Moderna försäkringar

Sveriges femte största sakförsäkringsbolag heter Moderna försäkringar. De har stort fokus på motorfordon och fritidsobjekt som båtar. Däremot är utbudet komplett och du hittar även villa, hem och specifika produkter.

Till Moderna försäkringar →

Försäkringar hos Moderna

Om du frågar Moderna Försäkringar själva så är de specialister inom MC-försäkring, båtförsäkring, barnförsäkring samt hund och kattförsäkring. Här besitter de stor kompetens och expertis och är beredd att hjälpa dig hitta bra försäkringar med bra villkor som passar just dig. Moderna Försäkringar erbjuder även alla slags olika försäkringar inom Fordon, Hus & Hem samt Personförsäkringar. Moderna Försäkringar kallar sig själv en utmanare på marknaden trots att de är 5e största försäkringsbolaget i Sverige idag. Det vi med säkerhet kan säga är att du hos Moderna Försäkringar kan hitta försäkringar med väldigt bra villkor till vettiga priser. Om du har köpt en ny båt och är ute efter en försäkring som täcker allt det du vill att en båtförsäkring ska täcka så har du hamnat rätt.

Om Moderna försäkringar

Bolaget i sig har funnits sedan år 1916. Det var det året då Atlantica Båtförsäkring startade sin verksamhet inom transport och marinförsäkringar. Spolar vi fram en väldans massa år så hamnar vi på år 1999 och det var då det startade sina nya affärsområden Bilsport & MC samt Moderna Försäkringar sakförsäkringsbolag. Moderna har haft olika ägare under åren, år 1999 så ägdes de av Kinnevikskoncernen för att år 2007 bli uppköpta av Isländska Milestone. Den nuvarande ägaren Tryg Forsikring A/S tog över Moderna Försäkringar år 2009. Utöver huvudbolaget har ett Liv & Pensions bolag som köptes upp år 2010 av de Brittiska Chesnara plc, de bytte då namn till Movestic Liv & Pension. År 2016 så gjorde ett stort uppköp av Skandias verksamhet inom gravidförsäkring samt vuxen olycksfallsförsäkring.

Skadereglering hos Moderna Försäkringar

När det kommer till skadereglering så finns det alltid nöjda kunder och missnöjda kunder. Med vår mångåriga erfarenhet och kunskap om branschen så har vi våran egen åsikt och kunskap om de olika försäkringsbolag som finns samt att vi precis som alla kan söka på kundrecensioner på internet. Av våran egen erfarenhet så är Moderna Försäkringar ett tryggt bolag att ha försäkringar i oavsett om det gäller att få hjälp av kundtjänsten eller om du har råkat ut för en skada. Vi upplever deras skadereglering som professionell och väldigt mån om att kunden ska få rätt hjälp. Moderna Försäkringar är ett stort försäkringsbolag som handlägger väldigt många skador per dag, detta gör i sin tur att bolaget måste vara snabba med att hantera skador samt att de har långvarig erfarenhet av att betala ut ersättning till kunder då en skada som är ersättningsbar har inträffat. Oavsett vilket försäkringsbolag du googlar på så kommer du finna nöjda kunder som har råkat ut för en skada men även missnöjda kunder som känner att de inte fått rätt ersättning.

En skadereglerare på ett försäkringsbolag följer alltid villkoren, om en kund är missnöjd då en skada inträffat men ingen ersättning betalats ut så är det oftast på grund av att skadan inte täcks av försäkringen. Detta kan uppstå när man inte har läst villkoren eller om man har missuppfattat dem. Det finns även flera sätt en skadereglering kan anses vara bra eller dålig och det är hur snabbt en skada hanteras efter du har anmält. Större försäkringsbolag har en tendens att väldigt snabbt reglera skador och betala ut ersättning. På samma sätt så kan mindre försäkringsbolag vara mer nogranna med dokumentation och kvitton som skall bevisa att du är ägare till ett visst föremål. Vi anser att Moderna Försäkringar är ett av de bättre försäkringsbolagen när det kommer till skadereglering.

Rabatter

Hos Moderna Försäkringar så kan man få samlingsrabatter om man samlar flera försäkringar. Du kan få rabatt på övriga försäkringar om du har ditt boende försäkrat hos dem. Att samla försäkringar i ett bolag är väldigt ofta väldigt prisvärt för dig som kund och samtidigt skönt att veta att du har alla försäkringar på ett och samma ställe. Om du råkar ut för en skada och sedan blir väldigt nöjd med skaderegleringen så kan du som kund känna dig trygg att ha även andra försäkringar i bolaget. Det finns såklart situationer då exempelvis en bilförsäkring skiljer sig väldigt mycket i pris från ett annat försäkringsbolag och dessa tillfällen kan göra att det prismässigt inte alltid är lönt att samla försäkringar i ett och samma försäkringsbolag.

Vad tycker vi om Moderna?

Moderna Försäkringar är väldigt skickliga på det dem gör och du kan lita på att de är specialister i de områden som de uppger sig vara det i. När vi köper nya båtar i Sverige idag så är Moderna Försäkringar ett väldigt populärt alternativ och de har väldigt många kunder med båtförsäkring idag. Deras kundtjänst är väldigt skickliga och svara snabbt i telefon vilket är en trygghet och vi slipper ett irritationsmoment med långa handläggningstider och kötider.

Bilder från webbplats
Fördelar
  • En av Sveriges största
  • Stort fokus på fordon
  • Omtyckt villaförsäkring
Information
Företagsnamn: Moderna Garanti
Kategori: Utländskt försäkringsbolag, svensk filial, skade
Org-nr: 516404-3811
Institutnummer hos FI: 20562
Status: Aktiv
Aktiv sedan:
Försäkringsgivare:
Hämtat från: Finansinspektionen.se (20562)

Vad andra säger om Moderna försäkringar