FurryChamp

FurryChamp

FurryChamp är en utmanare inom segmentet djurförsäkringar.

1 / 5 Baserat på 2 omdömen.
Antal försäkringar: 2 st
Samlingsrabatt: -
Till FurryChamp →

Om FurryChamp

FurryChamp är en helt ny försäkringsdistrubitör inom segmentet djur. Information om deras utbud började läcka ut på marknaden under maj 2022 och nu (mars 2023) är deras djurförsäkringar lanserade.

Likt många andra nya försäkringsbolag och utmanare ser vi att Furry Champ erbjuder enkla, tydliga och moderna försäkringar för den nya generationen. De har som många andra försäkringsbolag som erbjuder djurförsäkringar också sammarbete med FirstVet som ger deras kunder digital veterinärvård.

Exempel på andra utmanare inom samma segment är ManyPets och Lassie.

Försäkringsutbud

FurryChamp erbjuder idag katt- och hundförsäkringar. De själva lyfter fram att de har ett omfattande skydd, godkänner tidigare hälsobesvär och betalar ut pengar inom 48 timmar efter skadeanmälan.

När vi på Försäkrat.se kollar försäkringarna i mer i detalj finns det flera bra saker att lyfta fram. Bland annat har de 365 dagar självriskperiod, vilket är längre än snittet hos andra. Det högsta försäkringsbeloppet är 60 000 kr, vilket är något längre än hos andra som t.ex. har upp till 120 000 kr.

Läs även: vår kompletta jämförelse av flera hundförsäkringar

Betalningsmetoder

Betalningen av din försäkring sker månadsvis eller årsvis via autogiro. Pengarna debiterar ditt konto den 25:e varje månad om du valt månadsbetalning. Det går inte att justera datumet men det är inte heller något som är vanligt hos andra försäkringsbolag.

I jämförelse med FurryChamps betalningsmetoder kan du hos andra försäkringsbolag ibland få e-faktura samt betala kvartalsvis men det är heller ingenting som är standard i branschen.

Kundtjänst och kontakt

FurryChamp kan kontaktas via mejl och i deras chatt. I dagsläget har de inget telefonnummer man kan ringa. Om du vill anmäla en skada kan du göra det digitalt via deras hemsida.

Epost: kundtjanst@furrychamp.com

Bilder från webbplats
Fördelar
  • Utmanare
  • Nischade för djur
  • Modernt uttryck
Information
Företagsnamn: Furrychamp AB
Kategori: Försäkringsdistribution
Org-nr: 559330-9924
Institutnummer hos FI: 65110
Status: Aktiv
Aktiv sedan: 2022-03-01
Försäkringsgivare:
Hämtat från: Finansinspektionen.se (65110)