Försäkrat.se » Nyheter » Ökning av olyckor med mopedbilar

Ökning av olyckor med mopedbilar

mopedbilsolycka

På senare tid har vi via våra största nyhetstidningar kunnat läsa om krafitga ökningar av olyckor i trafiken med mopedbilar. Länsförsäkringar visar rent utav alarmerande siffror kring detta. 2017 så kan man där se att de var totalt 48 olyckor registrerade medan 2018, bara fram till Juli de året så hade de redan skett 81 olyckor. Det är alltså en ökning på 78% bara på den tiden.

Vad beror det på?

Det har varit en enorm ökning av försäljning på mopedbilar vilket självklart blir en bidragande faktor till att dessa olyckor även ökar. Sedan är de tyvärr så att många av dessa mopedbilar inte riktigt är lika krocktåliga som vanliga bilar. De består oftast av merparten plast vilket gör de till en dödsfälla.

Regler på mopedbil

Mopedbilen får endast framföras i 45km/h och kräver endast mopedkörkort. Vilket också gör att majoriteten av förarna har inte så mycket körkunskap. Inte har de heller haft tid att lära sig genomgående trafikregler som gäller för bil. Dessa utbildningar går endast igenom vad som gäller för moped.

Mopedbilsförsäkring

Vi på försäkrat.se har gått igenom alla försäkringsbolag som erbjuder denna typ av försäkring. Detta för att få fram vad du ska välja när du ska försäkra mopedbil.
Klicka in på jämför mopedbilsförsäkring för att lära dig mer om detta!