Avanza

Avanza

Avanza är en uppstickare bland alla traditionella banker i Sverige. De erbjuder flera olika pension- och sparmöjligheter och däribland Kapitalförsäkring.

5 / 5 Baserat på 1 omdömen.
Antal försäkringar: 1 st
Samlingsrabatt:
Till Avanza →

Avanza omdöme

Avanza grundades år 1999 och har genom åren fått många utmärkelser, bland annat “Årets bank” och “Sveriges nöjdaste sparare” (enligt SKI). Enligt dem själva har de fler än 1 700 000 nöjda kunder och i dagsläget finns det ej tillräckligt med externa recensioner på oberoende jämförelsesidor för att kunna ge dem en rättvis bedömning.

Försäkringsutbud hos Avanza

Avanza är vad som kallas i folkmun för en nätmäklare av aktier och fonder. Det vill säga, de är inget försäkringsbolag som erbjuder försäkringar likt ett traditionellt sådant. Däremot erbjuder de en form av spar-produkt som heter Kapitalförsäkring.

Med en sådan kan du “försäkra” ditt kapital och välja att spara i fonder och aktier. Upplägget är mycket vanligt för företag, men även privatpersonerr som enkelt vill placera överblivet kapital och investera mindre riskfyllt än andra metoder.

Avanza kontakt

Avanzas kundtjänst går att kontakta via telefon och om du är medlem kan du även skicka meddelanden till dem. Deras kundservice har öppet måndag-torsdag mellan 08:30-18:00 och fredagar 08:30-17:30. Vill du nå deras mäkleri har de öppet via samma telefonnummer måndag-fredag mellan 08:30-22:00.

Det går även att kontakta Avanza via deras Facebooksida eller Twitter. Däremot kan du endast ställa generella frågor i dessa forum på grund av GDPR.

Bilder från webbplats
Fördelar
  • Uppstickare
  • Flera bra sparalterantiv
  • Enkel app
Information
Företagsnamn: Avanza Bank AB
Kategori: Bankaktiebolag, Värdepappersbolag
Org-nr: 556573-5668
Institutnummer hos FI: 35171
Status: Aktiv
Aktiv sedan: 2000-02-15
Försäkringsgivare:
Hämtat från: Finansinspektionen.se (35171)