Försäkrat.se » Nyheter » Nya djurförsäkringar hos Petson

Nya djurförsäkringar hos Petson

Artikel om Petsons nya djurförsäkring

Petson är en av de nyaste aktörerna på den svenska försäkringsmarknaden. De erbjuder helhetslösningar för djurförsäkringar som även inkluderar personlig foderrådgivning och prenumeration på foderkassar åt hund och katt.

Petson vill få ner kostnaderna för djurförsäkringar

Försäkringsförmedlaren Petson drivs av företaget Nostep AB och består av ett team med lång erfarenhet av djurhälsa. Där ingår både uppfödare, veterinärer och passionerade djurägare med kunskap om allt ifrån vad veterinärvård kostar till vilka hälsoproblem som är vanliga bland hundar och katter. Petson är knutna till det svenska försäkringsbolaget Eir, som har tillstånd från Finansinspektionen.

”Petson erbjuder ett ekosystem för husdjursägare med enkla digitala lösningar där djuren och djurägarna står i centrum. Tillsammans kommer vi skapa försäkringslösningar som gör det lättare att skydda dessa familjemedlemmar”

Fredrik Solberg, VD på Eir Försäkring

Petsons innovativa försäkringsmodell baseras på att de inhämtar mer information om djurägaren än vad som är standard i försäkringsbranschen. Det innebär att de som har tidigare erfarenhet av djurägande och är aktiva i att ta hand om sina djurs hälsa kan sänka kostnaderna för försäkringen.

Samma villkor oavsett vald maxersättning

Oavsett nivå på veterinärvårdsersättning kan Petson erbjuda samma villkor för sina hund- och kattförsäkringar. Det som ingår är bland annat veterinärvårdsförsäkring, digital rådgivning med veterinär, veterinärvård utomlands, dolda fel, medicin, rehabilitering och viss tandvård. Dessutom går det att välja mellan ett av de bredaste spannen på maxersättningsbelopp på marknaden, från 25 000 kronor till 175 000 kronor. Tanken är att alla ska ha råd att teckna en bra försäkring för sina djur.

Helhetslösning med både foder och försäkring

Eftersom fodret har stor påverkan på ett husdjurs hälsa har Petson valt att erbjuda en prenumerationstjänst på foder till hund eller katt i kombination med försäkringen. Personlig foderrådgivning utifrån djurets individuella behov ingår i försäkringen. De försäkringstagare som väljer att prenumerera på foder får dessutom en lägre premie eftersom rätt foder ger djuret bättre förutsättningar för en god hälsa.