Försäkrat.se » Nyheter » 4 tips inför MC-säsongen

4 tips inför MC-säsongen

Solen lyser starkare och dagarna bli länge – vi vet alla vad som är på gång: MC-säsongen. I denna artikel kommer vi att ge tre bra tips inför MC-säsongen så att du är fullt förberedd och kan njuta till max.

1. Kontrollera din hoj

Vinterförvaringen kan göra att din motorcykel har tappar tryck i däcken eller fått torr packning. Gör därför en snabb koll och kontrollera att allting verkar fungera som det ska innan du ger dig ut på en längre resa. Andra saker som också kan vara bra kontrollera är däckmönster och bromsbeläggen. Båda är direkt korrelerade med din egen och andras säkerhet på vägarna.

2. Ge andra en chans

I slutet av april och i början av maj när vägarna igen blir fyllda av motorcykelförare är bilister ovana. Ge därför andra en chans att behandla dig med värdighet i trafiken för att undvika olyckor. Många bilister är inte vana med hastigheterna eller att spana efter en MC i trafiken. Ha respekt och tro inte att du är störst och starkast i trafiken.

3. Dubbelkolla din försäkring

Vi på försäkrat är inte bara själva motorcykelentusiaster utan även din bästa kompis när det kommer försäkringsfrågor, så det kommer givetvis vara ett av våra tre tips. Kontrollera att din MC fortfarande har en aktiv MC-försäkring. För många som har ställt av eller pausat sin försäkring under vintern kan det vara klokt att bara dubbelkolla så att den slås på igen. Om du är ute efter att byta kan du kolla vår sida om att hitta en billig mc försäkring.

4. Se upp för dåliga vägar

Även kvaliteten på vägarna runt om i Sverige kan vara dåliga tidigt på säsongen. Rullgrus som är en mycket vanlig orsak till olyckor kan finnas och håll gärna på bromsen på de allra kurvigaste vägarna. Kontrollera också i ditt område när rensning av gatorna börjar och försök prata med andra mc-förare vilka vägar som har blivit städade eller blivit bättre med tiden. Tillsammans kan vi köra säkrare och minska antalet mc-olyckor!