Försäkrat.se » Nyheter » Försäkring för att hyra ut i andra hand

Försäkring för att hyra ut i andra hand

Att hyra ut sin lägenhet i andra hand är inte alltid uteslutande förknippat med glädje – att någon annan ska använda din bostad kan kännas konstigt. En fråga som är viktig inför din uthyrning är vilken försäkrings som behövs och vad ditt ansvar är.

Som tur är kan vi på Försäkrat guide dig i rätt riktning och underlätta ditt beslut. Vi har nämligen dedikerat en hel eftermiddag åt att undersöka fråga – ska man ha försäkring för att hyra ut i andra hand?

Det korta raka svaret är: Ja, du ska ha försäkring vid andrahandsuthyrning.

Vad för försäkring?

Det florerar en rad olika namn på försäkring för att hyra ut i andra hand – uthyrningsförsäkring och andrahandsförsäkring bara för att nämna några. I grund och botten är det du behöver en hemförsäkring.

Du bör även rekommendera din kommande hyresgäst att skaffa en. På så sätt har ni gemensamt ett gediget och bra skydd om någonting skulle hända. Om det är en bostadsrätt bör du även kontrollera att antingen du eller den du planerar att hyra ut till har ett tillägg som skyddar bostaden i sig inte bara lösöre.

Bästa försäkring för uthyrning?

Ingen försäkring är den absolut bästa för att hyra ut i andra hand. Nyckeln är att hitta en försäkring som passar dina behov, oavsett om du för stunden bor där eller inte. På så sätt har du ett långsiktigt och bra skydd som du inte behöver oroa dig över att det strular.

Det finns heller inga rekommendationer kring vad din hyresgäst ska ha för försäkring. Tänk bara på att att reglera så att din hyresgäst skaffar en enligt ert kontrakt.