Försäkrat.se » Nyheter » Populära sommarförsäkringar och fordonsförvaring

Populära sommarförsäkringar och fordonsförvaring

förvaring

Inköpta sommarfordon som moped och mopedbil

Vintern är över, våran är här och vi närmar oss sommaren med stormsteg! Detta betyder att många plockar fram sina sommarfordon som kan vara allt från moped, MC, båt och mycket mer. Vad många inte vet är att de finns väldigt bra försäkringar anpassade för sommaren. Vanligtvis så är ju sommarsäsongen inte allt för lång, kanske ännu sämre om du bor norr i landet. Därför är det bra om du tecknat en försäkring som ger dig en lägre premie under vinterhalvåret. Priserna på dessa försäkringar varierar oftast beroende på hur du vinterförvarar ditt fordon. Har du t.ex. valt varmgarage så är de oftast mindre slitage på fordonet vilket ger bättre premie.

Förvaring vinterhalvåret

Vi tänkte djupdyka lite mer i detta med förvaring då det finns så många alternativ. När de gäller din båt så kanske du bara ställer upp den på baksidan av tomten där den får stå övertäckt under vintern. Detta är någonting som dock kommer att ge dig en högre kostnad. Vi ser endast stora fördelar i att försöka hitta en trygg och stabil förvaringsplats. Detta då du tjänar igen kostnaden på förvaringen då du får lägre försäkringskostnad och även om olyckan skulle vara framme.

Förvaring av snöskoter på sommaren

Ifall du äger en snöskoter så har du säkerligen inte nytta av den på sommaren, även fast de finns några trogna åkare som även försöker sig på att köra snöskoter på vatten på sommaren. Detsamma som med MC, Båt och andra fordon gäller med snöskoter fast då hur du förvarar på sommarhalvåret. Stölder av snöskoter har blivit allt vanligare och där man oftast skruvar isär fordonet och säljer delarna för sig. Detta försvårar polisens arbete och gör att mindre brott klaras upp. Problematiken blir i sin tur då att försäkringskostnaden går upp då risken för att bli bestulen ökar. Därför är de även här väldigt viktigt att du väljer att förvarar fordonet på ett korrekt sätt under sommaren för att få ner din försäkringskostnad.