FurryChamp

FurryChamp

FurryChamp är en försäkringsförmedlare och utmanare inom segmentet djurförsäkringar. De erbjuder försäkring för hund och katt sedan början på 2023.
Få ett prisförslag inom några minuter genom att gå till FurryChamp.

Till FurryChamp →

Om FurryChamp

FurryChamp är en helt ny försäkringsförmedlare inom segmentet djur. Information om deras utbud började läcka ut på marknaden under maj 2022 och sedan 2023 är deras djurförsäkringar lanserade.

Likt många andra nya försäkringsbolag och utmanare ser vi att Furry Champ erbjuder enkla, tydliga och moderna försäkringar för den nya generationen. De har som många andra försäkringsbolag som erbjuder djurförsäkringar också samarbete med FirstVet som ger deras kunder digital veterinärvård.

Försäkringsutbud

FurryChamp erbjuder idag katt- och hundförsäkringar. De själva lyfter fram att de har ett grundläggande skydd, godkänner tidigare hälsobesvär och betalar ut pengar inom 48 timmar efter skadeanmälan.

När vi på Försäkrat.se kollar försäkringarna i mer i detalj finns det flera bra saker att lyfta fram. Bland annat har de 365 dagar självriskperiod, vilket är längre än snittet hos andra. Det högsta försäkringsbeloppet är 60 000 kr, vilket är något längre än hos andra som t.ex. har upp till 160 000 kr. De erbjuder även direktreglering vilket många av många besökare har uttryckt uppskattning för.

Läs även: vår kompletta jämförelse av flera hundförsäkringar

Betalningsmetoder

Betalningen av din försäkring sker månadsvis eller årsvis via autogiro. Pengarna debiterar ditt konto den 25:e varje månad om du valt månadsbetalning. Det går inte att justera datumet men det är inte heller något som är vanligt hos andra försäkringsbolag.

I jämförelse med FurryChamps betalningsmetoder kan du hos andra försäkringsbolag ibland få e-faktura samt betala kvartalsvis, men det är heller ingenting som är standard i branschen.

Kundtjänst och kontakt

Vinnare Svarstider 2024
FurryChamp kan kontaktas via mejl eller chatt. Om du vill nå kundtjänst per telefon kan du göra det på måndagar och onsdagar mellan 10.00-13.00. Vill du anmäla en skada kan du göra det digitalt via deras hemsida.

Vanliga frågor

FurryChamp är en svensk försäkringsförmedlare godkänd av Finansinspektionen. De förmedlar hund- och kattförsäkringar till WAKAM, ett franskt försäkringsbolag.

Skadeanmälan hos FurryChamp gör du enkelt direkt på deras hemsida. Först loggar du in med BankID, därefter klickar du på "Skadeanmälan". Sedan följer du instruktionerna för att färdigställa din skadeanmälan..

Läs mer hos FurryChamp →
Bilder från webbplats
FurryChamp hemsida
Fördelar
  • Utmanare
  • Nischade för djur
  • Bas-utbud
Information om FurryChamp
Företag:Furrychamp AB
Kategori:Försäkringsdistribution
Org-nr:559330-9924
E-post:Maila
Hemsida:Besök
Institutnr. hos FI:65110
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2022-03-01
Hämtat från: Finansinspektionen.se (65110)