Försäkrat.se » Nyheter » Vinnare av Försäkrat stipendium VT 2024

Vinnare av Försäkrat stipendium VT 2024

Vinnare av Försäkrat stipendium VT 2024

Nu har vinnarna av Försäkrats stipendium utsetts för vårterminen 2024. Vi kan stolt presentera Frida och Klara som skriver om cirkulära affärsmodeller för högteknologiska produkter! Vi håller med Frida och Klara att det är ett intressant och viktigt ämne. Nedan kan du läsa vår intervju med vinnarna.

Hur känns det att ha vunnit Försäkrat stipendium?

Väldigt kul och ärofyllt! Det känns väldigt roligt att bli uppmärksammade genom detta stipendium då vi båda tycker detta är ett ämne som bör lyftas.

Vad motiverade er till att skriva om ert valda ämne?

Vi båda brinner för hållbarhet och tycker det är ett område som bör utforskas mer inom företagsvärlden. Genom vår utbildning har vi fått en grund inom miljö och ekonomi och ville kombinera detta i vår masteruppsats. För att nå våra hållbarhetsmål krävs att företag ställer om och övergår till cirkulära affärsmodeller. Att faktiskt på ett hållbart sätt uppnå cirkularitet är inte så enkelt i praktiken, och därför känns det extra viktigt att skriva om detta ämne för att bidra till kunskapsutvecklingen.

Vad hoppas ni åstadkomma för insikter som kan vara värdefulla för industrin ni undersöker?

Vi hoppas sprida kunskap inom cirkulära affärsmodeller och visa producenter av högteknologiska, specialtillverkade produkter, som kan vara svårare att skapa ett cirkulärt flöde för, att detta är möjligt. Dessutom vill vi med denna uppsats presentera nya insikter i cirkulär ekonomi och effektivt resursutnyttjande, som förhoppningsvis kan lägga grund för ett nytt sätt att se på affärsmodeller och produkterbjudanden i framtiden.

Vi på Försäkrat.se tackar för en intressant läsning och för denna intervju!