Moderna Försäkringar

 • Rabatt vid flera försäkringar
 • Snabb hjälp vid behov
 • Många försäkringar

Försäkringar hos Moderna

Om du frågar Moderna Försäkringar själva så är de specialister inom MC-försäkring, båtförsäkring, barnförsäkring samt hund och kattförsäkring. Här besitter de stor kompetens och expertis och är beredd att hjälpa dig hitta bra försäkringar med bra villkor som passar just dig. Moderna Försäkringar erbjuder även alla slags olika försäkringar inom Fordon, Hus & Hem samt Personförsäkringar. Moderna Försäkringar kallar sig själv en utmanare på marknaden trots att de är 5te största försäkringsbolaget i Sverige idag. Det vi med säkerhet kan säga är att du hos Moderna Försäkringar kan hitta försäkringar med väldigt bra villkor till vettiga priser. Om du har köpt en ny båt och är ute efter en försäkring som täcker allt det du vill att en båtförsäkring ska täcka så har du hamnat rätt.

Om Moderna försäkringar

Bolaget i sig har funnits sedan år 1916. Det var det året då Atlantica Båtförsäkring startade sin verksamhet inom transport och marinförsäkringar. Spolar vi fram en väldans massa år så hamnar vi på år 1999 och det var då det startade sina nya affärsområden Bilsport & MC samt Moderna Försäkringar sakförsäkringsbolag. Moderna Försäkringar har haft olika ägare under åren, år 1999 så ägdes de av Kinnevikskoncernen för att år 2007 bli uppköpta av Isländska Milestone. Den nuvarande ägaren Tryg Forsikring A/S tog över Moderna Försäkringar år 2009. Moderna Försäkringar har ett Liv & Pensions bolag som köptes upp år 2010 av de Brittiska Chesnara plc, de bytte då namn till Movestic Liv & Pension. År 2016 så gjorde ett stort uppköp av Skandias verksamhet inom barnförsäkring, gravidförsäkring samt vuxen olycksfallsförsäkring.

Hundförsäkring

Moderna hundförsäkring

Moderna försäkringar erbjuder försäkring av din hund i tre olika nivåer. Välj den som passar dig bäst av Enkel, Dubbel eller Trippel.
Försäkringen kan tecknas för hund som uppnått sex veckors ålder. Passar inte denna dig så rekommenderar vi dig att besöka vår sida som jämför hundförsäkringar.

 • Valp under 6 månader = 25% rabatt på första årspremien.
 • Ingen karens för hund äldre än 12 veckor.
 • Upp till 120.000 kr täcks i behandlingskostnader.

Kattförsäkring

Moderna kattförsäkring

När du försäkrar din katt igenom moderna så finns de olika nivåer av försäkringen. Högsta nivån täcker upp till 120.000 kr i behandlingskostnader. Dessutom får du fri veterinärvård i samarbete med FirstVet som utför vårdbesök via mobilen.

 • Kostnadsfritt besök via FirstVet i mobil.
 • Ingen karens – Katten är försäkrad direkt.
 • Livförsäkring som ger 1 000 kr.

Husvagnsförsäkring

Moderna husvagnsförsäkring

Ibland så uppstår fel som helt enkelt förstör din semester då du inte kan använda husvagnen. Hos Moderna så omfattar deras försäkring även detta problem så att du får ersättning om du inte kan använda husvagnen under semestern på grund av skada.

 • Upp till 20% rabatt på din premie.
 • Täcker mot Brand, Stöld och mycket mer.
 • Snabb och smidig skadereglering

Båtförsäkring

Moderna båtförsäkring

Välj försäkring efter dina behov och välj mellan skräddarsydda märkesförsäkringar för motormärken som Evinrude, Honda, Mercury & Suzuki. Lägg även till “räddningsplankan” så får du assistans direkt vid fel på havet och får snabbt och enkelt bogsering in till land!

 • Skräddarsy din försäkring.
 • Täcker mot Brand, Stöld och annat.
 • Snabb och smidig skadereglering

MC Försäkring

Moderna motorcykelförsäkring

Moderna Försäkringars avdelning Bilsport & MC startade redan 1999. Idag försäkrar de över 100 000 motorcykel och dess förare varje år. Här täcks du av allt som behövs vilket gör livet som hojägare mycket enklare!

 • Ingen självrisk vid krock med djur.
 • Hyrmotorcykel eller hyrbil i 7 dygn vid fel.
 • Ersättning inom 14 dagar vid stöld.

Villaförsäkring

Moderna villaförsäkring

Med denna välgenomtänkta villaförsäkring så skyddar du din tomt, hus och ditt hem. Välj de som passar dig bäst mellan Grundskydd, Medium eller Large. Fördelen blir alltså att du kan anpassa försäkringspremien efter ditt eget behov och inte betala någon onödig kostnad för nått du inte behöver.

 • Täcker cykelstöld upp till 50 000 kr.
 • Reseskydd upp till 60 dagar (standard är 30 dagar).
 • 20% rabatt om du samlar dina försäkringar.

Bilförsäkring

Moderna bilförsäkring

Här erbjuds du av försäkring anpassad för livets alla skeden. Välj mellan tre olika nivåer och sedan ett bra urval på tilläggsförsäkringar som du anpassar efter egna behov. Moderna har en av de bästa assistansförsäkringar som erbjuds in branschen och rekommenderas starkt av oss!

 • Bra täckande försäkring.
 • Styr din premie med olika nivåer.
 • Bra tilläggsförsäkringar.

Fritidshusförsäkring

Moderna fritidshusförsäkring

Se till att du alltid är skyddad mot inbrott, mögel, brand och allt annat som kan skada ditt fritidshus. Då man oftast inte är permanent boende i sitt fritidshus så är de viktigt att de alltid är skyddat mot eventuella problem. Moderna försäkringar täcker allt du behöver tänka på!

 • Alltid försäkrad mot inbrott.
 • 20% rabatt på din premie.
 • Täcker byggnad, tomt och lösöre.

Hemförsäkring

Moderna hemförsäkring

Hos Moderna täcks du alltid och får ersättning om något händer dina saker i ditt hem, detta då vid brand, vattenskada, skadegörelse eller inbrott. Det finns tre olika nivåer i denna försäkring som grundskydd, Medium och Large. Detta gör att du kan anpassa försäkringen efter ditt eget behov och då även reglera priset för försäkringen.

 • Alltid försäkrad mot inbrott.
 • Skydd vid cykelstöld.
 • Reseskydd för hela familjen.

Skadereglering hos Moderna Försäkringar

När det kommer till skadereglering så finns det alltid nöjda kunder och missnöjda kunder. Med vår mångåriga erfarenhet och kunskap om branschen så har vi våran egen åsikt och kunskap om de olika försäkringsbolag som finns samt att vi precis som alla kan söka på kundrecensioner på internet. Av våran egen erfarenhet så är Moderna Försäkringar ett tryggt bolag att ha försäkringar i oavsett om det gäller att få hjälp av kundtjänsten eller om du har råkat ut för en skada. Vi upplever deras skadereglering som professionell och väldigt mån om att kunden ska få rätt hjälp. Moderna Försäkringar är ett stort försäkringsbolag som handlägger väldigt många skador per dag, detta gör i sin tur att bolaget måste vara snabba med att hantera skador samt att de har långvarig erfarenhet av att betala ut ersättning till kunder då en skada som är ersättningsbar har inträffat. Oavsett vilket försäkringsbolag du googlar på så kommer du finna nöjda kunder som har råkat ut för en skada men även missnöjda kunder som känner att de inte fått rätt ersättning.

En skadereglerare på ett försäkringsbolag följer alltid villkoren, om en kund är missnöjd då en skada inträffat men ingen ersättning betalats ut så är det oftast på grund av att skadan inte täcks av försäkringen. Detta kan uppstå när man inte har läst villkoren eller om man har missuppfattat dem. Det finns även flera sätt en skadereglering kan anses vara bra eller dålig och det är hur snabbt en skada hanteras efter du har anmält. Större försäkringsbolag har en tendens att väldigt snabbt reglera skador och betala ut ersättning. På samma sätt så kan mindre försäkringsbolag vara mer nogranna med dokumentation och kvitton som skall bevisa att du är ägare till ett visst föremål. Vi anser att Moderna Försäkringar är ett av de bättre försäkringsbolagen när det kommer till skadereglering.

Rabatter

Hos Moderna Försäkringar så kan man få samlingsrabatter om man samlar flera försäkringar. Du kan få rabatt på övriga försäkringar om du har ditt boende försäkrat hos dem. Att samla försäkringar i ett bolag är väldigt ofta väldigt prisvärt för dig som kund och samtidigt skönt att veta att du har alla försäkringar på ett och samma ställe. Om du råkar ut för en skada och sedan blir väldigt nöjd med skaderegleringen så kan du som kund känna dig trygg att ha även andra försäkringar i bolaget. Det finns såklart situationer då exempelvis en bilförsäkring skiljer sig väldigt mycket i pris från ett annat försäkringsbolag och dessa tillfällen kan göra att det prismässigt inte alltid är lönt att samla försäkringar i ett och samma försäkringsblag.

Vad tycker vi om Moderna?

Moderna Försäkringar är väldigt skickliga på det dem gör och du kan lita på att de är specialister i de områden som de uppger sig vara det i. När vi köper nya båtar i Sverige idag så är Moderna Försäkringar ett väldigt populärt alternativ och de har väldigt många kunder med båtförsäkring idag. Deras kundtjänst är väldigt skickliga och svara snabbt i telefon vilket är en trygghet och vi slipper ett irritationsmoment med långa handläggningstider och kötider.