Agria

Agria

Agria Djurförsäkring är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar och specialiserar sig på djurförsäkringar. Agria finns i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Frankrike och Storbritannien. Läs nedan för att se vårt och kunders omdömen.

5 / 5 Baserat på 1 omdömen.
JÄMFÖR DJURFÖRSÄKRING →

En gigant på djurmarknaden

Agria är en av de mest kända försäkringsbolagen för djurförsäkringar och har idag stora delar av den svenska marknaden. De erbjuder ett brett utbud och försäkrar allt mellan smådjur och stora lantbruk. Att döma av recensioner från deras kunder finns det mycket gott att säga.

Försäkringsbolaget grundades redan för 130 år sedan och de har sedan dess haft friskare djur i fokus. Idag ägs de av Länsförsäkringar.

Omdömet för Agria är på en normal nivå för försäkringsbolag. Enligt 213 recensioner har de ett genomsnittsbetyg på 2.3/5. Det kan låta lågt men försäkringsbolag har en tendens till låga betyg, då kunder ofta använder tjänsterna i tråkiga situationer och inte alltid har rätt till ersättning. Kunder som inte är nöjda har alltid rätt att överklaga beslut om de inte känner sig rättvist behandlade.

Användarupplevelse

Hemsidan och hela kundupplevelsen från att samla information till att teckna en försäkring är mycket smidigt och vi upplever det som väl genomtänkt. Det finns egentligen ingenting att klaga på. Färgerna är klassiska och har gått med Agria genom alla år – något som vi också hoppas är här för att stanna.

Kundtjänst

Agria går att kontakta via mejl, chatt på deras hemsida och genom att ringa. Kontaktuppgifter kan du se i kolumnen, där kan du även klicka dig direkt till deras sida om skaderapportering. Av att utläsa av de senaste recensionerna kunder lämnat verkar det vara en del kö på telefonen, men eftersom det endast finns 6 omdömen av svenska kunder under året 2022 drar vi också en slutsats att det möjligen finns många nöjda kunder som inte går in och lämnar ett omdöme. Svenskt kvalitetsindex mäter varje år kundnöjdheten bland sakförsäkringar på marknaden och Agria har ett snitt på 72/100 vilket indikerar på nöjda kunder.

Bilder från webbplats
Fördelar
  • Specialister på djur
  • 10% webbrabatt
  • Agria Vårdguide
Information
Företagsnamn: Försäkringsaktiebolaget Agria
Kategori: Riksbolag, skadeförsäkringar
Org-nr: 516401-8003
Institutnummer hos FI: 22040
Status: Aktiv
Aktiv sedan: 1993-09-21
Försäkringsgivare:
Hämtat från: Finansinspektionen.se (22040)