Försäkrat.se » Nyheter » Hur du försäkrar dina värdefulla smycken

Hur du försäkrar dina värdefulla smycken

Vi förstår att du vill försäkra dina smycken. Smycken är i många fall ett minne och har ett stort affektionsvärde, det är därför självklart att man vill kunna känna sig säker att bli ersatt rättvist om något skulle hända. I dessa fall passar specialförsäkringar in eftersom de är skapade just för dina mest värdefulla och dyra objekt som kanske inte är fullt försäkrade med hemförsäkringen. I denna artikel går vi genom stegen du ska ta för att försäkra din vigselring, halsbandet du fick i arv eller dina guldörhängen. Vi skriver också varför du bör försäkra dina smycken.

Varför försäkra smycken?

Förutom faktumet att du vill skydda ditt värdefulla smycke för att det betyder mycket för dig finns det även andra aspekter på varför. Du kanske tänker att dina smycken försäkras till deras riktiga värde i din försäkring för hemmet, detta är dock inte helt sant eftersom den försäkringen inte tar hänsyn till eventuell prishöjning som sker med åren. Den är inte heller specifikt för dina värdefulla saker, utan som en del av dina lösören som finns i bostaden. Den ersätter dig inte alltid heller om du skulle bli av med det eller skada det utanför hemmet av olika anledningar. Exempel är att du tappar smycket vilket orsakar en estetisk skada eller att en ficktjuv tar den. Ett försäkringsbolag som specialiserar sig på bland annat smycken är Brookfield. Med dem blir ditt smycke försäkrat till det riktiga värdet och om värdet ökar med åren räknas det med, smycket är även skyddat värden över och inte bara i ditt hem. Du kan då resa överallt med ditt värdefulla smycke med vetskapen om att du får rätt ersätttning om det skulle hämnda något med det.

Hur försäkrar man smycken?

Det är enklare än du tror att försäkra dina smycken, men det kan vara så viktigt! Därför presenterar vi en strukturerad lisa nedan.

  1. Hitta rätt försäkringsbolag, t.ex. vårt förslag ovan
  2. Lista upp vilka smycken du vill försäkra
  3. Ha ett möte med ditt valda försäkringsbolag för att gå genom vad som ska försäkras, dess värde och dina önskemål
  4. Få en offert
  5. Teckna din individuella specialförsäkring för dina smycken
  6. Så! Nu har du försäkrat dina smycken. Eneklt va?

Viktigaste att tänka på när du försäkrar smycken

Det viktigaste att tänka på när du försäkrar dina värdefulla och dyra smycken är återigen att välja ett försäkringsbolag som förstår värdet av dem. Detta är för att du ska kunna känna dig trygg att bära dessa smycken till vardags med vetskapen om att du har rätt till en ersättning av det faktiskta värdet om något skulle hända smycket. Det kan också vara värt att kolla upp om du har rätt till ersättning vid förlust av del av set, om du exempelvis skulle förlora ett örhänge. Eftersom det inte är omöjligt att en diamant eller värdefull sten lossnar från smycken är det också viktigt att specialförsäkringen täcker även denna typ av skada/förlust och ger dig ersättning om något sådant skulle inträffa.