Försäkrat.se » Nyheter » 4 vanligaste skadorna på en båt

4 vanligaste skadorna på en båt

Sommaren närmar sig med stormsteg och vi på Försäkrat.se har kollat närmare på de fem vanligaste skadorna en båt kan råka ut för – och vi är finner resultatet väldigt intressant.

1. Sjöskador

Klassiska sjöskador är de som uppstår när du ät ute och kör med båten. Det handlar ofta om grundstötningar, kantring, strandning och sammanstötningar. För att undvika denna typ av skada är det viktigt att du som framför båten är skärpt och fokuserad.

2. Stölder

Det händer att båtar blir stulna, men det allra vanligaste formen av stölder innefattar lösören som viss utrustning. För att undvika denna typ av av stölder rekommenderar vi dig att alltid låsa in eller plocka bort känslig utrustning. Ofta sker stölderna via vattnet och under nätterna. Motorstöld är också vanligt förekommande.

3. Brandskador

Brand är en vanligare skada på båtar en vad många kan tro. Ofta förekommer det genom kortslutning i elektroniska komponenter men andra brandskador uppstår också av blixtnedslag eller explosioner. För att undvika alla typer av brandskador bör du alltid framföra båten säkert och inte laga mat ombord, så vidare inte du har en mycket stor båt med ordentligt kök.

4. Maskinskador

Det som skadas i en motor på båtar är ofta drev, backslag eller själva motorn. Maskinskador kan vara kostsamma och kallas ofta för den dyraste delen i en båt. Att laga en motor är inte alltid enkelt och ofta väljer många att köpa en ny när problemen väl har börjat.

Ersättning för skador

Samtliga skador över kan du få ersättning för genom en bra och trygg båtförsäkring. Vi på försäkrat har kontrollerat marknaden och skrivit ner de allra viktigaste sakerna att tänka på, all information hittar du på vår specifika undersida.