Försäkrat.se » Nyheter » Försäkra din bästa vän på jakten

Försäkra din bästa vän på jakten

Jakt är det både en professionell- och fritidssysselsättning som utövas i hela Sverige. Att jaga innebär att man söker, spårar, förföljer, fångar in och dödar ett vilt djur. För att underlätta detta arbetet använder många jägare hundar för detta. En hund som bidrar i jakt kallas för jakthund. I denna artikel kommer vi reda ut hur du försäkrar din jakthund ute på jakt. Är det dyrt? Komplicerat? Går det bra med en vanlig hundförsäkring?

Behövs en specifik försäkring?

Det finns ingenting som säger att du måste eller att det behövs – men det kan vara mycket smart att teckna en separat specifik jakthundsförsäkring.

Till skillnad från en vanlig hundförsäkring skyddar även en bra försäkring för jakthundar:

  • Liv (om din jakthund skulle vara med om en dödlig olycka)
  • Användbarhet (om din jakthund inte kan användas i jakt)

Vem kan köpa en sådan försäkring?

En jakthundsförsäkring kan inte tecknas utav vem som helst, utan endast för dig med jaktkort eller som tränar för att ta ett jaktkort. Ofta utformas tillsammans med jägarförbund speciellt erbjudanden ihop med försäkringsbolag. För att hålla utkik efter dessa rekommenderar vi att du kontaktar just ditt förbund eller hör av dig till ditt jaktlag.

Försäkringsbolag för din jakthund

Det finns uppsjö av försäkringsbolag där ute som kan försäkra din jakthund. Vi har därför valt att samman ställa samtliga här. Listan uppdateras kontinuerligt och vi reserverar för att vissa information kan ändras innan vi hinner uppdatera. Om inte alla försäkringsbolag finns med arbetar vi på att lösa det.

Svedea

Svedea är ett försäkringsbolag med gott rykte bland Sveriges alla jaktlag. Bland annat så har de erbjudit fina rabatter vilket har lockat en mängd kunder de senaste åren. Du kan läsa mer om Svedea.