Försäkrat.se » Nyheter » Risker med att byta försäkringsbolag

Risker med att byta försäkringsbolag

De senaste åren har trenden och antalet tjänster för att jämföra försäkringar ökat rejält, däribland har vi kommit till Försäkrat.se. Dels har efterfrågan ökat men även har det utvecklats en enorm transparens på marknaden. Vilket skapar bättre erbjudanden och möjligheter för kunder. Men, är det helt riskfritt att byta? I denna artikel kommer vi gå igenom de risker som finns med att byta försäkringsbolag.

Direkta risker

Flera av de allra största försäkringsbolagen har under alla år haft lojalitetsprogram som gynnat dig som varit kund länge, och samlat alla försäkringar på ett och samma ställe. Det har gjort att lojaliteten emot sina försäkringsbolag i alla år varit väldigt hög, och få personer har bytt.

Nu de senaste åren när personer väljer att byta dyker det upp frågor kring riskerna med detta. Vi kommer nedan nämna de vanligaste riskerna.

När uppkom skada

Om vi kollar på djurförsäkringar finns det risken att byta försäkringsbolag då eventuella hälsoproblem kan ha uppstått utan din vetskap och det kan vara svårt bestämma exakt när. Därför kräver många försäkringsbolag en ny hälsodeklaration i samband med nyförsäkring. Risken finns att det här dyker upp något som gör att du inte kan få, eller att din nya försäkring blir väldigt dyr. Vårt bästa tips är att du aldrig säger upp din gamla försäkring innan en ny har tecknats.

Historik

Din historik kan påverka dina möjligheter att få eller inte få en försäkring i framtiden. Låt oss säga att du har haft en olycksfallsförsäkring och under en period varit allvarligt sjuk, men allting har gått bra. Din sjukdomshistoria kan öka sannolikheten för andra sjukdomar i framtiden, vilket gör att ett försäkringsbolag inte är sugna att chansa.

Slutsats

För att summera, det finns risker med att byta försäkringsbolag. Vi tycker däremot inte att det ska stoppa dig från att försöka hitta bättre och billigare alternativ. Det kan vara väldigt värt! Försök istället helgardera dig genom att aldrig säga upp din gamla försäkring innan din nya gått i kraft.

Lycka till!