Försäkrat.se » Nyheter » Regionerna med högst säkerhetstänk

Regionerna med högst säkerhetstänk

Hur känner man sig säker och hur förbereder man sig på det oväntade? Det finns många svar på detta och det är oklart vad som är rätt och fel eftersom det är mycket individuella frågor. Att känna sig säker när man går genom livet är en viktig del för att kunna njuta av vardagen. Enligt vår undersökning är vissa regioner mer fokuserade på säkerhetstänk än andra.

Vad är säkerhetstänk

Det finns mer än en defintion av vad säkerhetstänk är och det är också individuellt vad vi oroar oss över. Generellt sett kan man säga att säkerhet handlar om att förebygga att en olycka eller något annat oväntat händer. Även om det går att förbereda sig på mycket i livet och förebygga olyckor finns det alltid risker som inte går att undvika. Allmänt säkerhetstänk kan exempelvis att använda hjälm när du cyklar, använda säkerhetsbälte när du åker bil och alltid låsa dörren när du går hemifrån. Trots detta, sker fortfarande saker som man inte kan förutse eller förebygga. Därför kan det vara en ro för själen att veta att om någon oväntad olycka sker, kan du få ut något för det. Därför kan man även hävda att försäkringar är en typ av säkerhetstänk.

3 viktiga försäkringar

Så om försäkringar kan få dig att känna dig säkrare, vart ska du börja? Det finns flera försäkringar som kan skydda dig. Nedan presenterar vi 3 vanliga försäkringar som många svenskar har och även en kort förkaring om vad de innefattar.

Livförsäkring: Denna försäkring ersätter dina nära och kära med ett förbestämt engångsbelopp om du skulle avlida. Det är en trygghet för dig att personerna i din närhet får leva vidare utan att behöva tänka lika mycket på den ekonomiska delen om du skulle gå bort.

Sjuk- och olycksfallsförsäkring: Med denna försäkring kan du känna en trygghet i att du får snabb och effektiv hjälp om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka. Den kan också ersätta dig med en kompensation i flera fall samt ge dig en snabbare väg tillbaka till vardagen.

Hemförsäkring: Denna försäkring består av flera delar och skyddar ditt hem och sakerna i ditt hem. Du får exempelvis ersättning om du och ditt hem skulle råka ut för inbrott, stöld eller brand. Du kan tecka denna försäkring oavsett om du bor i hyresrätt, bostadsrätt eller villa.

Regionerna i toppen

I vår undersökning har vi kollat på vilka försäkringar som har högst säkerhetstänk och vilka försäkringar de verkar tycka är viktigast.

Först ut har vi regionerna som söker mest på Livförsäkring:

  1. Kalmar
  2. Västerbottens län
  3. Östergötlands län

Regionerna som söker mest på Sjuk- och Olycksfallsförsäkring:

  1. Norrbotten
  2. Stockholms län
  3. Värmlands län

Regionerna som söker mest på Hemförsäkring:

  1. Västmanlands län
  2. Stockholms län
  3. Östergötlands län