Lassie

Lassie

Lassie erbjuder försäkringar med syfte att hjälpa djurägare ta hand om sina djur på bästa möjliga sätt. De erbjuder därför försäkringar som ger billigare premie om förebyggande åtgärder genomförs.
Få ditt prisförslag inom några minuter genom att gå till Lassie.

Till Lassie →

En ny utmanare på försäkringsmarknaden

Det är med stor värme vi publicerar denna recension och artikel om Lassie – en av de nyare utmanarna på försäkringsmarknaden. Vi på Försäkrat.se har längre förespråkat utmanare och tycker att en hög konkurrens bidrar till ett bättre utbud.

Lassie började som en app för att ta hand om dina husdjur och sedan några år tillbaka har de även kopplat på försäkringar. Det unika som företaget förespråkar är att “förebyggande åtgärder gör att ditt djur behöver mindre vård”. De grundades år 2020 och har sedan dess vuxit mycket och snabbt.

Appen – en central del av verksamheten

Under de senaste åren har premien (priserna) på djurförsäkringar skenat iväg och många av våra besökare har reflekterat ett missnöje. Lassie kommer med en utmanade lägre premie, om du gör deras förebyggande tester i appen. Deras app är en central del av verksamheten och du som försäkringstagare kan genom den samla poäng genom att göra quiz och utmaningar som förebygger skador och olyckor för ditt försäkrade djur. Dessa poäng kan sedan användas för att sänka din premie och därmed din månadskostnad.

Att underhålla ditt djurs hälsa och därmed förebygga veterinärbesök är hela grundtanken bakom Lassie. Om detta görs och du som kund faktiskt genomför samtliga åtgärder, får du även en låg premie. Vi ser det som en win-win!

Försäkringsutbud hos Lassie

Lassie erbjuder i dagsläget hundförsäkring och kattförsäkring samt uppfödarförsäkring. Med det sagt är de specialiserade på en typ av försäkring vilket vi anser kan vara en fördel. För både hund- och kattförsäkringen kan du välja nivå själv; Mini, Mellan eller Stor. I alla deras försäkringar är veterinärsamtal med FirstVet kostnadsfria. De är även kända för deras generösa villkor och snabba utbetalningar. I dagsläget erbjuder de även marknadens högsta veterinärvårdsskydd  (Premium) och jämfört med deras konkurrenter är det liknande villkor, premier och ersättning oavsett ras på din hund eller katt.

Kontakta Lassie

Vinnare Svarstider 2023Lassie går att kontakta via chatt i deras egna app, på deras hemsida och via mejl. Deras kundtjänst har öppet på vardagar mellan 08-21, detsamma gäller deras direktreglering. Vill du nå FirstVet går de att nå alla dagar 06-02. I vår undersökning om vilket svenskt försäkringsbolag som är snabbast att svar per mail och chatt – vann Lassie i båda kategorier (läs mer här). Detta ser vi som en stor fördel eftersom du som kund snabbt får svar på dina frågor och slipper vänta.

Skadereglering

Lassie använder sig bland annat av direktreglering, vilket innebär att du vanligtvis inte behöver ligga ute med pengar för ett veterinärbesök. Så fort veterinären anmäler skadan till Lassie betalar du din rörliga och fasta självrisk, sedan sköter Lassie resterande moment och kostnader för besöket.

Det finns även möjlighet för dig att anmäla en skada på det traditionella sättet. Med detta menas att du anmäler skadan efter du varit hos veterinären och skickar in all dokumentation och information som krävs för att du ska kompenseras ekonomiskt.

Vanliga frågor om Lassie

Lassie är ett privatägt företag och i dagsläget sitter 6 personer i styrelsen.

En försäkring hos Lassie kan kosta mellan 120-300 kr/månad. Kostnaden är helt beroende av vilket djur du vill försäkra, ålder på djuret samt nivå på försäkringen.

Lassie är en försäkringsförmedlare som har tillstånd från Finansinspektionen. De förmedlar försäkringar till Dina Försäkringar AB.

Läs mer hos Lassie →
Bilder från webbplats
Lassie hemsida
Fördelar
  • Skadeförebyggande djurförsäkring
  • Snabb utbetalning & direktreglering
  • +60 000 kunder
Information om Lassie
Företag:Lassie AB
Kategori:Försäkringsdistribution
Org-nr:559268-8310
E-post:Maila
Hemsida:Besök
Institutnr. hos FI:58940
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2021-02-22
Hämtat från: Finansinspektionen.se (58940)