Försäkrat.se » Nyheter » Säsonger och försäkringar

Säsonger och försäkringar

säsongsförsäkring

Sommarförsäkringar

I Sverige så har vi 4 rätt tydliga årstider som skiljer sig åt rätt mycket från varandra. Vi lever i ett väldigt avlångt land där de kan skilja även mellan platserna. Oftast ser man skillnaden mer i norra Sverige. Detta betyder också att de kan krävas olika försäkringar. De är nämligen så att ofta så finns olika fordon som kanske används mer en säsong än den andra.

Olika priser på säsongen

Är det t.ex. så att du bor i Norra Sverige och äger en båt så finns det ju ingen anledning att betala fullt pris året om. Från September fram till Maj när den ändå står i vinterförvaring kan du därför istället betala lägre premie vinterhalvåret. Alla större försäkringsbolag erbjuder idag båtförsäkring anpassad efter hur mycket du använder båten. Samma gäller om du är en ägare och flitig användare av snöskoter. Varför ha en helförsäkring på snöskoter det sommarmånader när den inte går att nyttja?

Vad bör man tänka på?

Vi rekommenderar alltid att man tar reda på hur mycket man ska använda sitt fordon. Efter detta kan du sedan prata med ditt försäkringsbolag och göra upp en plan. Bor du nere i Skåne så är det mest troligen inga problem att köra MC året om och du kan då teckna en året om MC Försäkring till bra pris.