Svedea

Svedea är ett försäkringsbolag med nöjda kunder och höga betyg i många olika mätningar. Förutom hund- och kattförsäkring erbjuder man även olika fordon som vattenskoter, mc, båt och drönare.

Till Svedea →
Fördelar
 • Mycket nöjda kunder
 • Kunden i centrum
 • Sprillans ny hemsida
Bilder från webbplats

Vad andra säger om Svedea

Försäkringar hos Svedea

Hos Svedea försäkrar man inte allt, men det dom försäkrar är dom riktigt bra på. Så låter ledorden och med sloganen ”försäkringar som gör skillnad” är vi beredda på att hålla med. Svedea har haft ett ryktet om sig i branschen att vara riktigt bra på MC-försäkringar, båtförsäkringarförsäkringar för ATV och fyrhjulingar samt vattenskoterförsäkringar. Man kan även försäkra ett par andra moment som väldigt få bolag försäkrar.

Du kan exempelvis försäkra:

 • Drönare
 • Ishockey
 • Gymnastik
 • Squash
 • Cheerleading

 

De som Svedea troligen är bäst på är deras väldigt populära och billiga mc försäkring. Svedea kallas “hojåkarens” favorit-bolag. En av de främre anledningar till detta är deras konkurrenskraftiga priser och deras förstklassig skadeservice. Du har möjligheten att påverka årspremien på din försäkring baserat på vem som kör motorcykeln, hur du förvarar den nattetid samt om du använder ett ställ. Svedea har även väldigt många specifika märkesförsäkringar så som Aprilia, Can-Am, Honda, Harley-Davidson, Kawaski, Suzuki med flera.

Erbjuder inte hemförsäkring

Svedea har alltså valt att fokusera på att försäkra fordon, båtar, djur, företag och en del sportförsäkringar. Svedea har aldrig gett sig in i sakförsäkringar vilket gör att de kan specialisera sig på sitt område. Svedea har över 250.000 kunder idag och snacket går om att de har en oerhört hög kundnöjdhet. Behöver du skydda ditt hem läs mer och jämför hemförsäkring.

Om företaget

Med företagets egna ord finns det tre goda skäl till att välja Svedea som Försäkringsbolag:

 • Deras mål -> Sveriges nöjdaste kunder
 • 9/10 ger Svedea högsta möjliga betyg
 • Du får en billigare försäkring ju mindre risk

 

En undersökning som gjordes 2018 av Svenskt Kvalitetsindex placerade Svedea som nummer två på fordonsförsäkringars nöjdhetsskala. Väldigt nära första plats. Svedea vill erbjuda branschens bästa skadereglering där du får professionell hjälp och snabb hantering av din skada. Allra de flesta försäkringsbolag som finns på marknaden idag skyltar på sin hemsida med att de sätter kunderna i fokus och att fokus är att ha Sveriges nöjdaste kunder. Svedea är ett av få bolag som verkligen kan vara stolta med att leva upp till dessa löften vilket vi märker genom dessa undersökningar.

Svedea har vad vi kan kalla en policy som innebär att de inte försäkrar lyxbilar, Sport-MC eller unga förare. På detta sätt minimerar de risken hos de kunder som tecknar försäkringar i bolaget och kan på detta sätt hålla nere priserna på deras försäkringar. De vill inte vara det där bolaget som försäkrar allt och alla utan specialiserar sig mer mot låga risker på marknaden.

Jobbar för samhället

Svedea bedriver idag vad som kallas ett CSR-arbete där målet är att se Svedea i ett större sammanhang och göra skillnad både i stor skala och i små mindre konkreta projekt. Detta genom att erbjuda stipendier och fonder i specifika branscher. Skoterfonden, MC-stipendiet och Båtstipendiet är några av de initiativ som Svedea engagerar sig i för att ge tillbaka till samhället. De delar ut pengar via dessa initiativ för att vara med och bidra till ett bättre samhälle.

Skadereglering hos Svedea

Hos Svedea kan du känna dig trygg som kund när skadan är framme. Med en av marknadens bästa skadereglering när det kommer till fordon kan du räkna med en erfaren och skicklig hantering av dina skadeärenden. Svedea är som sagt specialiserade i deras områden och erbjuder snabb och rättvis hantering och utbetalning av ersättning när olyckan är framme. Med en kundtjänst och skadeservice som har minimala väntetider ser vi kundnöjdheten vara ett faktum i undersökningar som görs i branschen. Tryggheten med deras många märkesförsäkringar på bland annat MC gör att du får den bästa möjliga hjälpen då du har skadat eller varit med om en olycka med din MC.

Professionell service

Svedea känns som ett väldigt professionellt försäkringsbolag som vet vad de håller på med och det är väldigt duktiga på de områden som de är aktiva i. Ett passionerat bolag som vill vara med och göra skillnad ger dig som kundhet en trygghet när du behöver en bra försäkring. Som en utmanare på den svenska marknaden erbjuds du med Svedea en tydlig vision i ett bolag som sätter stor prägel på lågrisk och vettiga värderingar. Svedea är ett försäkringsbolag som leds av deras specialiserade områden och det finns en anledning varför de har ett rykte om sig till att vara bäst på deras områden när det gäller försäkringar idag.