Försäkrat.se » Nyheter » Bästa tipsen när du adopterar katt

Bästa tipsen när du adopterar katt

Visst är det mysigt med tanken av att skaffa en katt? Möjligtvis läser du detta för att du är intresserad av att adoptera en omplaceringskatt. Om du går i de tankarna ger vi dig nedan de bästa tipsen och saker att tänka på så att du känner dig förberedd och lugn.

1. Se över din livssituation

Se över hur din nuvarande livssituation ser ut. Har du möjlighet och tid för att ta hand om en katt och ge den uppmärksamhet och omhändertagande som den behöver? Se även över din ekonomi och avgör om du har råd att lägga de pengar som behövs för att förse katten med det underhåll som krävs. Ytterligare något som kan vara avgörande är om katten du funderar på att adoptera är inne- eller utekatt. Eftersom katten förmodligen har levt några år som antingen ute- eller innekatt innan den kommer till dig, kommer den må bäst med att få leva med samma rutiner som innan. Sammanfattningsvis är det viktigt att tänka på att du kan förse katten med de förutsättningarna som den behöver för att leva ett friskt och lyckligt liv.

2. Kattens hälsotillstånd

Innan du adopterar en omplaceringskatt är det viktigt att checka att katten är följande:

  • Veterinärbesiktigad
  • Vaccinerad
  • Avmaskad
  • ID-märkt

Detta är bra att ha koll på för att både du och katten ska få den bästa starten på er resa tillsammans. Det är en trygghet för dig att veta att katten har något slags skydd. Trots att ovannämnda åtgärder är en grund för en bra start, vill du självklart att katten ska ha det bästa skyddet genom hela dens liv.

3. Förse katten med bästa skyddet

För att förse din katt med ett hållbart och tryggt skydd genom livet är det bra att köpa en kattförsäkring. På detta sätt får du som ägare en ekonomisk trygghet om katten skulle bli sjuk eller skadad och behöver veterinärvård. Det ger dig även en trygghet i att veta att katten får den hjälp den behöver snabbt när det oväntade sker. Andra sätt du kan ge katten bra förutsättningar för ett tryggt och bra liv är att vara uppmärksam vilka foder som passar och vara almänt uppmärksam på om katten beter sig som vanligt. Om katten helt plötsligt beter sig annorlunda, kan det bero på flera anledningar och då är det viktigt att undersöka vad som kan vara fel.