Svedea

Svedea

Svedea är ett försäkringsbolag med nöjda kunder och höga betyg i många olika mätningar. De har ett stort fokus inom fordonssegmentet och i flera mätningar toppresultat i SKI (Kundnöjdhet) samt goda omdömen.
Få ditt prisförslag inom några minuter genom att gå till Svedea.

Antal försäkringar:10 st
Samlingsrabatt:Upp till 20%
Till Svedea →

Om företaget

Med företagets egna ord finns det tre goda skäl till att välja Svedea som försäkringsbolag:

  • Deras mål är Sveriges nöjdaste kunder
  • 9/10 ger Svedea högsta möjliga betyg
  • Du får en billigare försäkring vid högre säkerhetsåtgärder

 

En undersökning som gjordes 2018 av Svenskt Kvalitetsindex placerade Svedea som nummer två på fordonsförsäkringar av kundnöjdhet. De vill erbjuda branschens bästa skadereglering där du får professionell hjälp och snabb hantering av din skada. De flesta försäkringsbolag som finns på marknaden idag skyltar på sin hemsida med att de sätter kunderna i fokus och att ha Sveriges nöjdaste kunder. Svedea är ett av få bolag som verkligen kan vara stolta med att leva upp till dessa löften vilket vi märker genom dessa undersökningar.

Svedea försäkring har vad vi kan kalla en policy som innebär att de inte försäkrar lyxbilar, sport-MC eller unga förare. På detta sätt minimerar de risken hos de kunder som tecknar försäkringar i bolaget och kan på detta sätt hålla nere priserna på deras försäkringar. De vill inte vara ett bolag som försäkrar allt och alla, utan specialiserar sig mer mot låga risker på marknaden.

Jobbar för samhället

Svedea bedriver idag vad som kallas ett CSR-arbete där målet är att ses i ett större sammanhang och göra skillnad både i stor skala och i små mindre konkreta projekt. Detta genom att erbjuda stipendier och fonder i specifika branscher.

Skoterfonden, MC-stipendiet och Båtstipendiet är några av de initiativ som Svedea engagerar sig i för att ge tillbaka till samhället. De delar ut pengar via dessa initiativ för att vara med och bidra till ett bättre samhälle.

Försäkringar hos Svedea

Hos Svedea försäkrar de inte allt, men det de försäkrar är dom riktigt bra på. Så låter ledorden och med slogan en försäkringar som gör skillnad är vi beredda på att hålla med.

Svedea har haft ett ryktet och omdömen om sig i branschen att vara riktigt bra på MC-försäkringar, båtförsäkringar, försäkringar för ATV och fyrhjulingar samt vattenskoterförsäkringar. Man kan även försäkra ett par andra moment som väldigt få bolag försäkrar.

Du kan exempelvis försäkra:

  • Drönare
  • Ishockey
  • Gymnastik
  • Squash

 

Det som Svedea troligen är bäst på är deras populära och billiga mc försäkring. Svedea kallas ibland slarvigt för hojåkarens favorit-bolag. En av de främre anledningar till detta är deras konkurrenskraftiga priser och deras förstklassiga skadeservice. Du har möjligheten att påverka årspremien på din försäkring baserat på vem som kör motorcykeln, hur du förvarar den nattetid samt om du använder ett ställ. Svedea har även väldigt många specifika märkesförsäkringar så som Aprilia, Can-Am, Honda, Harley-Davidson, Kawaski, Suzuki med flera.

Erbjuder inte hemförsäkring

Svedea har alltså valt att fokusera på att försäkra fordon, båtar, djur, företag och en del sportförsäkringar. Svedea har aldrig gett sig in i sakförsäkringar vilket gör att de kan specialisera sig på sitt område. Svedea har över 250.000 kunder idag och snacket går om att de har en hög kundnöjdhet.

Kundtjänst

Att kontakta Svedea är mycket enkelt och det går att ringa, chatta och mejla. Deras kunder är generellt väldigt nöjda och kundtjänsten håller en hög service-nivå. Deras kundtjänst har öppet på vardagar mellan 08-17 och du kan enkelt se den beräknade kötiden på deras hemsida.

Skadereglering hos Svedea

Hos Svedea kan du känna dig trygg som kund när skadan är framme. Med en av marknadens bästa skadereglering när det kommer till fordon kan du räkna med en erfaren och skicklig hantering av dina skadeärenden. Med en kundtjänst och skadeservice som har minimala väntetider ser vi att hög kundnöjdhet är ett faktum i undersökningar som görs i branschen. Tryggheten med deras många märkesförsäkringar på bland annat MC gör att du får den bästa möjliga hjälpen då du har skadat eller varit med om en olycka med din MC.

Professionell service

Svedea känns som ett väldigt professionellt försäkringsbolag som vet vad de håller på med och det är väldigt duktiga på de områden som de är aktiva i. Ett passionerat bolag som vill vara med och göra skillnad ger dig som kund en trygghet när du behöver en bra försäkring. Som en utmanare på den svenska marknaden erbjuds du med Svedea en tydlig vision i ett bolag som sätter stor prägel på lågrisk och vettiga värderingar. Svedea är ett försäkringsbolag som leds av deras specialiserade områden och det finns en anledning varför de har ett rykte om sig till att vara bäst på deras områden när det gäller försäkringar idag.

Vanliga frågor om Svedea

Svedea har flera ägare, men deras huvudägare är i dagsläget Hannover Re-koncernen.

Nej, i dagsläget erbjuder Svedea inte försäkringar för hemmet.

Svedea är en svensk försäkringsförmedlare som är godkända av Finansinspektionen. De förmedlar försäkringar till försäkringsbolaget HDI Global Specialty SE.

Läs mer hos Svedea →
Bilder från webbplats
Svedea hemsida
Fördelar
  • Högst SKI inom fordon
  • Snabb kundtjänst
  • Samlingsrabatt
Information om Svedea
Företag:Svedea AB
Kategori:Försäkringsdistribution
Org-nr:556786-1678
Telefon:0771-160 190
Hemsida:Besök
Institutnr. hos FI:81999
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2010-07-05
Försäkringsgivare:Svedea AB
Hämtat från: Finansinspektionen.se (81999)