Försäkrat.se » Nyheter » Tänka på vid köp av Mopedbil

Tänka på vid köp av Mopedbil

ny mopedbil

Köpa en ny mopedbil

Statistiskt sett så finns det ingenting som just nu växer lika snabbt bland vägregistrerade fordon som mopedbilar. I vårt avlånga land så har vi ett väldigt blandat klimat vilket passar bra då för mopedbil. Anledningen till att mopedbilar blivit mer populärt än vanlig moped är även att den enkelt kan köras i snö. Man är även mer skyddad i en mopedbil då denna mer efterliknar en bil.

Säkerhet i mopedbil

Vid köp av mopedbil så inser du snabbt att du har större säkerhet för dig eller ditt barn i den än på en vanlig moped. Dessa är byggda för att klara en krock på vägen och byggt väldigt lik en vanligt bil. Tyvärr så kan dock kvalitén skilja oerhört mycket beroende på vilket märke du köper. Vi har undersökt detta och ser att de flesta svenska återförsäljare har märken av bra kvalité. Vad vi också sett är att de finns en rad rapporteringar om krockade mopedbilar som reparerats och sålts igen utan att man nämner detta.

Försäkra dig mot fel i efterhand

Det är viktigt att du försäkrat dig mot eventuella fel som upptäcks efter du köpt din mopedbil. Tecknar du en mopedbilsförsäkring så är du i den skyddad mot dolda fel vilket gör att du kan kräva pengar för att reparera den. Vi rekommenderar alltid att först kolla med försäkringsbolagen och jämföra försäkring innan du genomför ditt köp för att veta vad du täcks av. Skulle ett problem uppstå så kommer det vara positivt att ha försäkring.