Evoli

Evoli

Evoli är ett modernt försäkringsbolag som erbjuder bil och hemförsäkringar till bra pris. Bäst pris är det för dig som har haft körkort länge och sällan orsakar några problem. Helt enkelt en billig och okomplicerad försäkring. Evoli har mycket goda omdömen (4,5/5).

Få ditt prisförslag inom några minuter genom att gå till Evoli.

Till Evoli →

Recension Evoli

Evoli är ett försäkringsbolag som främst riktar sig till lågrisk kunder som är ute efter en billig bilförsäkring utan bindningstider. Vad menas då med låg risk? Enligt egen utsago menas de som har haft körkort länge och sällan råkar ut för olyckor eller skador på sin bil. De som kör ”vanliga” bilar räknas in i denna kategori, alltså inte veteranbilar eller sportbilar. Om man uppfyller dessa moment samt att man är över 30 år gammal kan man räkna med att få en förmånlig försäkringspremie via Evoli. Däremot är det viktigt komma ihåg att du som är under 30 år fortfarande kan få ett prisförslag och med tillägg kan du ta bort den förhöjda självrisken. 

Försäkringsbolaget är startat av ett gäng personer med långvarig erfarenhet inom försäkringsbranschen. Genom stor kunskap och erfarenhet av vad bilägare önskar har de tagit fram en produkt som förväntas ta ett stort kliv in på den svenska marknaden.

Försäkringen som tecknas hos Evoli ger ett fullständigt skydd där du som bilägare kan känna dig trygg med en försäkring där du själv kan välja till tilläggsförsäkringar efter behov samt att du kan avsluta när du vill. Evoli vågar lova sina kunder att de kommer känna sig nöjda med den service och eventuella skadereglering du får ta del av när du kontaktar dem. Detta är anledningen till att de inte ser något behov av att binda upp sina kunder länge när de tecknar försäkring.

Fördelar med Evoli bilförsäkring

Som tidigare nämnt har Evoli en extra prisvärd för dig som är en skötsam bilägare som sällan råkar ut för skador på ditt fordon. Istället för att betala in dyra försäkringspremier på din bil varje månad har Evoli valt att prissätta självrisken högre än på den övriga marknaden. Detta är för att kunna erbjuda en låg månadskostnad till kunder som söker en billig bilförsäkring där de inte behöver betala tusentals kronor varje år för en försäkring de sällan eller aldrig utnyttjar. 

Evoli kallar sig själva ett digitalt försäkringsbolag där tecknande av försäkring och skadeanmälan sker enkelt via den digitala processen vilket gör att Evoli kan hålla nere onödiga kostnader för att erbjuda sina kunder ett bättre pris. Övriga fördelar med Evoli är:

 • Du har ingen bindningstid
 • Du har ingen uppsägningstid
 • Du kan få hjälp med skadejour 24/7
 • Stenskott-skador är kostnadsfria
 • Möjlighet till att få krishjälp vid eventuell olycka
 • Inga andra dolda avgifter som väntar runt hörnet
 • Smidig chatt-funktion om du behöver snabb hjälp

Evoli hemförsäkring

Evolis har det senste året lanserat hemförsäkringar som bostadsrättsförsäkringhyresrättsförsäkring och villaförsäkring. Eftersom Evoli lanserat detta nyligen är det svårt att göra en recension av den, men av att kolla på vad som ingår verkar det som ett komplett skydd för din bostad. Försäkringen ger ett grundläggande skydd som täcker skador/olyckor som händer både i och utanför hemmet. Vad som är försäkrat skiljer sig dock beroende på om du äger bostaden eller hyr bostaden, detta är på grund av att graden ansvar skiljer sig åt.

Evoli olycksfallsförsäkring

Evoli har hösten 2023 börjat erbjuda olycksfallsförsäkring i deras utbud. Det som utmärker dem är att den inte har någon övre gräns, den gäller alltså även om du blir äldre än 80, 90 eller 100 år. De kräver inte heller att du lämnar en hälsodeklaration vilket gör att du blir försäkrad direkt vid tecknanden.

Jämför pris

Genom att klicka dig vidare till Evoli kan du snabbt och enkelt få fram ett pris för just din försäkring. När du är ute efter en bra försäkring med bra pris är det förstås även viktigt att man väljer en försäkring med bra försäkringsvillkor. Genom att jämföra pris och innehåll med övriga försäkringsbolag kan du snabbt och enkelt bilda dig en uppfattning om vilka försäkringspremier och försäkringsskydd du kan få på ditt fordon. Det är alltid en bra idé att jämföra försäkringsbolag mot varandra. Du bör inte ta den första bästa försäkringen du hittar eftersom det kan skilja sig en hel del på både vad du betalar för sin bil varje år samt på vilket skydd du faktiskt får när olyckan är framme.

Omdöme

Evoli försäkring har ett mycket bra omdöme när man sammanställer data från flera olika källor som t.ex. TrustPilot och Reco. Generellt är det en mycket god ton där många av recensionerna innehåller förklaringar av hur kunder har sänkt deras premie. Vi kan också se flera omdömen där kunder nämner hur de har gått från kvartal till månadsbetalning, vilket de anser är en fördel.

Med detta kontrollerat kan vi inte avråda eller ge några negativa kommenterar av Evoli bilförsäkring och hoppas att du som besökare också kan känna dig nöjd om du väljer att gå vidare till köp.

Innehåll

En klassisk försäkring för bilar i Sverige idag ser ofta mer eller mindre likadan ut hos de försäkringsbolag som finns på den svenska marknaden. Hos Evoli kan du endast teckna halv- eller helförsäkring. Utöver detta kan du komplettera med olika tilläggsförsäkringar som passar just dina behov. Hos Evoli kan du försäkra din bil för följande skademoment: 

 • Trafik – Försäkringstypen man måste ha för att få framföra ett fordon på svenska vägar – täcker skador på andra bilar, egendom och personskador
 • Brand – Ersätter skador på bil som orsakas av brand
 • Stöld – Ersätter skador som orsakas av stöld och inbrott
 • Stenskott – Gratis reparation av stenskott
 • Rättsskydd – Om du hamnar i en tvist kan du få ersättning upp till 250 000 kr
 • Bärgning – Om din bil behöver bärgas eller om du behöver vägassistans
 • Vagnskada – Om du orsakar en olycka och din bil blir skadad eller behöver lösas in
 • Motorskada – När det uppstår fel på motor ger detta moment ersättning
 • Djurkollision – En tilläggsförsäkring som tar bort eller sänker självrisken om du kolliderar med ett djur

Kom ihåg att det alltid är villkoren hos Evoli som gäller före vår text. De kan komma att uppdatera snabbare.

Tilläggsförsäkringar

 • Djurkollision – Kostar 9 kr i månaden och den sänker din självrisk med upp till 6 000 kr om din bil skadas vid en krock med ett djur.
 • Förare under 24 år – Yngre förare har annars en högre självrisk, tillägget tar bort den förhöjda kostnaden med detta tillägg.
 • Hyrbil – Kostar 30 kr i månaden och förser dig med en hyrbil upp till 45 dagar där de ersätter dig med 75% av hyrbilskostnaden för en likvärdig hyrbil.
 • Assistans/Bärgning – Kostar 20 kr i månaden och utöver det som ingår i en hel- och halvförsäkring ingår även vägassistans vid följande händelser; brist på drivmedel, punktering, förlust av bilnyckel, inlåsning av bilnyckel eller bilnyckel som bryts av samt även bärgning vid trafikolyckor. Självrisken är 0 kr.

 

Evoli kontakt

Du kan kontakta Evoli via chatt på deras hemsida på måndag-torsdag mellan 09-17 (lunchstängt mellan 12-13) och fredagar mellan 09-16 (lunchstängt mellan 12-13). Om du vill ringa dem kan du göra detta på vardagar mellan 09-12 & 13-15. Sist men inte minst kan du även mejla dem.

Sammanfattning

Evoli är som tidigare nämnt ett försäkringsbolag som passar perfekt för den aktsamma föraren och personer som vill hitta andra försäkringar med låg premie. Är du en förare som sällan eller aldrig råkar ut för en olycka och är ute efter en låg försäkringspremie med ett fullgott skydd? Då är Evoli ett perfekt alternativ för dig.

Vi tror att Evoli som försäkringsbolag snabbt kommer att växa på den svenska marknaden då det finns en efterfrågan för den aktsamma målgruppen. För de bilförare som har betalat tusentals kronor för sina försäkringar år efter år, men aldrig råkar ut för en skada kan det oftast kännas som en väldigt tråkig utgift där man betalar för någonting man aldrig utnyttjar. Evoli försäkring är alternativet som är snällare mot plånboken för de försiktiga bilförarna.

Vanliga frågor om Evoli

Enligt omdömen lämnat hos Reco har Evoli betyget 4,6/5 vilket är en indikator på att de erbjuder försäkringar som deras kunder är nöjda med.

Evoli AB är ett privatägt svenskt företag godkända av Finansinspektionen, med 5 personer i styrelsen.

Evoli erbjuder idag bilförsäkring, olycksfallsförsäkring och hemförsäkring.

Läs mer hos Evoli →
Bilder från webbplats
Evoli hemsida
Fördelar
 • Anpassa efter dina behov
 • Låga priser
 • Enkelt teckna & kontakta
Information om Evoli
Företag:evoli AB
Kategori:Försäkringsdistribution
Org-nr:559180-0445
Telefon:0660-66 06 66
Hemsida:Besök
Institutnr. hos FI:50764
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2020-01-29
Försäkringsgivare:Eir Försäkring AB
Hämtat från: Finansinspektionen.se (50764)