Försäkrat.se » Nyheter » Bilmärken med minst och flest maskinskador

Bilmärken med minst och flest maskinskador

Vilket bilmärke är egentligen sämst enligt statistiken? Vilket bilmärke är egentligen dyrast att reparera? Ja, visst har man funderat många gånger utan direkta svar. År 2020 tog Länsförsäkringar fram något som kallas “Maskinskaderapporten” och där har vi kunnat hitta mycket intressant information.

Bilar med flest och minst skador

Nedan finns en sammanställning av de bilmärken som klarade sig bäst respektive sämst med att besöka bilverkstaden. Viktigt att poängtera att fler ovanliga bilmärken kan ha vilseledande resultat då urvalet är något begränsat.

Bilmärken med flest skador:

 1. Porsche
 2. Jeep
 3. Land Rover/Range Rover
 4. Fiat
 5. Chevrolet

Minst antal skador:

 1. Lexus
 2. Kia
 3. Toyota
 4. Honda
 5. Mazda

Lägst och högst reparationskostnader

De märkens som också har högst reperationskostnader respektive lägst går att finns i rapporten från Länsförsäkringar. Typen av fel korrelerar ofta med högst kostnader, t.ex. är maskinskada de vanligaste fel hos de bilmärken med högst kostnader hos verkstaden.

Bilmärken med lägst reperationskostnader:

 1. Honda
 2. Toyota
 3. Hyundai
 4. Peugeot
 5. Renault

Högst kostander hos verkstaden:

 1. Porsche
 2. Land Rover/Range Rover
 3. Jeep
 4. Mini
 5. Lexus

Ha ett bra skydd

Som vi brukar säga på Försäkrat.se – det är surt att inte vara rätt försäkrad! Kostnaderna för reparationerna över har troligtvis och förhoppningsvis betalats av ett försäkringsbolag. Maskinskador är generellt något som inte ingår förens du når en helförsäkring. Det kan därför vara klokt att kolla upp att din billiga bilförsäkring inte har ett alldeles för dåligt skydd. Det kan komma kosta dig bra mycket mer i långa loppet!