svedea logo

Svedea Försäkringar

 • Rabatt vid flera försäkringar
 • Snabb hjälp vid behov
 • Många försäkringar

Försäkringar hos Svedea

Hos Svedea försäkrar man inte allt, men det dom försäkrar är dom riktigt bra på. Så låter ledorden och med sloganen ”försäkringar som gör skillnad” är vi beredda på att hålla med. Svedea har haft ett ryktet om sig i branschen att vara riktigt bra på MC-försäkringar, båtförsäkringar, försäkringar för ATV och fyrhjulingar samt vattenskoterförsäkringar. Man kan även försäkra ett par andra moment som väldigt få bolag försäkrar. Du kan exempelvis försäkra:

 • Drönare
 • Ishockey
 • Gymnastik
 • Squash
 • Cheerleading

De som Svedea troligen är bäst på är deras väldigt populära och billiga mc försäkring. Svedea kallas “hojåkarens” favorit-bolag. En av de främre anledningar till detta är deras konkurrenskraftiga priser och deras förstklassig skadeservice. Du har möjligheten att påverka årspremien på din försäkring baserat på vem som kör motorcykeln, hur du förvarar den nattetid samt om du använder ett ställ. Svedea har även väldigt många specifika märkesförsäkringar så som Aprilia, Can-Am, Honda, Harley-Davidson, Kawaski, Suzuki med flera.

Hundförsäkring

Svedea hundförsäkring

Här hittar du utmanaren inom svensk djurförsäkring.
Svedea har fantastiska erbjudanden för dig som vill försäkra din hund.

 • Fri Flytträtt – Du kan byta hit även om din hund varit sjuk eller skadad.
 • Ingen karens – Hunden är försäkrad från dag ett.
 • 50 % billigare hundförsäkring med Svedeas rabatter.

Kattförsäkring

Svedea kattförsäkring

Här hittar du utmanaren inom svensk djurförsäkring.
Svedea har fantastiska erbjudanden för dig som vill försäkra din hund

 • Fri flytträtt – Byt även om katten varit sjuk eller skadad.
 • Ingen karens – Katten är försäkrad direkt.
 • 50% billigare kattförsäkring med våra rabatter.

Snöskoterförsäkring

Svedea snöskoterförsäkring

Svedea har idag över 25 000 tecknade försäkringar för skoteråkare.
Detta är för oss ett tydligt tecken på kvalité! Här hittar du inte bara konkurrenskraftiga priser utan du får också förstklassig skadereglering. När det kommer till priset på försäkringen kan du påverka själv vad du vill betala. Beroende på självrisken du väljer för stöld, vagnskada och annat så kan du hitta priset som passar dig.

 • Rabatt vid medlemsak i skoterklubb
 • Märkesförsäkring till kanonpriser!
 • Snabb och smidig skadereglering

Båtförsäkring

Svedea båtförsäkring

Här erbjuds båtförsäkring hos Svedea till extremt bra priser. Är du dessutom ute efter snabb skadeservice vid olycksfall så bör du läsa vidare här om försäkringen. Vi gillar att Svedea låter dig själv påverka din försäkringspremie igenom hur du t.ex. förvarar båten över vintern, potentiell risk för stöld och mycket annat.

Här får du även Nyvärdesersättning de två första åren för motorbåtens motor och utrustning.
Allriskförsäkring som gäller om du till exempel tappar GPS-plottern i sjön eller tankar bränsle i vattentanken (gäller XL- och XXL-paketet)
max 5 000 kr i självrisk vid brand och stöld.

MC Försäkring

Svedea motorcykelförsäkring

När det kommer till försäkring för motorcykel så har Svedea väldigt konkurrenskraftiga priser. Här får du även förstklassig skadeservice om olyckan skulle vara framme. Priset på försäkringen påverkar du enkelt själv bland annat beroende på vem som kör, hur den förvaras och om du t.ex. använder mc-ställ. Här får alla medlemmar i SMC 10% rabatt på sin premie!

 • Allrisk ingår i halv & helförsäkring
 • Märkesförsäkring till de mest kända hojarna
 • Assistans ingår vid halv- & helförsäkring

Sportfiskeförsäkring

Svedea sportfiskeförsäkring

Hos Svedea hittar du inte bara försäkringsexperter utan även experter inom båt och fiske. Tillsammans med sportfiskarna så har Svedea tagit fram en konkurrenskraftig skräddarsydd sportfiskeförsäkring. Här får du bland annat täckning för fast monterad utrustning som trolling-rigg eller spö-hållare. Dessutom täcker den lös utrustning som spön, drag och kläder upp till 30 000 kr när du inte ligger i hemmahamnen.

Erbjuder inte hemförsäkring

Svedea har alltså valt att fokusera på att försäkra fordon, båtar, djur, företag och en del sportförsäkringar. Svedea har aldrig gett sig in i sakförsäkringar vilket gör att de kan specialisera sig på sitt område. Svedea har över 250.000 kunder idag och snacket går om att de har en oerhört hög kundnöjdhet. Behöver du skydda ditt hem läs mer och jämför hemförsäkring.

Om företaget

Med företagets egna ord finns det tre goda skäl till att välja Svedea som Försäkringsbolag:

 • Deras mål -> Sveriges nöjdaste kunder
 • 9/10 ger Svedea högsta möjliga betyg
 • Du får en billigare försäkring ju mindre risk

En undersökning som gjordes 2018 av Svenskt Kvalitetsindex placerade Svedea som nummer två på fordonsförsäkringars nöjdhetsskala. Väldigt nära första plats. Svedea vill erbjuda branschens bästa skadereglering där du får professionell hjälp och snabb hantering av din skada. Allra de flesta försäkringsbolag som finns på marknaden idag skyltar på sin hemsida med att de sätter kunderna i fokus och att fokus är att ha Sveriges nöjdaste kunder. Svedea är ett av få bolag som verkligen kan vara stolta med att leva upp till dessa löften vilket vi märker genom dessa undersökningar.

Svedea har vad vi kan kalla en policy som innebär att de inte försäkrar lyxbilar, Sport-MC eller unga förare. På detta sätt minimerar de risken hos de kunder som tecknar försäkringar i bolaget och kan på detta sätt hålla nere priserna på deras försäkringar. De vill inte vara det där bolaget som försäkrar allt och alla utan specialiserar sig mer mot låga risker på marknaden.

Jobbar för samhället

Svedea bedriver idag vad som kallas ett CSR-arbete där målet är att se Svedea i ett större sammanhang och göra skillnad både i stor skala och i små mindre konkreta projekt. Detta genom att erbjuda stipendier och fonder i specifika branscher. Skoterfonden, MC-stipendiet och Båtstipendiet är några av de initiativ som Svedea engagerar sig i för att ge tillbaka till samhället. De delar ut pengar via dessa initiativ för att vara med och bidra till ett bättre samhälle.

Skadereglering hos Svedea

Hos Svedea kan du känna dig trygg som kund när skadan är framme. Med en av marknadens bästa skadereglering när det kommer till fordon kan du räkna med en erfaren och skicklig hantering av dina skadeärenden. Svedea är som sagt specialiserade i deras områden och erbjuder snabb och rättvis hantering och utbetalning av ersättning när olyckan är framme. Med en kundtjänst och skadeservice som har minimala väntetider ser vi kundnöjdheten vara ett faktum i undersökningar som görs i branschen. Tryggheten med deras många märkesförsäkringar på bland annat MC gör att du får den bästa möjliga hjälpen då du har skadat eller varit med om en olycka med din MC.

Professionell service

Svedea känns som ett väldigt professionellt försäkringsbolag som vet vad de håller på med och det är väldigt duktiga på de områden som de är aktiva i. Ett passionerat bolag som vill vara med och göra skillnad ger dig som kundhet en trygghet när du behöver en bra försäkring. Som en utmanare på den svenska marknaden erbjuds du med Svedea en tydlig vision i ett bolag som sätter stor prägel på lågrisk och vettiga värderingar. Svedea är ett försäkringsbolag som leds av deras specialiserade områden och det finns en anledning varför de har ett rykte om sig till att vara bäst på deras områden när det gäller försäkringar idag.