Försäkrat.se » Nyheter » 3 tips till dig som ska ta MC-kort

3 tips till dig som ska ta MC-kort

Motorkörkort, en dröm och frihet för många. Enligt statistik från SVMC tog 2021 totalt 10 269 personer körkort för MC, 1431 personer av dessa var kvinnor. Om det nu är din tur att bli en del av statistiken kommer här våra tre bästa tips för en lyckad utbildning och gynnsamt utfall.

1. Kom väl förbered till körprovet

Att köra motorcykel är inte helt enkelt och vi tycker inte att du ska underskatta körprovet, hur mycket du än kört moped eller gasat på inhägnade områden. Det kan vara mycket svårt och att komma väl förbered ökar dina chanser och snabbar på processen av att ta ditt MC-kort. Som bekant är utrymmet att köra motorcykel i Sverige väldigt kort och du vil inte ödsla tid på att vänta till nästa säsong.

Körprovet för MC består av säkerhetskontroll, manöverprov och körning i/utanför tätort. Det finns vissa krav på din MC vid tillfället för körningen. För den som inte har en egen MC går det ofta att hyra till rimliga priser. Med det sagt är vårt första tips att du kommer väl förbered. Prata med någon som har gjort provet i närtid och träna hemma på säkra ytor.

2. Digitala utbildningar

Under 2019, 2020 och 2021 har antalet digitala utbildningar för MC-kort ökat rejält. Anledningen till detta var pandemin som gjorde det svårt att fylla utbildningslokaler. På grund av detta finns det idag gott om bra digitala utbildningar och genom att köpa någon av dessa kommer du öka sannolikheten att klara provet på en gång. Vid första anblick kan det kännas onödigt att lägga pengar på rejäla utbildningar men vi tycker verkligen att det är värt. Både för din säkerhet, för andras säkerhet och för att du ska få ditt MC-kort snabbare.

3. Var försäkrad dag ett

När den lyckliga dagen kommer och du får ett MC-kort är det äntligen dags att ge sig ut på vägarna! Vårt allra viktigaste tips är att du tänker igenom hela försäkringsfrågan redan innan. Man vill inte ta ett hastigt beslut eller vara oförsäkrad. Så fundera redan nu på vad du skulle önska ut av ditt försäkringsbolag samt hur det ska hjälpa skydda din MC vid olika typer av skador, stölder eller olyckor. Du kan läsa mer på vår sida om MC-försäkringar.

Till sist, lycka till!

Lycka till och grattis redan nu! Om du har hittat vår artikel är vi övertygade om att du har en seriös ambition av att ta ett MC-kort. Det kommer göra att du kommer väl förbered, utbildar dig och är rätt försäkrad. Allt för att öka chanserna till en lyckad utbildning och en smidig process.