta del av rabatter och andra förmåner när du handlar böcker eller annat som kan vara bra under studietiden. En annan mycket uppmärksammad och populär förmån är möjligheten till en billig hemförsäkring under hela din tid som student. Ofta upp till 20% billigare med hjälp av utvalda partners.

Försäkring hos Unionen

Erbjudandet hos Unionen är brett och det är inte endast en försäkring som ingår, men det är den vi kommer att lyfta i detta segment. “Unionen försäkring” kallar vi deras försäkring mot inkomstbortfall. Den kan ge dig ersättning upp till 60 000 kr per månad under 150 dagar. För att det ska vara möjligt måste du uppfylla vissa villkor.

Du behöver vara medlem i 12 månader för att kvalificera in, men efter det har du ett tryggt skydd om någonting skulle hända med ditt arbete.

Vanliga frågor

Vissa försäkringar ingår utan extra kostnad, ett exempel är inkomstförsäkring. Andra försäkringar kan du lägga till för ett förmånligt pris, bland annat sjukförsäkring.

I kombination med a-kassans utbetalning kan du få upp till 70-80% av din tidigare inkomst (högst 60 000 kr/mån).

Läs mer hos Unionen →
Bilder från webbplats
Unionen hemsida
Fördelar
  • 3 mån utan avgift
  • Flera branscher
  • Populära
Information om Unionen
Företag:Unionen Medlemsförsäkring AB
Kategori:Riksbolag, skadeförsäkringar
Org-nr:516401-6791
Telefon:0770-870 870
Hemsida:Besök
Institutnr. hos FI:22117
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2002-01-01
Hämtat från: Finansinspektionen.se (22117)